Raadio 2 kah libamaailma propageerimas

Hallo, Kosmos!
Üleminek digitelevisioonile on mul poolik, seega mängitan televiisorikasti vahendusel hoopis raadiot. Pühapäeval jäi raadiovastuvõtja peale Olukorrast riigis saadet jätkuvalt Raadio 2 lainele ja korraga kuulen seal tõsimeeli räägitavat “vaimsusest”, alternatiivkoolist, Waldorfist ja muust säärasest. Saatejuht tundus saatekülalisse suhtuvat kuidagi “oo, kui tarka juttu sa ikka räägid” moel, mis pani esialgu veidi nördima, kuid siis hakkasin ikka uurima, millega täpsemalt tegu.

Saatesarja nimi on Hallo, Kosmos!, saatejuht Ingrid Peek ja aega targutamiseks on kaks tundi.

Pühapäeviti kell 14 paiskub eetrisse saatesari „Hallo, Kosmos!“, kus saatejuht Ingrid Peek kutsub külla tegelasi, kel mingitpidi erilised teadmised, anded ja maailmavaated. Uuritakse selliseid ebatavalisi teemasid nagu näiteks müstika, fantastika ja maagia, kummalised olendid ja nähtused, teistmoodi mõtteviisid ja maailmavaated, uned ja reaalsused, Kosmos ja Maa, energia ja Elu ning palju muud huvitavat. Nii et kolmas silm, avane!

Ehk siis sulaselge lobamajanduse propagandaüritus ja arvestades R2 peamist sihtrühma, kelleks peetakse nooremapoolset inimest, võib seda võtta kui miskitsorti indoktrinatsiooni eneseabigurude tsirkulaarloogilisse maailma, mis musta auguna imeb endasse raha, aga välja annab saamatust, õpitud abitust ja lollust.

Tänane saade oli sarja kuues ja külaliseks oli Aivar Haller, keda pean heauskseks pseudoteaduste levitajaks.

Saatekülaliseks on sotsiaalne ettevõtja AIVAR HALLER, kes on otsustanud järgneva 41 aastaga aidata rajada 10 uuele vaimsusele tuginevat üldhariduskooli. Tema igapäevatöö on seotud juhtimisproblemaatikaga ja ta on mentoriks mitmetele tippjuhtidele ja –sportlastele.

Esimeses saates oli külas Igor Volke ja jutu pealkirjaks Eesti oma Roswell – Merivälja. Lingi taga on ka link saate salvestusele. Ei ole ise kuulanud, võibolla on asjalik ja faktipõhine. (Vahepeal kuulasin. Volke ambivalentsus ja soov kõigiga sõber olla ei avalda enam muljet. Ühelt poolt nagu eluterve skepsis, kuid teisalt ikka soov müstifitseerida ja jätta metafüüsikutele mingi mulje. Näiteks ameeriklaste Kuul käimise/mittekäimise kohta ütles Volke küll selgelt, et käidi küll ja vandenõuteoreetikud ajavad jama, aga samas keeras Volke vinti teistpidi üle, et lendudel nähti ufosid jne.)

Teises saates käis posija Mai-Agate Väljataga, kolmandas New Age multimees Peeter Liiv, neljandas pendeldaja Kalju Paldis, viiendas Lilleoru paavst Ingvar Villido.

Sellistes intellektuaalselt laiskades intervjuudes, kus vaimumaailma võlurite esindajatel lastakse ilma igasuguse vastupanuta oma elutarkusi targutada, ei ole mitte midagi uut. Kes iganes väidab endal mingit “müstilist” teadmist olevat, selle ees tuntakse nagu mingit “müstilist” aukartust, mida näiteks poliitikute intervjueerimisel meie kandis enam ammu ei ole. Poliitikud võetakse liistule, küsitakse ebamugavaid küsimusi, püütakse lõksu võtta — ei mingit armu. Aga nii kui jutupartner räägib “alternatiivist”, “traditsiooni tarkusest”, “vaimsusest” (selle vaimsusega on mul plaan veel eraldi tegeleda), müstikast ja muust “salapärasest”, siis kaob teravus, pilku ilmub hirmuimetlusesegune helk, justnagu kardetakse needuse alla sattuda, kui juletakse väljendada oma mõningaid võimalikke kahtlusi tõe pähe esitatava “salapärase” jutu suhtes.

Ja mis sel kõigel kosmosega pistmist, jääb arusaamatuks. Kosmos tähistab ju “korrastatud ja harmoonilist” vastandina kaosele, mida see 13-osaline saatesari esindab.

478 Replies to “Raadio 2 kah libamaailma propageerimas”

  1. Homme siis uus ekskurss muinasjutumaale. Seekord külaliseks Kaia-Kaire Hunt. Naistemaailma jutu järgi paistab ta üks sümpaatne ja suure südamega inimene olevat. Aintet saate teemad ei tõota küll midagi head:

    Mis on alternatiivmeditsiin ja selle peamised valdkonnad?

    Kuidas ja millest tekivad haigused?

    Millega tegelevad meie kehas T-rakud?

    Mis on platseebo ja kuidas see toimib?

    Millega tegeleb teadusharu epigeneetika?

    Kas on võimalik end terveks mõelda?

    Ja muud huvitavat terviseteemalist.

  2. Nendel teemadel annaks kindlasti teha ka väga huvitava ja hariva saate. Mitte et ma R2 sellises kavatsuses kahtlustaksin muidugi.

  3. @Maire:

    Nii mõnedega paraku nii on jah, et seletus on igale asjale (kusjuures üsna ühte väravasse). Samas pole Teiega nõus selles, et nende inimeste arvates on kõik enda teha. Mulle näib just vastupidi, et nende arvates ei saa üks armetu inimene ise midagi teha, sest kõike juhib kosmos ja vägevamad jõud.
    Seejuures pole ma ise kummagi (üleloomulik vs reaalne) ühekülgne pooldaja ega eitaja. Pigem agnostik, kui nii võib öelda.

  4. Mis Ameerika lenduritesse puutub, siis nemad on klassikaline müstifitseerimise objekt, kuna ühest küljest on piloote võrdlemisi vähe ning nende sotsiaalsed sfäärid võivad “tavalistest inimestest” eraldatud olla, teisest küljest on Lindberghi ja Hughest lüpsnud kaugeltki-mitte-tõetruu Hollywood ja kolmandast küljest on iga ameeriklane kogenud terrorimüstikat lennujaamades. Näiteks on mõned kristlased väitnud, et Ameerikas ei lubata uuestisündinud kristlasi piloodiks, kuna FAA kardab, et kui Rapture tuleb, siis kukuvad nende lennukid alla.

    Loomulikult on see jama.

  5. @K_V:
    Hmmm… tähendab, nojah… eeee…. tegemist oli sellise asjaga, mida eesti keele grammatikas nimetatakse sümbolismiks – teekann antud juhul (B. Russellil) ei olnud mitte jumala võrdkuju, vaid sümboliseeris mistahes objekti või subjekti või nähtust, mille MITTEolemasolu tõestamist nõutakse. Russell oma näitega teekannust sooovis illustreerida oma seisukohta, et negatiivset on võimatu tõestada. Vale oleks arvata, et B. Russell või KatrinV oleksid tõepoolest sedavõrd rumalad, et asuksid Jumalat või jumalaid otsima Kuu pimedalt poolelt, Marsi püramiididest, Titaanilt, mustadest aukudest vmt (ma ei saa muidugi jätta torkamata, et leidub hulk erisorti usklikke, kes just seda teevad).

    Aga ma räägin nüüd hoopis teisest asjast. Lugesin proua Väljataga raamatut ja leidsin sealt viite tolteekide 5 tuhande aasta vanusele kultuurile ja mingisugusele salapärasele õpetusele. Ohoh, mõtlesin – kas tõesti uued andmed, ja see, mida ma Kesk-Ameerika ajaloo ja arheoloogiliste uuringute kohta lugenud olen, nii palju vahepeal täiendust saanud. Asusin asja uurima, internetist ja oma riiulil seisvatest raamatutest ja veendusin, et nii see siiski ei ole. Küll aga avastasin, et meil õitseb mingi ajaloo-alane subkultuur, mis ei tunnista selliste arheoloogide ja ajaloolaste tööd, kes on oma valdkonda ülikoolis õppinud ning ennast kuni välitöödeni välja sellele pühendanud. Meil eksisteerivad inimesed, kelle jaoks on autoriteediks Carlos Castaneda ja teised temataolised, kes oma teadmised saanud ülemeeleliste kogemuste kaudu. Ja kelle ülemeelelised kogemused kahjuks korduvalt võltsinguteks ja täielikuks jamaks on tunnistatud. Näiteks kirjutab üks selline autor oma raamatus ühe maajade linna kohta: Kohe, kui ma seda linna nägin, mõistsin, kui absurdne on väide, et selle linna vanus on nii ja nii mitu aastat… St tal polnud vaja väljakaevamiste tulemustega tutvuda, tal polnud vaja leidude dateeringuid – ta lihtsalt kohe mõistis, et see linn on hoopis palju vanem. Ja siis fooorumis sellise subkultuuri esindajad põrmustavad rumalate väiteid sõnadega “Ja nagualist sa muidugi ei tea midagi!” ;)

    Ühesõnaga, millegipärast ammutatakse “teadmisi” allikatest, mis on täiesti ebausaldusväärsed, ja vägisi välditakse kokkupuudet tõelise arheoloogia ja ajalooteadusega (nojah, las nad kaevavad seal oma lõbuks ja deshifreerivad ja dateerivad – meil on ju don Juani ja peaingel Raafaeli ilmutused…). Miks? Kas see on liiga igav? Igapäevane? Hirmutav (et tegelikult on võimalik ilma ilmutusteta selliseid asju teada saada)?

  6. KatrinV ütles:

    Meil eksisteerivad inimesed, kelle jaoks on autoriteediks Carlos Castaneda ja teised temataolised, kes oma teadmised saanud ülemeeleliste kogemuste kaudu.

    Muidugi ma saan aru nende murest, kellele ei meeldi enda prohvetiks või selgeltnägijaks kuulutanutele sellise tähelepanu osutamine. Aga teadus saavutab edu mitte läbi eitamise, vaid läbi mõistmise. Kui teadvuse-uurijad või mõne teise teema teadlased suudavad mõista mõistmist ja saada teada, kuidas tekib või kuhu kaob tunne, et midagi teatakse, on nad tõsist teadust teinud. Vulgaarateismi teaduslikuks maailmavaateks tembeldamist sallides nad ainult tõmbavad alla teaduse mainet.
    Loomulikult on vaimsel tasandil mistahes teadussaavutustest kasu ainult neile, kellel tekib kaasteadmise tunne. Kui kaasteadmist ei ole, on ainult mõni lisandunud materiaalne hüve, ei takista see kuidagi vaimset nüristumist ega ebateaduse vohamist.

  7. K_V ütles:

    Aga teadus saavutab edu mitte läbi eitamise, vaid läbi mõistmise.

    Üks ei välista teist. Tore on küll mõista, miks keskaja habemeajajad inimeste ravimiseks aadrit lasksid ja huumoreid tasakaalustasid, aga teadlik arst teeks oma patsiendile karuteene, kui ta jätaks nende tõendatult ebatõhusate ravimeetodite tõhususe eitamata.

  8. dig ütles:

    K_V ütles:

    Aga teadus saavutab edu mitte läbi eitamise, vaid läbi mõistmise.

    Üks ei välista teist.

    Oleneb, mida eitada.
    Teadusideoloogid võiksid jumala mõiste kasutusele võtta kui nimetuse teadmise potensiaalsele jõule. Kui lähtuda loosungist, et teadmised on jõud. Ise nad otsivad võimalusi teadmiste potensiaalset jõudu reaalseks ja inimestele kasutatavaks muuta.
    Kõigi jaoks on mingi osa teaduslikke teadmisi olemas varjatud kujul, keegi ei suuda kõike teada. Selliste teadmiste olemasolusse uskumine koos enda teadmatuse tunnistamisega tundub arukam, kui nende eitamine.

  9. Ilmataat on ilma pealik, tema ei kooserda üldse maa peal. Ta on juba vana mees (4,5 miljardit aastat) ,istub vaikselt oma kubrikus ja viskab viinuskat ning paneb neid “printsessi kööbakaid”. Ilmataadil on oma jüngrid 13 tüüpi. Ju siis vanaeit ühte neist nägigi, kes parasjagu jooma pealt tuli ja pahas tujus oli.sulatõsi…vähemalt alguses… Me olime tookord koos tulnukate juures, aga Anna operatsiooni ajal toimus Emalaevas tohutu elektrikatkestus. Paraku jõuti selleks ajaks Annale paigaldada ainult kolm kristalli ning Nibiru arstide komitee otsustas katkestada erakorralise CpkGJ6578dg seeria kristallide ühendamise. Tegelikult oli algselt kavandatud seitsme kristalli indikaatorühendus Jõuluvana sekretär Lumehelbekesega, Piilupart Donaldiga, Hambahaldja ja Kurja Hundiga.
    hoidke alt:
    Tavalise ühe kiibi asemel on tulnukad pannud Annale kolm kiipi, et videoprojektsioonide katkematu ülekanne tagada. Ehk siis mutt ei saa enam ise ka aru, mida näeb või mida räägib.
    stirlits: pangu parem oma hadrunite kollaider seisma-idikad
    ja kohe tuleb ilmataat tagasi

  10. 11:54 15.08.2010
    stirlits: konstateerin fakki-juba mõne aasta pärast saavutavad seksuaalvähemused oma tahtmise-kahjuks!
    …aga nii see läheb
    ja aint praegu on veel aega võidelda pahega
    ärge unustage,et me oleme enne apokalüpsist pandud proovile
    ning kui me ka nüüd sellele pasale vastu ei hakka
    toimub katastroof
    nii,et kõik oleneb meie endi mõtlemisest…..-õnneks!
    just paar tundi enne saadet kirjutasin…….
    ja viha on kõva tegija…..

  11. bull shitt-astraalkeha läbib kõik seinad ja mingisuguseid valvureid seal pole ning ka kelladega mehed puuduvad,et stoprit vajutada….
    ega vist annal peale selle hea unenägudenägemise pole midagi….
    kaitseingel tegutseb endiselt mu ligidal-jälle kuskilt loetud FANTAASIA anja poolt…no nüüd selge-kellega tegemist
    lihtsalt hea fantasöör-kahjuks…..

  12. uljas grusiin ütles:

    Väino, kas sa palun selgitaksid, mil kombel on ateism usk? Kiilaspäisus ei ole juuksevärv, markide mittekogumine ei ole hobi, kuis siis ateism usk on?

    Mis markide mittekogumist puutub – kas see on ateismiga võrreldaval tasemel organiseeritud? Kas markide mittekogujad korraldavad selle tegevuse propageerimiseks üritusi, annavad välja temaatilisi ajakirju, osalevad ühingutes?

    Kust ma leian “American Atheist” eeskujul ajakirja “American Noncollectors of Stamps”?

  13. @PH:
    Erinevalt margikogujatest üritavad osad teistid vähemalt USAs oma ideoloogiat seaduste osas kõigile kohustuslikuks teha.

    Arvatavasti organiseeruksid ka mittemargikogujad, kui margikogujad hakkaksid mõjutama õigusi abordi ja eutanaasia üle ning tahaks markide alaseid tunde koolis kohustuslikuks teha.

  14. Neid gruppe on ju palju, kes teevad kõik, mis nende võimuses, et seadused nende ideoloogiat või huvisid kajastaksid. Poliitilised parteid, religioossed organisatsioonid, kõikvõimalikud vähemused jne.

  15. See saatesari ei pruugi üldse nii paha mõte olla. Kõik need inimesed ju esinevad pidevalt tasuliste longutega üle Eesti. Peale saadete ära kuulamist on ju enam-vähem teada, mida mingilt esinejalt oodata võib. Kui keegi peaks peale viimase saate kuulamist Paide Annaga ikka veel kaaluma võimalust tema juures oma vähki ravida, siis peab see inimene tõsise arengupeetusega vähemalt olema (minu arust). Öeldi ju, et Anna on viimased 16 aastat vähki ravinud. Kommenteeris ta ise seda umbes nii, et inimesed surevad nagu kärbsed Sellepeale ütleks nii, et ei sure mitte ainult inimesed ja kärbsed vaid ka kõik ülejäänud elusolendid.

  16. Märt ütles:

    Arvatavasti organiseeruksid ka mittemargikogujad, kui /—/

    Täpselt.
    Markide mittekogujad ei ole organiseerunud. Oma eelistustes on nad passiivsed; nad ei ilmuta ühiskondlikku aktiivsust nende eelistuste levitamisel. Sama ei saa aga ateismi kohta öelda, ja sel põhjusel ei ole ateistide võrdsustamine markide mittekogujatega õiglane.

    Mis puutub määratlust “religioon”, siis see on juba definitsiooni küsimus.

  17. @PH:
    Jah. Iga suvaline “grupp” võib organiseeruda ühise eesmärgi nimel, kui näiteks keegi teine neile sobimatult käitub või ebameeldivaid piiranguid tahavad.

    Ta võis mõelda selle margikogumise analoogia all spetsiifiliselt seda, kui sobimatu oleks nii vastandlikke suhtumisi võrdsustada.

  18. PH ütles:

    Markide mittekogujad ei ole organiseerunud. Oma eelistustes on nad passiivsed; nad ei ilmuta ühiskondlikku aktiivsust nende eelistuste levitamisel. Sama ei saa aga ateismi kohta öelda, ja sel põhjusel ei ole ateistide võrdsustamine markide mittekogujatega õiglane.

    Ei tööta. Erinevalt margikogujatest avaldavad teistid ateistidele regulaarset ühiskondlikku survet, mis on põhjustanud sekundaarse aktivismi levikut. Kui ma ei eksi, osutas keegi seda juba üleval.

  19. @dig: seekord siiski üks päris inimene nimega Carlos. Lõkkeäärejutud lõkkeäärelauludega, mis päise päeva ajal veeranditki nii hästi ei kipu kõlama. Pseudomütoloogia, tõendamatud seosed iidsete kultuuride vahel, aju võimekuse udujutt, käbinääre=kolmas silm, taju muutvad kemikaalid ja neid sisaldavad taimed, seened jne.

  20. “Hallo, Kosmos!” 12: Nõid Viktoria olenditesüsteem

    Igasuguseid ameteid pidanud Viktoria teenib oma igapäevast leiba nõiatööga, kus tal lisaks nägemisele töövahenditeks taro kaardid, ruunid, pendel, ka loitsud. Ta ravib inimeste ihu ja hinge, aga kuna see on tema jaoks juba korduvalt käsitletud teema, siis keskendub saade “Hallo, Kosmos!” seekord hoopis Viktoria nägemusele sellest, millised inimeseks kehastunud olendid elavad tänapäeval meie planeedil Maa.

    Täna siis selline saade.

  21. Nõid Viktoria võitleb kollidega

    Suurte silmadega pisike naine on õrna häälega, aga otsekohese ütlemisega. Ta tõmbab mitu suitsu järjest, joob musta kanget kohvi, otsib oma nõiaatribuutika – tarot’ kaardid, pendli, ruunimärgid ja paberid – välja ning pakub algatuseks, et vaatab mind üle.

    «Kollitoit sa pole,» teatab Viktoria ja seletab, et kollid tulevad inimeste mõtete sisse ja tekitavad seal palju segadust ning probleeme suhetes, töös. Lõpuks rikuvad tervise.

  22. Kui inimene hakkab muinasjutte reaalsuseks pidama siis on probleem meditsiiniline! Eelmine riigikord vähemalt üritas selliseid inimesi ravida, praegu võib igaüks meedias oma kiiksu tõelisuseks pakkuda. Raadio 2 toimetus vist ei suuda fantaasia ja reaalsuse vahel vahet teha, Viktoria jutt saates oli täiesti ogar!

  23. Ingrid Peegil ja Tõnu Pedaru juhivad nüüd argipäeviti R2 saadet Siin me oleme. Täna räägiti muuhulgas asjade väestamisest ja helistati nõu saamiseks Kalju Paldisele, kellelt küsiti ka ramatutes sisalduva energia kohta. Kalju Paldis ütles, et muidugi on raamat kõiksugu võõrast energiat täis – ladujate, küljendajate jne. oma. Aitab see kui raamatut küünlatule kohal hoida (ma ei tea, kas kõik leheküljed eraldi või).
    Raamatukogu raamatud peaks siis ilmselt enne lugemist päris ära põletama, et neid kogu sellest võõrast energiast vabastada. Tõsi jah, see muudaks ju lugemise võimatuks :)

  24. Kalju Paldis ütles, et muidugi on raamat kõiksugu võõrast energiat täis – ladujate, küljendajate jne. oma. Aitab see kui raamatut küünlatule kohal hoida (ma ei tea, kas kõik leheküljed eraldi või).

    Kui ütleja poleks Kalju Paldis, oleks ma kindel, et tegu on irooniaga.

  25. Täna oli saates siin me oleme külaliseks Ariel Klas (kahjuks küll väga tähelepanelikult võimalik kuulata polnud) kes rääkis reikist ja ka sellest, et suudab telepaatilisel teel kauge maa taha energiat üle kanda. Tore oleks muidugi mõelda, et on võimalik kelleltki kauge maa tagant energiat saada. Kuid siis tekib (mul) ka küsimus, kas on ka võimalik kelleltki energiat varastada telepaatilisel teel kauge maa tagant?
    Mitte et ma Ariel Klasi milleski sellises kahtlustaksin muidugi, tegin ikka nalja.

  26. Energia kauge maa taha ülekandmine ei ole midagi müstilist. Selleks kasutatav tehnika näeb välja umbes niimoodi:

    Hädapärast saab ka traadita. Siis näeb tehnika välja hoopis niimoodi:

  27. “Hallo, Kosmos!” 13: Almer Jansu teeb helimassaaži!

    Almer Jansu – mees nagu orkester!

    Särav ja positiivsusest pakatav, väga ettevõtlik ja mitmekülgne mees: ta peab tantsustuudiot, annab joogatunde, tegeleb õieteraapiaga, on õppinud ja õpetab jaapani ja tai massaaži, peab esoteeriliste vidinate poodi ja tegeleb veel mitmete huvitavate teemadega. Näiteks tänu temale jõudsid mõned aastad tagasi meie teadvusesse ja kasutusse sellised asjad nagu mobiilijooga ja varbasokid. Praegu on Almer (kellele kuuluvad kuldsed sõnad, et „heli on kõige alus“) pühendunud helimaailmale ning tegeleb gongiteraapia, kristallkausside ja muu helilisega.

    Saates mängib Almer gonge, kausse, shruutiboksi, kõuepilli, joriseb ja laulab mantraid.

    Ning räägib helidest. Nende olemusest, pulsist, mõjust inimesele, vibratsioonist, alfa ja beeta tasanditest, mantratest, chakrtatest, maakera võngetest, orgaanilistest helidest, ka kristallpealuude konverentsist ja sellest, kuidas võiksid eestlased talve paremini üle elada.

  28. “Tabletid on eilne päev”, arvas Almer Jansu. Nojah, kui kõik nii lihtne oleks ja kongi mängimisest piisaks, vaevalt oleks tablette leiutatudki… Aga vahel võib ju piisata ka, ma arvan.

  29. Täna oli saates siin me oleme külaliseks Jüri Lina, kes kritiseeris tublisti Obamat, rääkis tsingi vajalikkusest organismile ja veel ka nõukogude koonduslaagrist peale II maailmasõda Saksamaal. Kuuldavasti on ta ka järgmisel pühapäeval saate Hallo Kosmos saatekülaliseks.

  30. Jüri Lina on mees nagu orkester: kirjutab raamatuid, teeb filme, annab välja ja loeb ise sisse muinasjutuplaate, lisaks on veel ka tervishoiuküsimustes asjatundja. Hämmastav tõepoolest. Märgin üles selle, mille mina meelde suutsin jätta.
    Aatompommid, mida ameeriklased Jaapanis lõhkasid, olid tema väitel sissevehitud sakslastelt. (Noh, tont nende pommidega, need on ammu juba plahvatanud.)
    Obama on 32. astme vabamüürlane ja peale selle veel muidu paha inimene.
    Ka Lina on vaktsineerimisvastane. Näiteks tõi ta oma naabrite koerad – vaktsineeritud koer on haige ja hädine alalõpmata, vaktsineerimata koer aga terve ja elurõõmus loomulikult. Lisaks väitis ta veel, et mingid spetsialistid olevat kusagil tunnistanud, et vaktsiinidele lisatakse vähiviirusi või rakke, ma ei mäleta, mis sõna ta täpselt kasutas. Juttu oli veel ka alumiiniumi kahjulikkusest ja tsingi kasulikkusest. Alumiiniumnõudes ei tohi toitu valmistada. Noh, minu teada tsinknõudes ammugi mitte.
    Ähvardab meid veel kiibistamine tulevikus jajumalteabmiskõikveel
    Õnneks on temagi, nagu paistab enamus teisigi saatekülalisi, arvamisel et aastal 2012 muutub kõik. Siis nö tõde tõuseb ja vale vaob. (Nii sain mina aru)

  31. Vanaküla ütleb :
    “Naine imeb mehest valguse välja”!!!(üks neljast)
    Selleks, et pildil püsida, peab ta kehastama negatiivset tegelast…jne.

  32. @Jason:

    Leidsin 13.08.2010 Delfist hea ja tabava kommentaari hr. Vanaküla kohta, mis iseloomustab enamiku skeptiliselt uhuundusse suhtuvate inimeste arvamust tema kohta. Enam rohkem nõmedasse uhhuunduse sohu ei ole võimalik uppuda! Kahjuks ei jaga seda seisukohta nn. „skeptikud“ siin lehel.

    erata, 13.08.2010 13:00
    Oh pedofiilist nn peamaag võtab jälle sõna. Täiesti paranoiline hälvik. Äkki teeks kõik annetuse mehele nööri ostmiseks ja ka matusteks

  33. Mis juhtub aastal 2012?

    Mõtlesin selle peale, kuidas ise vastaksin: inimestesse saabub arusaam, et viha, kadedus ja ahnus ei vii kuhugi ning algab ajastu Love-Peace-Happiness-naturaalmajandus. Leidsin netist paar artiklit, millede autorid mõneti toetavad mo varianti. Usun, kui mitmed teised sama asja usuvad juhtuvat siis nii lähebki.

    Suvel rannas kuulsin sarnast juttu rääkimas ka ca 70 aastast vanaprouat. Kui noore neiu entusiasmi võib ju mõista, siis elukogenud inimese suust kuulduna tekitas taoline seisukohavõtt minus tõtt-öelda hämmeldust :)

  34. Ingrid Peek uurib raadioeetris ebatavalisi teemasid

    Meis endis on kõik olemas – kõik jõud, energiad, põhjused, vastused, lahendused – ja see pole minu avastus. Maailm on avanenud ja väga kiires muutumises, kõik iidsed teadmised on infoühiskonna liikmetele kättesaadavad, kui neid targalt kasutada, saab inimene oma potentsiaali avada ja arendada niipalju kui tal endal huvi on.

    Üks mu suuri lemmikuid on Igor Volke, kes on laiemalt tuntud anomaalsete keskkonnanähtuste ja UFOde uurijana, alati oma teemat põhjalikult valdav ja suurepäraselt esitav. tema on ka selle pühapäevase saate külaliseks, kuna sel nädalal on maailma meediasse UFO-teema taas väga jõuliselt sisse tunginud ja on palju uusi põnevaid arenguid, millest kuulajat valgustada.

  35. Kuulasin saate Igor Volkega ära, enam-vähem. Sain teada, et Vanemad Vennad valvavad meie järele, varastavad pommid ära, et me endale viga ei teeks või kui ei varasta ja mõned pommid ikkagi plahvatavad siis on põhjuseks vajadus inimestele õppetunde anda. Samas aga rööviti (vist) Venemaal mingi kindral maaväliste olendite poolt ära, ta oli tervenisti 3 päeva kadunud ja võis nüüd kes teab mis tähtsat informatsiooni maavälistele olenditele välja anda, nii et on põhjust julgeoleku pärast muret tunda. Obama ja Medvedjev muidugi konsulteerivad omavahel neis küsimustes tihedalt.
    Protsessid aina kiirenevad, kui varem oli meile tõe teada saamiseks veel 2 inimpõlve jäetud, siis nüüd on aega veel paar aastat ainult.
    Pole ka võimatu, et midagi maavälist asubki juba sinu sees või lehvib su nina all, aga sa ei tea ega näe seda. Või siis ka tead, kui geneetilist eelsoodumust omad.
    Lõpetuseks paluti kõigil rahu säilitada.

  36. Eks paljud otsivad saadet kuulates seda, mida ootatakse. Ja kui soovid leida midagi naeruväärset, ega seegi leidmata jää, kui vastav programm on eneses käivitatud. Eelarvamused mängivad ka sel puhul suurt rolli. Võib-olla oleks mõnikord hea eristada olulist ebaolulisest. Ja siis paistab, et ka näiteks Igor Volke polegi mõne teise tegelasega -näiteks tema oponendiga- võrreldes eriti koomiline. Ehk leiab tema sõnavõttudest ka huvitavaid fakte. Mitte ainult oletusi ja isiklikuksminevaid hinnanguid või ilkumisi, nagu kellegi teise puhul.

  37. “Hallo, Kosmos!” 18: Inimese programmeerimine

    Stella Vainikko töötab igapäevaselt inimese energia ja selle korrastamisega, kasutades töövahendina EMF elektromagnetvälja tasakaalustamise tehnikat. See on energiasüsteem, mis on mõeldud töötamiseks universaalse kalibreerimisvõrega, mis kujutab endast süsteemi inimese energeetilises anatoomias ning on meie otseühenduseks kosmilise võrega.

    Seekord oli stuudios tõeline oma ala professionaal ilmselgelt. Ei mingit puterdamist. Kõne kui kiire vulisev oja. Enesekindel ja positiivsusest pakatav jutt, otsast otsani täislaetud energia ja kvantidega. Iga paari lause tagant tuletatakse ka meelde, et otse loomulikult on see kõik teaduslikult tõestatud, nii et peaaegu nagu teadussaade siis.
    Mis kasu siis energeetilisest kalibreerimisest saab? Kõrvaldate oma blokeeringud, parandate oma vibratsioone ja võimalik, et saate teadmisi, mida teil enne pole olnud ja võimeid mida te varem ei omanud. Enda puhul toob näiteks siis paranenud lauluoskuse.
    No kalibreerige siis ennast, kui rahakott kannatab:) Aga oma viimast raha ei maksa sinna ehk siiski kulutada.
    Ja teadmiste ja oskuste omandamiseks on vana hea äraproovitud õppimine ikka kindlam viis.

  38. Eilne Äripäev tsiteerib ERR juhatuse esimeest Margus Allikmaad: “Raadio 2 on noore inimesel kõrval ja annab nõu, millised on terved väärtused ühiskonnas ja millised mitte. Tal on ikkagi oma missioon, mitte üksnes meelt lahutada.”
    Huvitav, mis väärtuseid kannab 2-tunnine posimist ja sharlatanlust kriitikavabalt presenteeriv saade.
    Võibolla MTÜ Eesti Skeptik võtaks vaevaks seda järele pärida?

  39. Seekordne R2 “kosmoseprogramm” oli üle ootuste asjalik. Saate külaline,(vaadake ise, kes) rääkis mitmetel teaduse tundlikel teemadel. Tehisintellekt, küborg jm.

  40. “Hallo, Kosmos!” 19: Robotid ja tehisintellekt

    Sel pühapäeval, 17. oktoobril kell 14 kiikab saade „Hallo, Kosmos!“ sisse laboratooriumi ukse vahelt, kus toimetab TTÜ Biorobootika Keskuse juhataja MAARJA KRUUSMAA.

    Robotid on suurepärane ulmeloomingu materjal ja head töölised teaduses, meditsiinis, tööstuses, sõjanduses jne. Robotid on aga ka juba homne argipäev ja järgmine megatrend – nii vähemalt arvab saatekülaline, kelle kompetentsi kuuluvad lisaks tehislihastele ja elektroaktiivsetele polümeeridele ka robotkala Filos, biorobotid, kirurgiarobotid, robotõppimine, robotmannekeen ja tehisintellekti turvalisus. Maarja Kruusmaa on ka üks rahvusvahelise robotite ehitamise võistluse Robotex asutajatest, mis tänavu 3.-4. detsembril toimub juba kümnendat korda.

    Viimasel ajal on üha enam päevakorda tõusnud tulevikustsenaariumid singulaarsus ehk hetk ajas, millest alates tehnoloogiline areng hakkab kulgema inimesele hoomamatul ning kujuteldamatul moel ning kiirusel ja tehisintellekt ehk intelligentsed masinad, mis on võimelised end pidevalt täiustama ning ja ise konstrueerima veelgi intelligentsemaid masinaid.

    Seda teemat käsitleb laiemalt ka ajakirja „Tarkade Klubi“ oktoobrinumber ning 21. oktoobril Tallinnas, Galeriikohvikus (Toompuiestee 35) toimuv Teaduskohvik „Inimkonna viimane leiutis?“

    Saates tuleb juttu:

    Biorobootika Keskuse erinevatest robotiprojektidest

    Bioonilistest jäsemetest ja inimese-masina hübriididest ehk kürborgidest

    Tulevikus meie kehades toimetavatest üliväikestest nanobotidest

    Tehisintellektist ja selle turvalisusest

    Inimest ja masinat ühendavatest tulevikuvisioonidest

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga