Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga

Tapeet
Pildil kujutatud tapeet ei ole artikliga seotud.

Juba mõnda aega läkitab Oakrock meile regulaarselt tapeeti risti- ja muu-usust, olleks viljakuselt võrreldav ehk vanameister Buratino enesega. Et tapeedirullid valesse kohta veerenuna aupakmatute diskussioonide ohvriks ei langeks; et vaidlused nende kirjutiste Tühja Teemasse sobivuse üle vaest teemat ilmaasjata ei risustaks; et Koioti hambad kivikõvu klusiile lutsides auklikuks ei kuluks — saagu esimese järgu kapikristlase auastme õigusega välja teeninud Erise alandliku teenri Oakrocka epistlid siia teemasse kokku.

Noli nothis permittere te terere!

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

682 Replies to “Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga”

  1. @Märt:

    Poole miljardi inimese kohta 23 miljonit töötut ja ikka ei suuda positiivset leida. 95% on tööga.

    Euroliit ei suuda hakkama saada selle kriisiga, mis praegu levib. Portugali järel ootab oma järjekorda Hispaania, hiljem Itaalia… Sorry, häving tuleb ja siis saab töötuid olema tunduvalt rohkem, sest selline kärpimispoliitika tekitab tööpuudust juurde!

    Sinusugune intellektuaal lasi hiljuti USAs kellelegi kuuli pähe. Ta oli selline tark poliitanalüütik, kes ei leidnud kedagi, kes temaga nõustuks.

    Mina võin ju selline tark poliitanalüütik olla, kuid Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets elab utoopilises maailmas. Paistab, et ka Teie maailm ei ole päris adekvaatne, vaid vatist ja ümmargune. Te ju väidate, et tabletid aitavad inimesi… Jah, need inimesed kaotavad võime ise endaga toime tulla.

    Eamets: sularaha kaob käibelt niikuinii. http://majandus.delfi.ee/archi.....d=35645707

    Eestis on peale torme pidevalt elektrikatkestused, mõnel pool mitu päeva. Kas elu peab niikaua seisma, kuni elekter tagasi tuleb? Olen kunagi poodi sattunud momendil, kui elekter ära kadus, ostjad löödi ukse taha, soovitati kunagi, kui elekter tagasi, uuesti tulla!

    Mõningad arvamused geniaalse idee peale:

    tekib, 26.11.2010 16:07
    küsimus,kus portaalist ta oma diplomi ostis

  2. @Märt:

    jn, 26.11.2010 16:25
    milleks neid eurosid siis riiki toodi, äkki prooviks siis 1.jaanuarist juba ilma sulata hakkama saada.
    Ma vabandan, aga liiga palju haridust ei ole ka hea, sest kusagil on kulminatsiooni punkt alates millest hakkab üha uute teadmiste omandamine inimesele halvasti mõjuma ja hakkab toimuma taandareng ehk siis inimene ei muutu enam targemaks, vaid ogramaks.
    See on selline innovaatiline nägemus minu poolt.
    Sellest aru saamiseks ei ole vaja IT -süsteeme uuendada, seega ilma lisakuludeta.

    kodanik, 26.11.2010 17:41
    sularaha ei kao kunagi täielikult!
    maailmas on nii palju vaesemaid riike kes ei ole võimelised võtma kasutusele elektroonilisi maksekanaleid kuid siiski ka nenede riikide kodanikud reisivad meile ja huvitav kuidas nemad siis meil kohvikutes ja kauplustes maksma hakkavad? (äkki Eamets mõtleb et piiripunktis on keegi kes korjab inimestel sula ära ja annab mingid “talongid” vastu millega siis Eestis maksta saab!!!)
    Ja üldse on väga ohtlik eriti reisides lõunaeuroopa riikidesse maksta kaardiga, isiklikult iga kahe aasta järel on minu kaardiga tehtud kuskil ebaseaduslikke tehinguid. Kaart pole turvaline ja ei saa seda ka kunagi olema. Cash is King!
    Natuke rumal unistus aga unistada ju võib!

    tiramisu, 26.11.2010 18:25
    ma mõtlesin alati et peale tallinnat lõpeb eesti ära, tuleb välja, et ka tartu on privilegeeritute hulka sattunud. Kallis professor, ole innovaatiline ja käi korraks kodukülas ära, veeda seal nädalake ja tule tagasi eestisse. mõtle ise edasi, haridust peaks jaguma…..

  3. MA EI OLE PROBLEEME EUROTSOONIS VÄLJA MÕTELNUD, hr. Neivelt räägib sama.

    Kas Eesti vajab vahetust? Kas Eestis on vahetus võtta? Sirp nr 30, 19.08.2010
    http://www.sirp.ee/index.php?o.....issue=3309

    Indrek Neivelt :

    … Meil on täna palju probleeme, alates tööpuudusest kuni hariduseni, aga peamine mõtlemise koht on aste kõrgemal. Küsimus on, mis saab Euroopa Liidust? Kevadiste abipakettidega võideti aega ja praeguseks on kõigile selge, et nii enam edasi ei saa. Sisuliselt on EL praegu teelahkmel: kas suurem tsentraliseerimine ehk siis Euroopa Ühendriikideks muutumise suunas liikumine või lagunemine.

    Et EL tulevikus koos püsiks, on vaja rohkem kooskõlastatust ja tsentraliseeritust. Mõnede arvates peab see piirduma vaid riikide eelarve kooskõlastamisega ja reeglite täitmata jätjatele karistuste määramisega. Teised jällegi tahavad, et maksupoliitika oleks ühtne ja riikide laenamine oleks tsentraalne….

    …mis saab meist siis, kui EL peaks lagunema. Kui kaugele oleme me nõus EL föderatsiooniks muutumisel minema? Aga siis, kui alternatiiviks oleks liidu lagunemine ja uute liitude tekkimine? Kui oleme nõus sellega, et halvim oleks liidu lagunemine, siis peaksime täna aru saama, et selle hinnaks võib näiteks olla astmelise tulumaksu juurutamine ja muud muudatused maksudes. Ja teiste liikmesriikide võlakohustuste garanteerimine….

    Samuti ei ole üldse loogiline, et Eesti on ühe suurima töötusega riik Euroopas, aga samal ajal Töötukassa reservid kasvavad! See tähendab, et jooksvalt maksavad ettevõtted raha rohkem, kui töötutele kulub. Kui me poleks makse tõstnud ja töötud saaksid rohkem riigilt raha, oleks ilmselt ka majanduslangus väiksem olnud. Aga siis poleks me eurot saanud ja nii selgelt teistest eristunud….

  4. EL on palju hullemaid mässe olnud. Kui Pariisis autosid süüdati siis arvasid tõenäoliselt midagi sarnast ja jutlustasid seda kellele said. Alahindad ühiskonna stabiilsust. Maailmas on palju hullemas olukorras kohti, kus jagub stabiilsust. Aafrikas saadakse mitmekümne % HIV positiivsusega hakkama ilma kodusõjata nagu LAV’s, mis on samas üks selle rikkamaid riike.

    Uskusin ette, et eurole mineku laadne suur muutus on ettekäändeks hindade tõstmisele ja hüsteerikute kõnedele ning nii ka läks. Lõuna pool euroopas on juba pikk traditsioon soovimatuid asju mässudega tähistada.

    Kus kohast sa said enesekindlust, et oma ja endaga nõustuvate netikommenteerijate arvamust majandusteadlaste omast nii palju kõrgemalt hinnata?

  5. Kas töötus pole mitte tasapisi langema hakanud? Nagu aru olen saanud taastubgi see alati aastaid halvimast perioodist, mis ise kestab alla aasta.

  6. @Märt:

    EL on palju hullemaid mässe olnud…. Lõuna pool euroopas on juba pikk traditsioon soovimatuid asju mässudega tähistada.

    Mis puutuvad siia mässud? Asi on EL põhialuste muutmises. See ei ole enam see EL kuhu me astusime. Praegu toimub raskustes olevate riikide suunamine Euroopa Liidust Euroopa Ühendriikideks muutumise suunas. (Stabiliseerimisfond on teadlikult väike, sellega ei ole võimalik päästa kõiki hädasolijaid). Ühendriikideks muutumiseks tuleb muuta Lissaboni lepingut, kuid on üks väike probleem: praegu pole teada, kas seda saab ilma rahvahääletuseta teha. See selgub suhteliselt varsti. Rahvahääletusega kukub see muudatus tõenäoliselt läbi, kui saab seda teha ilma rahvahääletuseta, siis seda ka kasutatakse. Euroopa Ühendriigid saavad olema sotsialistlikud ja see on tragöödia. Seda on 2 korda katsetatud NL ja Saksamaa, eksperiment kukkus mõlemal korral läbi. Ei taha veel kord ämbrisse astuda. Sotsialismis ei ole mõistusega midagi teha, mõistust on vaja kapitalismis.

    Kui see muudatus lepingus tehtud on, muutub nii Eesti kui ka teised riigid oblastiteks (Eesti saab olema vähetähtis – ärge unustage, et meie esivanemaid müüdi orjadena veel 19 saj alguses.). Viisavabadus Venemaaga on EL tuumikriikide poolt sisuliselt otsustatud. Meie tulevik saab olema suhteliselt tume. Eesti astus ju EL mõttega, et seal on ta Venemaa vastu kaitstud, lahtiste piiridega on aga teadmata, kes Venemaalt tulevad. Ka vastsaabunud vene kurjategijad võivad oma pesa Eestisse teha. Tulevad uued maffiasõjad, laipaderodu järel. Mulle näiteks selline asi ei meeldi.

  7. Kus kohast sa said enesekindlust, et oma ja endaga nõustuvate netikommenteerijate arvamust majandusteadlaste omast nii palju kõrgemalt hinnata?

    Majandusküsimustes saab usaldada ainult inimesi, kes tunnevad majandust põhjalikult, elik kes töötavad kas börsil või mõnes investeerimisfirmas. Nemad teavad reaalset majanduse seisu ja toimimismehhanisme. Lihtsalt teoreetik ajab mullikesi.

    Majandusteadlase ettepanek Eesti suguses Aafrika tasemel riigis kaotada sularaha, näitab ju hõljuvat kuju, kes suretaks inimesed rõõmsalt välja, kasutades selleks näljutamise ja surnuks külmumise taktikat. See ei saa toimida, kuna meie side ja elektrisüsteemid ei ole selleks sobivad.

    Elektrikatkestuste vältimiseks peaksid kaablid olema veetud maa all, aga kui paljudes kohtades see on nii? Ka interneti ja kaardimaksetega on meil aegajalt tõsiseid probleeme. Kuidas saab elatud üksik 70-80 aastane pensioner üksikus metsakülas, mitmekümne km. kaugusel keskusest????? Kui majandusteadlane on niivõrd elukauge, siis ei saa tema arvamusega arvestada.

    Lisaks ülaltoodule oskan ma lugeda ja analüütiliselt mõtelda, sorry… Lisaks on mul ju õigus, nagu ka religiooni suhtes!

    Kas töötus pole mitte tasapisi langema hakanud

    See on statistiline, mis ei näita tegelikku töötuse määra. Arvel ollakse vist pool aastat? Ei mäleta.

    Paljud ettevõtlikud inimesed on Eestist peale firmade pankrotte lihtsalt lahkunud, nad ainult kirjutavad kommentaariumides. Tegelik olukord on kurb. Eesti majandus on sisuliselt välja suretatud.

  8. @Oakrock:
    Kui sa usud, et EL on tulevane natsisaksamaa või NL siis oled potentsiaalne õnnetus, mis ootab juhtumist sarnaselt teiste hüsteerikutega, kes otsustatavad oma tarkuses poliitikuid jms. tappa. Sellepärast ma viitsingi su peale niipalju aega kulutada.

    Algselt viitad mässudele kui märgist allakäigust, kuid kui viitan hullemale juhtumile, siis küsid mis see asjasse puutus, sest siis oli teine asi. Tüütu tants on sinuga. Muudkui keerutad ja põikled et uute hirmulugudeni jõuda ja käitud nagu sinuga nõustujad on need targad majanduse ja poliitika mõistjad.

  9. Ma olen ammu EL poolt olnud, et liikumisvabadust ja vastastikkust vabadust juurde saada lisaks isolatsiooniga kaasneva allakäigu ennetamist. Pealegi siinsed poliitkud saavad kandideerida poole miljardi elanikuga ja ühe maailma suurima eelarvega territooriumi valitsusse. Mulle väga ahvatlev mõte.
    Mida sa selle eurole mineku üle virised? Kroon oli juba ammu nagu euro millega sai ainult siin midagi osta. See oli nagu lõbustuspargiraha või kinkekaart. Selle oma raha fassaadi kaotamist üritasid näidata imelikult dramaatiliselt.

  10. @Tonda:

    Midagi ei saa, tuleb lihtsalt uhketest vene numbriga limusiinidest kaarega mööda käia, et noh kui kärakas käib, et siis Manitu juurde ei satuks.

  11. Mul on Tartus viimasel 5 aastal olnud vist 2 päeval elektrikatkestusi. Mis kohas sa elad? Võite krikuga teha oma geinalju selle küsimuse peale, kuid ma ikka tahaks näha kuidas sa välja näed ja tavakõnes käitud. Valitsused muutuvad ja mis siis? Orjanduse tagasitulekust rääkimine kõlab absurdselt. Sinu majanduse ja poliitikaalase tarkus muutus veel kahtlasemaks, kui kullastandardist kirjutades väitsid, et see põhjustab ainult deflatsiooni ja inimesed ei hakka enam laenusid võtma, sest vajadus selle järele kaob. Kuidas sinu meelest raha väärtuse teiste keemiliste elementidega või toodetega sidumine mõjuks?

    Vanuse poolest kõlad ikka üle keskea. Ütlesid et tunned teismeliselt, kuid ma pole kedagi selles vanuses näinud, kes sinu juttu ajaks. Meenutad mu vanaisa, kes enesekindlalt arvas enne eesti EL ühinemise hääletamist, et see laguneb enne koost.

  12. @Märt:

    Selle USA mõrvari kohta oli kommentaarides märge, et ta oli juudi soost ja alltoodu valguses oli ta arvatavasti parempoolsete vaadetega. See oli puhtalt ühe rahvuse siseste arusaamatuste lahendamine. See ei puutu eurooplastesse.

    USA rabi: juudist kongressiliikme tulistamine pole juhus: http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=38146359

    USAST, 10.01.2011 14:18
    Muide laskja on ka juut. Seda targu ei maini rabi.

    vale rõhuasetus, 10.01.2011 15:37
    Pealkiri rõhutab rabi ja juudi teemat. Aga artikli sisust tuleb välja, et lihtsalt üks vasakpoolne aktivist kasutab seda juhtumit oma vasakpoolse agenda propageerimiseks ja vastaspoole halvustamiseks.

    Liberaalid on teatavasti vasakpoolsed. Ka siin Eestis, kuigi nad lasevad ennast siin valelikult parempoolseteks nimetada.

    Lerneri poliitilisest kuuluvusest annab ühemõttelise pildi juba tema raamatu pealkiri: Viimati ilmus Rabi Michael Lerneril raamat „Vasaku käe jumal: meie riigi tagasivõtmine religioossete parempoolsete käest” (Harper, 2006). St tegemist on vasakpoolse aktivistiga, kelle vaenlasteks on parempoolsed, sealhulgas eriti tema rahvuskaaslastest juudi religioossed parempoolsed.

  13. Kui sa usud, et EL on tulevane natsisaksamaa või NL siis oled potentsiaalne õnnetus, mis ootab juhtumist sarnaselt teiste hüsteerikutega, kes otsustatavad oma tarkuses poliitikuid jms. tappa. Sellepärast ma viitsingi su peale niipalju aega kulutada.

    Te ei pannud tähele New Age 10 käsku, mille järgi jääb sellesse loodavasse õnneriiki ainult 500 000 000 inimest, ülejäänud hävitatakse.

    The ten guides for a new Age of Reason are as follows:
    1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.

    Ka uut maailma ülistavad kristlased oma üllitistes räägivad mitteusklike likvideerimisest. Ja Paavst lubas avaldada Fatima 3 saladuse peale IIIMS algust! See peaks puudutama Messia poolset enesetutvustust ja võimu ülevõtmist.

    Ma olen ammu EL poolt olnud, et liikumisvabadust ja vastastikkust vabadust juurde saada lisaks isolatsiooniga kaasneva allakäigu ennetamist.

    Euroopa on pikka aega esindanud tõelist stagnatsiooni ja seega ka allakäiku. Mugav ja jõukas inimene muutub mõttelaisaks ja riigi areng aeglustub. Kitsad olud sunnivad inimest oma ajusid liigutama oma elujärje parandamiseks. Loogiline ju!

    Mida sa selle eurole mineku üle virised

    Euro on täpselt samasugune lepaleht, nagu oli seda kroon. Kullastandardi kehtimisajal oli raha tagatud kullaga (see kaotati 1972), kaasajal on nii USA dollari kui ka euro ainukeseks tagatiseks usaldus ja euro suhtes on usaldus kõikuma löönud.
    Lisaks euro kriisile toimub maailmas ka valuutasõda USA ja Hiina vahel, mis mõjub kogu maailma majandusele halvasti. http://www.e24.ee/?id=348917

    Euro tõehetk saabub kevadel, kui mitmed riigid peavad leidma uued laenud oma võlgade katteks ja see saab raske olema. Lepalehel ju tagatist ei ole!

  14. Märt ütles:

    Mul on Tartus viimasel 5 aastal olnud vist 2 päeval elektrikatkestusi

    Mina näiteks olin eelneval suvel 3 päeva järjest ilma vooluta, kõiki kordi viimase 5aasta jooksul aga mu keskealine pea täpselt ei mäleta enam :( Kuid neid on ikka üksjagu ette tulnud.

  15. @salvey:
    Ühe kuu olin suvel tartust eemal aga muidu pole peale nende 2 olnud selliseid katkeid, et sülearvuti aku jõuaks tühjaks saada. Mingeid ümberehitusi tehti suvel küll tänaval, kuid enamasti kadus pooleks päevaks soe vesi ainsa tagajärjena.

  16. @Märt:

    Mul on Tartus viimasel 5 aastal olnud vist 2 päeval elektrikatkestusi.

    Kas Te tõesti arvate, et kogu Eesti koosneb Tallinnast ja Tartust. Aga PADAORG? Meie valitsuse käpardlikkuse mälestusmärk! Kas inimese mälu ongi nii lühikene? See oli ometi üks peateedest, kõrvalteed teeb läbitavaks arvatavasti kevad, või tuleb elanikel osta endale helikopter.

    Võite krikuga teha oma geinalju selle küsimuse peale

    Ma ei suhtle ketser/kristlastega, jälestan selliseid.

    kuid ma ikka tahaks näha kuidas sa välja näed ja tavakõnes käitud.

    Skeptiku leht pole kosjakontor!

    Orjanduse tagasitulekust rääkimine kõlab absurdselt

    Inimesed ostsid majandusbuumi ajal omale peldikud põllu peale ja nad maksavad oma võlgu veel aastakümneid. See on uue aja orjus. See takistab ka majanduse taastumist, kuna inimeste ostujõud on väike. Ka väikeettevõtlusel on tänu laenudele raske, kommentaariumides on ettevõtjad valgustanud oma lootusetut võitlust, kusjuures Eesti Pank leidis 17. veebruar 2009, et kaotajad peavad turult kaduma! http://majandus.delfi.ee/archi.....d=21263081
    Paljud pankrotistunud ettevõtjad kadusidki Eestist ja tagasi tulla nad ei kavatse, kuna uues kodus saavad nad inimväärset elu elada.

  17. kui kullastandardist kirjutades väitsid, et see põhjustab ainult deflatsiooni ja inimesed ei hakka enam laenusid võtma, sest vajadus selle järele kaob

    Need tarkused leidsin majandusfoorumist, kuid ajaloost on ju teada, et 1950-1970 oli USA-s nn. heaoluühiskond, kus töötasu oli piisavalt suur. Lehmani elutarkused, mis sel ajal kehtisid, paistavad kinnitavat seda seisukohta. http://www.e24.ee/?id=314957
    Ma ei mäleta täpselt, aga langus algas vist alates 1980-test.

    Kuidas sinu meelest raha väärtuse teiste keemiliste elementidega või toodetega sidumine mõjuks?

    Kaasajal ei ole see võimalik, kuna 50-70-tel töötasid panganduses teistsuguse moraaliga inimesed. Tänu ketser/kristlaste soperdamistele on kadunud religioonist kõik enamvähem väärtuslik ja võimust on võtnud täielik karistamatuse tunne. Teha võib kõiksugu alatusi, lähed kirikusse, teed annetuse ja kiriklased annavad sulle kõik andeks ja sul on olemas priipääse paradiisi.

    Parimaks näiteks sellest uuest stiilist pean ma Barings Panga kokkukukkumist: Barings Bank (Wikipedia) (1762 to 1995) was the oldest merchant bank in London until its collapse in 1995 after one of the bank’s employees, Nick Leeson, lost £827 million ($1.3 billion) speculating—primarily—on futures contracts.

    Vanuse poolest kõlad ikka üle keskea. Ütlesid et tunned teismeliselt, kuid ma pole kedagi selles vanuses näinud, kes sinu juttu ajaks. Meenutad mu vanaisa, kes enesekindlalt arvas enne eesti EL ühinemise hääletamist, et see laguneb enne koost.

    Inimene on täpselt nii vana nagu ta ennast tunneb ja Teie vanaisa ma kindlasti ei ole!

  18. @Oakrock:
    Ok, padaoru elanik siis. Jälle oma kosjakontori jutuga. Kas sulle ei kõlba inimestega kokku saada ilma elukaaslase saamise või seksi võimaluseta? See selgitaks sinu isoleeritule omast suhtlusviisi. Ka naist on raske kahepoolselt talutavasse suhtesse saada, kui pole eelnevalt suhtlema ja meeldivalt käituma õppinud.

  19. @Märt:

    Tuleb õiget raadiot kuulata „Maniat“ Uudistetoimetaja sugulane istus seal kinni, seepärast teangi.
    Seal oli 600 inimest lumevangis.

    Üle ööpäeva lumevangis istunud mees: Padaorus algas uus tuisk
    http://www.postimees.ee/?id=355563

    Kas sulle ei kõlba inimestega kokku saada ilma elukaaslase saamise või seksi võimaluseta?

    Milleks? Kirjutades ma kontrollin oma suuvärki, aga otse suheldes võin ma solvata, kuna kui jagati taktitunnet, siis ma popitasin ja jäin sellest ilma.

    Tegelikult olen olnud viks ja viisakas, ainult peale mõnda ebameeldivat kogemust olen olnud enda peale tige, et ma halvasti ei öelnud. Ma natuke arendasin ennast, nüüd ei tekita teistele halvasti ütlemine (kui nad selle ära on teeninud) mingeid probleeme.

  20. @Märt:

    Nüüd on siis juudid mõrtsukad rahvuse pärast ja USA demokraatliku partei töötajad parempoolsed.

    Mina valitud rahva siseasjadesse ei sekku.

    Kullastandard ajal oli ka buume ja krahhe

    Mitte midagi kaasaegsete krahhidega võrreldavat. Sel ajal ei tekkinud lihtsalt spekulatiivseid majandusmulle.

    Kui kullastandard kaotati 1972, siis jäi suurim ja pikim majanduskrahh 1930ndatel kullastandardi kaitse alla.

    Vastab tõele ja ära on toodud ka süüdlane; kellel on väga kahju!

    INSIDE THE FEDERAL RESERVE
    http://www.worldnetdaily.com/n.....E_ID=50935

    “From the Great Depression, to the stagflation of the seventies, to the burst of the dotcom bubble” in 2001, charges U.S. Rep. Ron Paul, “every economic downturn suffered by the country over the last 80 years can be traced to Federal Reserve policy.”
    While many Fed defenders claim it worked valiantly to prevent or minimize the ravages of the Great Depression, in reality the Fed caused the Depression and greatly increased the severity of its effects.
    In fact, as July’s Whistleblower documents, the Fed’s new chairman, Ben Bernanke, admits that the Federal Reserve was responsible for the Great Depression. “We did it,” Bernanke said, adding, “We’re very sorry.”

  21. @Oakrock:
    Selle asula suurust vaadates meenutas see ühte sugulaste maakohta. Sinu kandis paistis umbes pooltuhande elaniku jagu maju ning minu sugulaste asulas on sama palju inimesi. Võib-olla ülelihtsustatud stereotüübina olen märganud, et mida väiksemasula seda halvemas tujus ja paistavad kohalikud.

    Näiteks naiste ja tüdrukute kohtlemises paistis see trend olemasolevana. Ühel juhul sõitsid poisid jalgratastega ees ja tüdrukud pidid järgi jooksma. Teisel juhul piirasid külapoe ümbruse joodikud lillepoe ilusat noort müüjat. Mängisid, et aitavad tal kaste kanda, kuid katsusid rindu. 3000 elanikuga asulas olen märganud ka tüdrukute vahepealset taluvust kohalike poiste ahistavuse osas.

    Kunagi rääkisid, et inimesed on kõlvatuks läinud. Kui sinu kandis käitutakse sarnase hoolimatusega, siis täiesti arusaadav, et peaaegu pidevalt halvatujuline kõlad. Ise oleksin ka. Sellega seoses pole mul kahju, kui inimesed maalt linna kolivad.

  22. @Oakrock:
    Ron Paul on jah aastaid selliseid asju rääkinud ja ma olen aastaid neid süüdistasi föderaalreservist kuulnud, kuid loogikat miks peaks tõsiselt võtma pole leidnud.
    Worldnetdaily usaldusväärsusega on probleeme. http://en.wikipedia.org/wiki/WorldNetDaily
    Ühe kriitikana mõtlevad autorid ise välja mida kõnealused isikud väidetavalt ütlesid. Nad paistavad isiklikult ühekülgsed parempoolse etenduse andjad. Sulle läheb ehk korda, et nad avaldavad tekste kristliku kirjastuse kaasabil, mis nende sisu mõjutada. See viimane väide on küll ei ole demogaagiavaba argument, kuid proovisin kiire lahendusena selles olukorras.

  23. @Märt:

    Te panite puusse, linna piirini on umbes 1 km. Kõige pikem periood maal on olnud 3 nädalat, lugesin tükati Iliast ja Odüsseiat, kui läbi sain, siis põgenesin koju.

    Kunagi rääkisid, et inimesed on kõlvatuks läinud. … peaaegu pidevalt halvatujuline kõlad.

    Lugege Delfist usuteemalisi artikleid ja nende kommentaare. See on tõeliselt valgustav. Eestis on vahetevahel usutegelastel seksiskandaalid, vanad mehed noolivad noort liha. Alatus, manipuleerimine on kirikus tavalised, olen usalduslikest allikatest kuulnud. Kui nad tahavad sellised kõverikud olla, olgu, aga ärgu lapsi ja noori üritagu usklikuks pöörata. Ajupesule vastuhakkamiseks peab lapsel olema väga tugev mina, tavaliselt see kaob lasteaias, kus inimesest vormitakse taltsas talleke.

  24. @Märt:

    Ron Paul on jah aastaid selliseid asju rääkinud ja ma olen aastaid neid süüdistasi föderaalreservist kuulnud, kuid loogikat miks peaks tõsiselt võtma pole leidnud.

    Võibolla, Ron Paul’ist ei tea ma midagi, kuid mina leidsin Ben Bernanke seletuse, kuidas börsikrahh tekkis Föderaalreservi vale käitumise tagajärjel:

    The Great Depression of 1929 By Kimberly Amadeo, About.com Guide
    http://useconomy.about.com/od/.....ession.htm
    What Caused the Great Depression of 1929?:

    According to Ben Bernanke, the current Chairman of the Federal Reserve, the stock market crash and the subsequent Depression were actually caused by tight monetary policies that the Federal Reserve instituted at that time.

    Bernanke highlighted several key Fed mistakes:

    The Fed began raising the Fed Funds rate in the spring of 1928, and kept raising it through a recession that began in August 1929. This led to the stock market crash in October 1929.
    When the stock market crashed, investors turned to the currency markets. At that time, dollars were backed by gold held by the U.S. Government. Speculators began selling dollars for gold in September 1931, which caused a run on the dollar.

    The Fed raised interest rates again to preserve the value of the dollar. This further restricted the availability of money for businesses, causing more bankruptcies.

    The Fed did not increase the supply of money to combat deflation.

    As investors withdrew all their dollars from banks, the banks failed, causing more panic. The Fed ignored the banks’ plight, thus destroying any remaining consumers’ confidence in banks. Most people withdrew their cash and put it under the mattress, which further decreased the money supply.
    Bottom line…thanks to the Fed, there was just not enough money in circulation to get the economy going again. Instead of pumping money into the economy, and increasing the money supply, the Fed allowed the money supply to fall 30%.

    Worldnetdaily usaldusväärsusega on probleeme

    Minu jaoks on see lollide lehekülg! Sellega on kõik öeldud

    Sulle läheb ehk korda, et nad avaldavad tekste kristliku kirjastuse kaasabil, mis nende sisu mõjutada.

    Ma leidsin sealt väga entusiastliku artikli võimu ülevõtmise kohta kristlaste poolt.

  25. @Oakrock:
    Ise olen kuulnud ja usun, et 1930ndate depressiooni ajal keelati osadel asutustel liiga pikalt töötamise umbes sellise loogikaga, et kui üksikud inimesed ei saanud pikalt töödata jäi rohkematele tegevust, kuid selline piiramine ei mõjunud hästi produktiivsusele. Lisaks oli kasutuid valitsuse rahaga rahastatud hooldetöid, mis midagi produktiivset ei loonud. Ja muidugi kommunistlikud entuastid üritasid segadust tekitada ning kapitalismi igati halvas valguses näidata.

  26. @Oakrock:
    Kas inimesed käituvad sinu kodukandis sümpaatselt? Ajupesu on umbes sama ähmane sõna kui suhtlemine. Mida sa täpselt mõtled sellega? Kuulekus võib koduse kasvatusega areneda. Mäletan, et mulle on koduselt õpetatud nii kuulekust kui enese eest seisvat mässumeelsust.

  27. @Märt:

    Inimesed on meeldivad, miks nad ei peaks olema.

    Ajupesu on umbes sama ähmane sõna kui suhtlemine

    Suhtlemine: üks inimene räägib, teine kuulab ja saab aru mida esimene räägib; siis räägib teine ja esimene kuulab ja saab aru mida teine räägib. Mis siin keerulist on?

    Ajupesu: Kui korrata näiteks mingisugust valet (ükskõik milline see on) piisavalt kaua, siis hakkab inimene seda valet tõeks pidama. Sellist inimest ümber veenda on sisuliselt võimatu. Nt kristlus.

    mulle on koduselt õpetatud nii kuulekust kui enese eest seisvat mässumeelsust

    Mina eelistasin lapsepõlves ja nüüd ainult mässumeelsust!

    On veel mõni isiklik küsimus????

    Ma ei saa kohe ilma poliitilise ajaloota: http://www.radioislam.org/quotes/index.htm

    534 “The Bolshevist revolution [the 1917 Russian Revolution] was largely the outcome of Jewish idealism.” (American Hebrew, Sept. 10, 1920)

    643 “Our [Bolshevik] power is based on three things: first, on Jewish brains; secondly, on Lettish and Chinese bayonets; and thirdly, on the crass stupidity of the Russian people.” (Red Dusk and the Morrow, Sir Paul Dukes, p. 303; The Rulers of Russia, Rev. Denis Fahey, p. 15)

    645 “We have exterminated the property owners in Russia. We are going to do the same thing in Europe and America.” (The Jew, December 1925, Zinobit)

  28. @Oakrock:
    Kas võtad neid juudivastaseid jutte tõsiselt? Ma olen trendina märganud, et paljud hetkedemokraatias allakäiku ja valitsuse ajupesu nägevad närvilised tegelased kipuvad ka juute milleski süüdistama. “Blaming the jews” oli vist üks dokumentaal, kus moslemite argumente väljamõeldistena näidati. Osad juudivastased väidavad valesi nagu oleks 4 aastaste vägistamine ok ja muid selliseid viha tekitavaid valesid.

    Ma tean ajupesul vist sadu alanippe. Milliste konkreetsete taktikate eest tahaksid sa inimesi hoiatada. Lihtsalt vale kordamine on väga kitsas ja lihtne taktika.

  29. @Märt:

    Kas võtad neid juudivastaseid jutte tõsiselt?

    Zionismi võtan. Ma pean ebaeetiliseks semiitide elik araablaste ja zefardi juutide igasuguste inimõiguste jalgealla tallamist. Ennustustes on lubatud, et nad saavad karistada, aga see mis toimunud on, ületab igasugused piirid. Olla kodumaalt väljaaetu või elada oma kodumaal pidevas sõjaseisukorras. Kõige hullem on, et nende heaks ei saa midagi teha.

    paljud hetkedemokraatias allakäiku ja valitsuse ajupesu nägevad närvilised tegelased kipuvad ka juute milleski süüdistama.

    On ju põhjust, isegi ÜRO resolutsioonid ei kutsu neid korrale!

    A list of UN Resolutions against Israel
    http://www.wake-up-america.net.....Israel.htm

    Osad juudivastased väidavad valesi nagu oleks 4 aastaste vägistamine ok ja muid selliseid viha tekitavaid valesid.

    See lastepilastamise luba on tõesti trükitud talmudis olemas, Sacred textis on see osa muudetud. Ma riputasin selle üles kusagile, kus oli juttu poistepilastamisest. Teemat ei mäleta!

    Leidsin internetist: http://www.truthtellers.org/al.....ecret.html

  30. Sex at Three Years and One Day
    In contrast to Simeon ben Yohai’s dictum that sex with a little girl is permitted under the age of three years, the general teaching of the Talmud is that the rabbi must wait until a day after her third birthday. She could be taken in marriage simply by the act of rape.

    R. Joseph said: Come and hear! A maiden aged three years and a day may be acquired in marriage by coition and if her deceased husband’s brother cohabits with her, she becomes his. (Sanh. 55b)

    A girl who is three years of age and one day may be betrothed by cohabitation. . . .(Yeb. 57b)

    A maiden aged three years and a day may be acquired in marriage by coition, and if her deceased husband’s brother cohabited with her she becomes his. (Sanh. 69a, 69b, also discussed in Yeb. 60b)

    It was taught: R. Simeon b. Yohai stated: A proselyte who is under the age of three years and one day is permitted to marry a priest, for it is said, But all the women children that have not known man by lying with him, keep alive for yourselves, and Phineas (who was priest, the footnote says) surely was with them. (Yeb. 60b)

    [The Talmud says such three year and a day old girls are] . . . fit for cohabitation. . . But all women children, that have not known man by lying with him, it must be concluded that Scripture speaks of one who is fit for cohabitation. (Footnote to Yeb. 60b)

    Võltsmälestuste loomine ja Aschi testile sarnane grupiga lambalik kaasaminek tunduvad ka ajupesu alla käivana.

    Ausalt öeldes ma ei tea, pole selle peale kunagi mõelnud, aga Teil on vist õigus. Grupis toimub ajupesu päris kindlasti.

  31. Märt ütles:

    Ma olen trendina märganud, et paljud hetkedemokraatias allakäiku ja valitsuse ajupesu nägevad närvilised tegelased kipuvad ka juute milleski süüdistama.

    See on vana komme, mille kontekst tänaseks natuke lahtunud on.

    Üldiselt on ühiskonna allakäiku ja valitsuse ajupesu nägevatel närvilistel tegelastel komme otsida vaenlast. Praktilistel põhjustel saavad populaarseks niisugused hüpoteetilised vaenlased, kellest kõik midagi teavad, kellest vähesed teavad piisavalt, et nende suhtes empaatiat kogeda ning kellele saab pahaendelisust omistada ilma seda neutraliseerivate ühiskondlike jõududeta. 18. ja 19. sajandi Euroopas vastasid nendele kriteeriumitele (muuhulgas) juudid. 20. sajandi teisel poolel integreerusid juudid läänelikesse ühiskondadesse märgatavalt paremini ning Holocausti järelkajana ilmus päris hulka antisemitismi-vastaseid ühiskondlikke jõude, mistõttu populistlikud vandenõuteoreetikud eelistavad tänapäeval teistsuguseid patuoinaid, Euroopas näiteks “moslemeid” (mis praktikas võib tähendada ka kristlasi või sikhe, kui nad ainult Lähis-Ida moodi välja näevad). Põhja-Ameerikas on popiks kombeks vandenõusid omistada geidele, Aafrikas nõidadele.

  32. Oakrock ütles:

    See lastepilastamise luba on tõesti trükitud talmudis olemas,

    Oakrock, kui Sa loed 5. Moosese raamatu 21. peatükist õpetust laste kasvatamiseks nende suunas kivide viskamise teel, kas Sa hakkad siis uskuma, et inimestel, kes on kristlased, on komme ülepäeviti lapsi kividega surnuks visata? Kirjutad Sa Riigikogu saadikutele ja teed ettepaneku kohe vastu võtta seadus, mis niisuguse barbaarse kombe ära keelaks? Lähed Sa tänavatele piketeerima kristlaste vastu, kes pidavat tulema vasakult, kiviga?

    Üldiselt ei usu usklikud pooltki sellest, mis nende pühades tekstides kirjas on, otsesõnu. Isegi need usklikud, kes usuvad, et nad usuvad sõnasõnalist tõlgendust ja end uhkelt fundamentalistideks hüüavad. Pühad tekstid on literaalseks tõlgendamiseks lihtsalt liiga mahukad, kohmakad ning vasturääkivad. Jätkusuutlikud religioonid tunnistavad seda asjaolu. Näiteks katoliiklikus doktriinis toimub see traditsioonide tähtsuse tunnustamise teel, peavoolu-judaistid jälle tunnistavad rabide autoriteeti ning annavad prioriteedi käepärasele ning elavale, mitte ammu surnud ja kunagi püha teksti äärele oma toonasest arusaamisest kirjutanud rabile.

  33. @dig:

    Digikesekene! Ajalugu peab tundma, soovitavalt seda reaalset, mitte tänapäeval levitatavat kohitsetud varianti. Te oleksite Märdile heaks uurimisobjektiks kuidas noore inimese ajud on võimalik nii ära pesta, et isegi mingit isikliku mõtlemisvõime alget alles ei jää

    007
    “Hitler will have no war, but he will be forced into it, not this year but later…” (The Jewish Emil Ludwig, Les Annales, June, 1934)

    009
    “Kill the Germans, wherever you find them! Every German is our moral enemy. Have no mercy on women, children, or the aged! Kill every German — wipe them out!” (Ilya Ehrenburg, Glaser, p. 111).

    012
    “Step by step, I have arrived at the conviction that the aims of Communism in Europe are sinister and fatal. At the Nuremberg Trials, I, together with my Russian colleague, condemned Nazi Aggression and Terror. I believe now that Hitler and the German People did not want war. But we, {England}, declared war on Germany, intent on destroying it, in accordance with our principle of Balance of Power, and we were encouraged by the ‘Americans'{Jews} around Roosevelt. We ignored Hitler’s pleading, not to enter into war. Now we are forced to realize that Hitler was right. He offered us the co-operation of Germany: instead, since 1945, we have been facing the immense power of the Soviet Empire. I feel ashamed and humiliated to see that the aims we accused Hitler of, are being relentless pursued now, only under a different label.” (Ashamed and Humiliated The British Attorney General, Sir Hartle Shawcross, said in a speech at Stourbridge, March 16/84 (AP)).

  34. @dig:

    Oakrock, kui Sa loed 5. Moosese raamatu 21. peatükist õpetust laste kasvatamiseks nende suunas kivide viskamise teel, kas Sa hakkad siis uskuma, et inimestel, kes on kristlased, on komme ülepäeviti lapsi kividega surnuks visata

    Kristlastele ei kehti teadupoolest üldse mingid moraalinormid, paradiisipääsme lunastamiseks piisab uskumisest. Vana Testamendile tõmmati eelmisel sajandil vesi peale. Inimesena võib indiviid olla viimane tõbras, aga ta on KRISTLANE, SEEGA PÄÄSTETUD!.

    Näiteks katoliiklikus doktriinis toimub see traditsioonide tähtsuse tunnustamise teel, peavoolu-judaistid jälle tunnistavad rabide autoriteeti ning annavad prioriteedi käepärasele ning elavale, mitte ammu surnud ja kunagi püha teksti äärele oma toonasest arusaamisest kirjutanud rabile.

    Sellega kirjutasid nad oma surmaotsusele ise omakäeliselt alla. Tuleb välja, et prohvetlus ei valetanudki.

    Leidsin fantastiliselt kõlava märkuse Ilmutuse raamatu kohta:

    THE DARK BIBLE Welcome to the club!

    http://www.nobeliefs.com/DarkB.....-is-fallen

    Note: Of course faithful Christians cannot accept the 144,000 figure so they must either become atheists, ignore these verses, reject Revelation as just dream nonsense, or try to revise its meaning to something they can accept. Some try to get creative by claiming that Rev. 7:-9,”…a great multitude, which no man could number, of all nations, and kindreds, and people, and tongues…,” means an unlimited number will enter heaven. Not so. The “all” in this verse speaks about all the tribes of Israel (the Jews) scattered around the nations of the world. The verse comes right after listing the tribes in Rev. 7:1-8. And man doesn’t name the number but rather the angel who speaks in John’s dream. And John reports the number, three times, in chapters 7 and 14, as shown above. Sorry Christians but all of you will have to suffer with all the atheists and unbelievers in God’s hell. Welcome to the club!

  35. @dig:

    See kanal ei pruugigi nii väga valetada.

    Wikipedias on üheks kriitikat teeninud teemaks president Obama, mida see kanal puudutab: Barack Obama citizenship conspiracy theories. Leidsin artikli koos fotodega, kus sarnasus 2 mehe vahel on rabav. (juhul kui mees on lapse bioloogiline isa, on laps mehega sarnane – meil Eestis kipub olema nii, et mitte kõik isad ei ole isad).

    Obama’s true parentage: is Barack Obama really the biological son of Frank Marshall Davis?
    http://astuteblogger.blogspot......obama.html
    From whom did Barack Junior really inherit his literary skills?
    Perhaps from his real father – the author and poet Frank Marshall Davis.

    Obama’s Communist Mentor
    http://www.aim.org/aim-column/.....st-mentor/
    But what about Obama’s secret political life? It turns out that Obama’s childhood mentor, Frank Marshall Davis, was a communist.

  36. @dig:

    Loomulikult maailmas kus Dig elab, istuvad sellised vanad pensionärid luua selga ja lendavad juuste lehvides lähima kaupluse või muu vajaliku asutuse juurde!

  37. Ennustus Ameerikale: TRACKING DOWN THE APOCRYPHAL tuleb alla kerida
    http://bringyourchampionstheyr.....chive.html

    One thing that Khrushchev did not do at the U.N. is threaten to bury the West or declare that anybody’s grandchildren will live under communism. (Siis kui ta kinga-diplomaatiat harrastas). The burial threat occurred in 1956 at the Polish embassy in Moscow as the Western delegates retreated under a hail of abuse, as chronicled in this excerpt http://www.time.com/time/magaz.....29,00.html from Time, although the New York Times comes through again with the headline “KHRUSHCHEV TIRADE AGAIN IRKS ENVOYS.”

    The idea of grandchildren living under communism comes from an exchange that U.S. Agriculture Secretary Ezra Taft Benson claims he had with Khrushchev.
    Dwight Eisenhower’s Secretary of Agriculture, Ezra Taft Benson met with USSR’s Nikkita Khrushchev and related:

    “I have talked face to face with the godless communist leaders. It may surprise you to learn that I was host to Mr. Khrushchev for a half day when he visited the United States, not that I’m proud of it. I opposed his coming then, and I still feel it was a mistake to welcome this atheistic murderer as a state visitor. But, according to President Eisenhower, Khrushchev had expressed a desire to learn something of American Agriculture — and after seeing Russian agriculture I can understand why. As we talked face to face, he indicated that my grandchildren would live under communism. After assuring him that I expected to do all in my power to assure that his and all other grandchildren will live under freedom he arrogantly declaired in substance:

    “You Americans are so gullible. No, you won’t accept communism outright, but we’ll keep feeding you small doses of socialism until you’ll finally wake up and find you already have communism. We won’t have to fight you. We’ll so weaken your economy until you’ll fall like overripe fruit into our hands.’

    “And they’re ahead of schedule in their devilish scheme.” (Ezra Taft Benson “Our Immediate Responsibility.” Devotional Address at Brigham Young University. circa 1968.”)

    http://ironicsurrealism.blogiv.....hev-audio/
    “Your children will live under communism.” Khrushchev said.
    “On the contrary,” Secretary Benson replied, “My grandchildren will live in freedom as I hope that all people will.”
    Khrushchev then retorted: “You Americans are so gullible. No, you won’t accept Communism outright; but we’ll keep feeding you small doses of Socialism until you will finally wake up and find that you already have Communism. We won’t have to fight you; we’ll so weaken your economy, until you fall like overripe fruit into our hands.”

  38. @dig:

    Kujutage endale ette haiglapalatit, kus on koos 4-5 sünnitajat. Kuna emakakaela avanemine on valus, siis mõned neist karjuvad ja lausa uluvad. Sünnituse ootamine võib muide kesta tunde. Nauding missugune!

    Sellistes tingimustes võib naine saada tõsise psühhotrauma; piisab ühest sünnitajast, kes ulub ennastunustavalt ja ebamaiselt. Kas Te tõesti vihkate naisi nii palju, et saadaksite nad põrgu eeskotta sünnitama?

    Kodusünnituse plussid luges Liina üles, lisada võiks veel, et ämmaemand pühendab kodusünnituse puhul oma tähelepanu sellele ühele kodusünnitajale, haiglas seda luksust tavasünnitaja tunda ei saa.

  39. Oakrock ütles:

    Kujutage endale ette haiglapalatit, kus on koos 4-5 sünnitajat. Kuna emakakaela avanemine on valus, siis mõned neist karjuvad ja lausa uluvad. Sünnituse ootamine võib muide kesta tunde. Nauding missugune!

    Selle tõsise probleemi lahendamiseks ehitati vanasti seinu. Kas tänapäeval on seinaehitamiskunst igavikku läinud?

  40. @dig:

    Selle tõsise probleemi lahendamiseks ehitati vanasti seinu. Kas tänapäeval on seinaehitamiskunst igavikku läinud?

    Minu kogemustest on natuke aega tõesti möödas, kuid …ulgumine on kuulda läbi papist seinte, mida meie ajal ehitada osatakse. Papist seintega majades on hästi kuulda ka naabri peeretamine, mis siis kisast rääkida. Vingeid seinu ehitati keskajal ja veel ka 20 saj. alguses, seega on see armas minevik.

    See, et Tartu naised said enda käsutusse Tartu Ülikooli kliinikumi uue naistekliiniku Maarjamõisas 2009 a. algusest, ei tähenda, et kaasaegsed tingimused oleksid ka vanades haiglates.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga