Oma Maailma Avardamise Festival

6. juunil algas Oma Maailma Avardamise Festival (OMA Festival). Ei-ei, see ei ole järjekordne “Hallo, Kosmos!” või “Universuse” tüüpi umbluufestival, kus maailma avardamise all peetakse silmas igasuguste absurdsete ja vastukäivate asjade kriitikavaba uskumist ja toimetute tervendamismeetodite reklaami, vaid tegu on Baltic Pride egiidi all toimuva LGBT (lesbi, gei, bi, trans) solidaarsus- ja kultuurinädalaga, mille eesmärk on ühiskonna mitmekesisuse väärtustamine.

Ürituste programmi leiab siit, kuid eraldi märgin ära kolmapäeval toimuva konverentsi Erinevus rikastab ja hulk huvitavaid arutelusid, kuhu ilmselt saab veel liituda, kui kohti on ja korraldajatele endast teada anda.

Arutelu 1: Sooneutraalne abielu vs partnerlusseadus
Arutelu 2: Homosõdade veteranid
Arutelu 3: Koolikiusamine
Arutelu 4: Meedia roll avaliku arvamuse kujundajana

Paraadi asemel on kontsert laupäeval Rotermanni kvartalis, esinevad Ithaka Maria, ansambel Laine, Jana Kask, Sofia Rubina ning ka külalised väljamaadest.

324 Replies to “Oma Maailma Avardamise Festival”

  1. Mart K. ütles:

    Argumenti, et “homopropaganda” abil (või üldse kuidagi) on võimalik sugulist sättumust oluliselt kallutada (seeläbi, mõistagi, iivet pärssides ja rahvust hukule määrates), kohtab sealtpoolt üsna tihti. See kõlab täpselt nagu kabuhirm homoseksualismi nakatumise ees.

    Kas sel teemal muuseas üldse mingeid uurimusi tehtud on?

  2. Argumenti, et “homopropaganda” abil (või üldse kuidagi)

    See “üldse kuidagi” tekitas mõtte, et kui võtta heteroseksualne kodanik ja hakata temas iga heteroseksuaalse naudingu aistingut füüsilise valuga saatma, kas siis see mitte lõpuks heteroseksuaalsust ei pärsiks?

    Samamoodi võiks katseisikus siis homoseksuaalse naudingu aistinguid premeerima hakata.

    Ehk siis, kas keegi väidaks 100% et sellisel moel ei ole võimalik seksuaalset orientatsiooni muuta?

  3. Viktor ütles:

    Kas keegi väidaks 100% et sellisel moel ei ole võimalik seksuaalset orientatsiooni muuta?

    See, mida Sa kirjeldad, on vist biheivioristlik teraapia (“mana sageli”/”pagenda sageli” -maagia). Wilson ja Shea kirjutasid “Illuminatuse!” sabas sellest kunagi nii:

    Kõige tähtsam idee „Maag Abra-Melini püha taia raamatus“ on pealtnäha lihtne vormel „Mana sageli“.

    Kõige edukam raviviisi nn vaimsetele häiretele, Pavlovi, Skinneri, Wolpe jt biheivioristliku teraapia võib võtta kokku kahe sarnase sõnaga: „Sarrusta sageli“. (Igas praktilises mõttes tähendab „sarrustus“ sedasama mida võhiklik termin „premeerimine“. Sisuliselt seisneb biheivioristlik teraapia soovitud käitumise premeerimises; premeerimise jätkudes hakkab soovitud käitumist „nagu võluväel“ üha tihemini ilmnema.)

    Nagu igaüks teab, rajaneb reklaamindus aksioomile „Korda sageli“.

    Need, kes peavad end „materialistideks“ ja usuvad, et „materialism“ nõuab neilt kõigi faktide eiramist, mis ei kattu nende määratlusega „mateeriast“, ei taha sugugi tunnistada hästidokumenteeritud ja ulatuslikku loendit inimestest, keda on tõsistest tõbedest terveks ravitud väga vulgaarse ja absurdse maagiavormiga, mida tuntakse Kristliku Teaduse nime all. Sellest hoolimata peab lugeja /…/ analüüsima selle sügavamaid tähendusi, juhindudes teadmusest, et maagia, biheivioristliku teraapia, reklaaminduse ja Kristliku Teaduse vahel pole sisulisi erinevusi. Need kõik on tihendatavad Abra-Melini lihtsaks „Mana sageliks“.

    Tegelikkus, nagu Simon Moon ütleb, on termoplastiline, mitte termotahenev. See pole päris plastiliin, nagu Paul Krassner kunagi väitis, aga see on plastiliinile märksa lähemal kui me enamasti hoomame. Kui teile öelda piisavalt tihti, et „Budweiser on õllede kuningas“, hakkab Budweiser viimaks maitsma mõnevõrra parem — võib-olla isegi päris palju parem — kui maitses enne tolle maagilise loitsu lausumist. Kui kommunistide värvatud biheivioristlik terapeut premeerib teid iga kord, kui te kommunistlikku loosungit kordate, hakkate te seda sagedamini kordama ning libisema vaevumärgatavalt samasuguse usu poole kui see, millega Kristliku Teaduse jüngrid oma mantratesse usuvad. Ning kui Kristliku Teaduse õpetuse järgija kinnitab endale iga päev, et ta maohaavad taanduvad, kaovadki maohaavad kiiremini kui siis, kui ta poleks endale isetehtud reklaamikampaaniat suunanud. Lõpuks, kui maag manab suurt jumalat Paani piisavalt sageli esile, ilmutab suur jumal Paan end sama kindlalt kui heteroseksuaalne käitumine ilmneb homoseksualistidel, keda käsitleb (või tuuseldab) biheivioristlik teraapia.

    Sellega on päris kaua proovitud homosid heterostada; seni siin-seal pakutakse “ümberprogrammeerimise” teenust, mis aga reeglina tulemusi ei anna. Mis on vist…

  4. Mart K. ütles:

    Argumenti, et “homopropaganda” abil (või üldse kuidagi) on võimalik sugulist sättumust oluliselt kallutada (seeläbi, mõistagi, iivet pärssides ja rahvust hukule määrates), kohtab sealtpoolt üsna tihti. See kõlab täpselt nagu kabuhirm homoseksualismi nakatumise ees.

    See kõlab nagu kummaline ligimesearmastus — kabuhirm selle ees, et uskmatu naabrimees homoseksualismi nakatub ja sedaviisi rahva hukule määrab. Minu teada ei avalda ükski ristiusklik homofoob kartust ise nakatumise ees; nood, kes oma kartusest homoseksuaalsust välja näidata avalikult räägivad, räägivad kartust kiusatusele alla vandumise ees.

    Päris hulka “eksgeide” ideoloogiat on ka üles ehitatud teooriale, et kui gei Õigeks Usklikuks(tm) hakkab, siis päästab jumal tema gei-olemise eest ära.

  5. Viktor ütles:

    See “üldse kuidagi” tekitas mõtte, et kui võtta heteroseksualne kodanik ja hakata temas iga heteroseksuaalse naudingu aistingut füüsilise valuga saatma, kas siis see mitte lõpuks heteroseksuaalsust ei pärsiks?

    Ei, aga see võib kaasa tuua valufetiši väljakujunemise.

  6. dig ütles:

    Ei, aga see võib kaasa tuua valufetiši väljakujunemise.

    Et siis, isegi, kui kodanik on 2 – 3 kuud järjest iga heteroerootilise aistingu tekkimise peale (tuvastatav nt. penile plethysmography abil) 9000V genitaalidesse saanud, erutub ta samade materjalide peale jätkuvalt? Raske uskuda. Vähemalt psühhogeenne (psühholoogiline) impotentsus peaks loogiliselt võttes tekkima.

    Katseisikuks igaljuhul olla ei tahaks. Kas Dig on nõus proovima?

  7. Mart K. ütles:

    See, mida Sa kirjeldad, on vist biheivioristlik teraapia (“mana sageli”/”pagenda sageli” -maagia).

    Ei ole maagia. Behaviour therapy on mitmetel puhkudel täiesti tulemusi andvas praktilises kasutuses.

    Loomulikult ei kavatse ma väita, et see homode heteroks pööramise puhul toimib, kuigi leiab materjale, mis annavad mõista, et toimib (eksgeidega memuaarid jne). Miskipärast ei ole (minuteada) ametlikku uuringut sel teemal teostatud. Kui on, siis keegi ehk leiab infot.

  8. Viktor, Su eeldus, et inimest piinates saab sättumust muuta, rajaneb ekslikul arusaamal, et valuaisting on seksuaalse erutuse ‘vastand’, millega on võimalik erutust sürrata. Tänapäeval tsiviliseeritud maailmas pole Sinu kirjeldatud katsed eetilistel põhjustel muidugi mõeldavad, aga kuuldavasti mõnedes võsariikides on variatsioonid taolisest loogikast ka praktikasse jõudnud. Vägistatud ja/või sandiks piinatud homod jäävad aga ikka homodeks.

  9. Viktor ütles:

    Ei ole maagia. Behaviour therapy on mitmetel puhkudel täiesti tulemusi andvas praktilises kasutuses.

    Nojah, Wilson väidab ka, et suurem osa maagiat ei ole maagia, vaid variatsioonid biheivioristliku sarrustamise/pärssimise teadusest. Aga asjaolu, et irratsionaalse hirmu all kannatajat saab sarrustades/pärssides (premeerides/karistades) aidata, ei tähenda, et homosid saab heteroks kiita/piinata.

  10. Viktor ütles:

    Et siis, isegi, kui kodanik on 2 – 3 kuud järjest iga heteroerootilise aistingu tekkimise peale (tuvastatav nt. penile plethysmography abil) 9000V genitaalidesse saanud, erutub ta samade materjalide peale jätkuvalt?

    Tahad Sa arvata, kui palju lehekülgi Google otsingute erection denial või orgasm denial peale välja käib? (Puritaaniturvat tagava SafeSearch’i väljalülimine võib abiks olla.)

    Ei ole Sinu leiutet masohhismivorm uus asi siin päikese all, ei ole.

  11. Tegelikult saab varsti ilmselt ilma elektrita ka läbi

    Medical treatment carries possible side effect of limiting homosexuality

    A prenatal pill for congenital adrenal hyperplasia to prevent ambiguous genitalia may reduce the chance that a female with the disorder will be gay.

    The ability to chemically steer a child’s sexual orientation has become increasingly possible in recent years,

    http://articles.latimes.com/20.....l-20100815

    Artikkel on kahel lehel ning räägib, kuidas ühe haiguse raviks mõeldud rohul ilmnes kõrvaltoime ka teise häda vastu. Sõna saavad ka ravi vastased. Mulle isiklikult meeldis kõige rohkem see.

    However, New’s more recent studies have caused more consternation, because — as she describes it — treated girls behave in ways that are considered more traditionally girlish.

    Et siis normaalne käitumine põhjustab tänapäeval jahmatust…..:)

  12. Mart K. ütles:

    Samas on neil ja veel mõnedes Lõuna-Aasia riikides muu maailmaga võrreldes väga eesrindlik suhtumine ‘kolmanda soo esindajatesse’ (transseksuaalidesse e hijradesse) — samuti religiooni tõttu.

    Siinkohal olgu meenutatud säherdust sügavalt usklikku maad nagu Albaania, kus on iidsete traditsioonidega ette nähtud protseduur bioloogilise naise sotsiaalselt meheks (ehk aumeheks à la audoktor või aukodanik) arvamise tarvis. Tõsi küll, seksuaalseid hüvesid säärase tüübiteisendusega ei kaasne.

    Kirjutab BBC:

    Tradition, particularly prevalent in the north of Albania, dictated that turning down a suitor could lead to the man’s family exacting revenge on the girl’s father or brother.

    “Sworn virgins” are part of Albania’s fading folklore

    The only way to settle the dispute without bloodshed, according to the same tradition, was for the girl to declare herself a virgin for life and assume the role of a man – and thus never marry.

    Nagu arvatagi võib, üritasid marksistid vanu traditsioone lammutada.

    Such practices were frowned upon during the 40-year period of communist rule in Albania, said Mr Dervishi, allowing some of these girls to swap back.

    Oleks asjad teisiti läinud, oleks ema Teresa asemel ehk isa Teresa olla võinud. Kas teda paavstiks ka oleks lastud — mine võta kinni.

  13. Brad Pitt ei abiellu enne, kui homoabielud seadustatakse

    Miks peab lapsendamiseks abielluma traditsiooniliselt, lihtsalt paarikaupa või üleüldse?
    Kui ma kunagi seda mõistma hakkan, ehk saan siis ka sellistest avaldustest aru.
    Lastekodude töötajatelt ju ei nõuta, et nad oleksid omavahel abielus või vähemalt seksuaalsuhetes.
    Üksikvanematelt ka keegi vist veel sellel põhjusel lapsi ära ei võta?

  14. K_V ütles:

    Miks peab lapsendamiseks abielluma traditsiooniliselt, lihtsalt paarikaupa või üleüldse?

    Mõnes tagurlikus (osa)riigis nõuab seadus niimoodi. Teooria on, et inimene, kes ei ole abielus, ei ole veel piisavalt küps ja committed, et lapsendatud lapsi kasvatada.

  15. Times of India kirjutab Ameerika kultuurmarksistideterroristide tegevusest Islamabadis.

    ISLAMABAD: A leading Pakistani right-wing party on Monday condemned a recent function held in support of gay rights at Islamabad’s US embassy and described it as “cultural terrorism” . Deputy ambassador Richard Hoagland had hosted the event on June 26, but a statement on it was posted on the embassy website on Sunday. The statement said the event was its first gay and lesbian pride celebration . Over 75 people including Pakistani gay community leaders attended the meeting.

    “Such people are a curse for the society and social garbage,” said Jamaat-e-Islami in a statement . It described the event as the second most dangerous US attack after drone and missile strikes. “The participants don’t deserve to be Muslims or Pakistani and the support and protection announced by the US administration for them is the worst social and cultural terrorism against Pakistan.”

  16. Kultuurimarksistid uurisid, miks nende ajuloputus ei tööta.

    Ironic Effect: Anti-Prejudice Messages Increase Prejudice

    According to Dr. Legault, “Controlling prejudice reduction practices are tempting because they are quick and easy to implement. They tell people how they should think and behave and stress the negative consequences of failing to think and behave in desirable ways.” Legault continues, “But people need to feel that they are freely choosing to be nonprejudiced, rather than having it forced upon them.”

    http://nanopatentsandinnovatio.....sages.html

    Pakutakse ka lahendust.

    Legault stresses the need to focus less on the requirement to reduce prejudices and start focusing more on the reasons why diversity and equality are important and beneficial to both majority and minority group members.

    Huvitav, mis kasu on ühiskonnal pederastide abieludest ja paraadidest ?

  17. dig ütles:

    Teooria on, et inimene, kes ei ole abielus, ei ole veel piisavalt küps ja committed, et lapsendatud lapsi kasvatada.

    Minu teooria on, et kui nn heteroseksuaalsed paarid saavad lapsi kõigist paberitest ja nende peale kirjutatust sõltumatult, siis samasooliste paaride jaoks asendab seda looduse omadust abielu vaatlemine universaalse lapsendamislitsensina.
    Teiste seaduste ja hoiakute muutudes muutub õigus abielluda järjest mõttetumaks õiguseks lapsesaamisvõimeliste paaride jaoks.
    Lõpuks võib lapsendamisõigus jäädagi ainsaks sisuliseks abiellumise motiiviks.
    Siis kukub niimoodi välja, et abiellumisõigus = lapsendamisõigus ja lapsendamisõigusest saab abiellumisõiguse kaudu inimõigus.

  18. Pravda kirjutab, kuidas Lääs kasutab homoseksuaalsust vene perekondlike traditsioonide õõnestamiseks. (See on loo pealkiri. Loo sees toimub midagi muud.)

    Maksim Shevchenko, a member of the Public Chamber of Russia:

    “I would like to say the following about this situation. Lady Gaga is a freak, whose music I can’t listen to and whom I can’t watch on TV. However, the USA openly supports homosexuality in Russia, which is not incidental. This is a form of intervention of a neoliberal society. The goal of that is to undermine the traditional basis of the Russian society, its gender nature. They want to turn humans into the creatures fixated on sexual and psychic drama.

    “Obtruding homosexuality on Russia is an element of Satanic pagan perversion, so one must show strong resistance to this intervention. They say that we are suppressing some sort of minorities. Is it really so? Human sexuality is an intimate and private issue. No one is persecuting anyone for their personal preferences. However, if it becomes a political matter, it is no longer a personal matter of certain individuals.”

    Sõna saab ka vene perekondlikke traditsioone iseäraliselt hästi tundev Venemaa Islamikomitee juht:

    “The propaganda of homosexuality is a form of aggression against fundamental social and biological grounds of the society. This propaganda questions its gender security and the future reproduction of the civilized matrix. If this form of propaganda becomes successful, the situation with this issue will evolve into trash in two or three generations. Such a society is simply doomed.

    “For Islam, this phenomenon is like a red rag for a bull, just like other forms of aggression against traditional family – feminism, matriarchate, etc. In Europe things have been developing progressively in this direction, and what do we see? European men are no longer able to act as warriors and defenders. This propaganda of permissiveness substitutes life values. Scientists say that the level of testosterone in German men has dropped four times in 1990 vs. 1943.

  19. Naljalehe Cracked kolumnist McGinley koondab kuut samasoolistele abielu võimaldamise pooltargumenti kasutamiseks vaidluses poolearulistega.

    Tõstan esile järjekorras kuuendat, mis meenutas mulle Konspiraatori argumenti marksismist.

    # 6: Vabadus on orjus, teadmatus on jõud!

    “Viimati, kui ma atlasesse vaatasin, oli veel selge, et me elame New Yorgis, Ameerika Ühendriikides — mitte Hiinas või Põhja-Koreas. Neis riikides on valitsustel kombeks üle päeva “ümber defineerida” õiguseid, suhteid, väärtuseid ja loodusseaduseid. Seal võivad valitsuse ettekirjutused dikteerida perekondade suurust, seda, kes elab või kes sureb, ning sedagi, mida üldse tähendavad mõisted “perekond” ja “abielu”.
    — Peapiiskop Timothy Dolan essees “Abielu tõeline tähendus”

    Vastus: “Õigete inimeste tunnete riivamine on väärtus omaette.”

    Tõlge täiearuliste keelde: “Me ei tohi iial lubada kõrgemal võimul endale öelda, mis on perekond, kui me südames teame, mis on õige. Nüüd kuulake hoolega, kui ma selgitan, mis on südames õige.”

    Gei-abielu ajab marru just neid, keda vaja, nagu peapiiskop Timothy Dolan, kes juhib 2,6 miljonit katoliiklast (eeldatavasti kuristikku). Tema väitel väärivad lapsed midagi enamat kui oma homoseksualistidest vanemate armastust, mis on ütlemata stiilne asi, mida väikelapsele öelda. /…/

    Inimesed, kes sellist antidebatti pööritavad, ei hooli tegelikult ei moraalist ega lastest. Neid huvitavad vaid kord ja kontroll. Nad ei taha muud kui ärritada pööblit piisavalt palju, et see püsiks hirmunud, vihane ja kuulekas. Need on inimesed, kes eelistavad edule võitu. Nende vastu pole muud relva kui naerda nende rabanduse piirini raevunud nägudesse.

    Nii toimides võtate neilt iga kord veidi võimu ära. /…/

    Kui te aga keeldute neid tõsiselt võtmast ja elate oma elu edasi? Seda ei või nad sallida. Nad kisendavad võõraste inimeste pihta silmagi pilgutamata, et armastavad perekonnad hävitavad armastust ja perekondi, ent iseendi üle nad naerda ei suuda. Enne on nad valmis kaunist Preili Loogikat painutama nagu Tšehhi iluvõimlejat kui möönma, et käituvad kaasinimeste suhtes vastikult.

    Aga perekond — see pole vaid törts geene, vaid inimesed, kes seavad sinu heaolu enda omast tähtsamaks, kuna sina teeksid sama nende heaks. /…/ See on su klann, mille liikmeilt ei nõuta oma isikupära muutmist ja vähemaga leppimist. Selle asemel rügad nende õiguste eest nii, et veri väljas, sest kui tõprad sind sihikule võtavad, on nemad need, kes seisavad su kõrval ka siis, kui vihaõhutajad neid selle eest põrguga ähvardavad.

    Ja kui põrgus on sellised inimesed, eelistan seda paradiisile.

  20. Siim Nestor EE-s: traditsioonid lämmatavad armastust

    Võimas vägi, mida sisaldab traditsioon, on aeg. Esmapilgul näib iga tõeline traditsioon ulatuvat nii kaugele minevikku, kuhu me ei näe. Nagu, just-just, sajandite vanuse puu juured, mille sügavamate otsteni lihtsalt ei küüni. Ja seeläbi ei ole meil justkui õigust traditsioonides kahelda.

    Kuid kui me igivuliseva traditsiooni-allika leidmiseks silmapaare kasutame, saaksime kasutada oma vanemate silmi, vanavanemate silmi, kõige paremal juhul vanavanavanemate silmi. Neid silmapaare kasutades avaneb aga pilt, et kui tahes hinnaline mõni komme ja traditsioon ka pole olnud, on tema olemus siiski muutunud, moondunud, arenenud, täienenud, kehvemal juhul sootuks mälestusetolmuks pudenenud. Ükski traditsioon ei ole ealeski saanud lõplikult valmis, teda pole konserveeritud nii, et ta puutumatuks jääks.

    Nii on ka traditsioonidega kahe inimese vahelistes suhetes, sellega, mida peatakse nende vahel lubatuks ja loomulikuks. Euroopa Liidu liikmesriigis Maltal toimus sel kevadel referendum, kus küsiti, kas abielulahutus peaks seaduslik olema või mitte. Meie paesel nurgakesel seda küsimust enam ei esitata. Ühtlasi ei arutata ajakirjanduses, konverentsidel ega õiguskantsleri kabinetis, kuidas suhtuda vabaabielusse. Või abieluvälisesse seksi. See kõik juba on ja on loomulik. Aga homoseksuaalsete abielu aktsepteerituse üle vaieldakse tuliselt.

    Üks, mis paistabki omasooliste abielu takistavat, on traditsioon. Hoolimata sellest, et ei ole täpselt teada, kus ja millal selline traditsioon valmis sai ja puutumatuks tunnistati. Siis on veel seadused, mida – nagu räägitakse – ei maksaks iga tühja-tähja pärast torkida. Hoolimata sellest, et seadused, traditsiooniliselt, on pidevas muutumises. Ja ometi näib selles diskussioonis seadustel, peamiselt siiski traditsioonidel, olevat suurem roll kui minu meelest kõige tähtsamal: armastusel.

  21. K_V ütles:

    Ei ole küll kuulunud abielulepingust, mis kaks inimest teineteise omandisse määrab.

    Kardetavasti on tegemist kitsa silmaringiga. Näiteks keegi Immanuel Kant on oma Rechtslehre §26 alguses niimoodi targutanud:

    Aus denselben Gründen ist das Verhältniss der Verehlichten ein Verhältniss der Gleichheit des Besitzes, sowohl der Personen, die einander wechselseitig besitzen, …

    See peaks tõlkuma umbes niimoodi:

    Nendestsamadest alustest järeldub, et suhe abikaasade vahel on vastastikune kuuluvussuhe, mille käigus kumbki inimene teisele kuulub …

    Vastikult pikk vanaaegses saksa keeles kirja pandud lause teeb siis kõrvalepõike kurtmisse, et polügaamia ei ole õige abieluvorm ja lõpetab märkusega, et kui abikaasad nii kokku lepivad, kuulub ka ühe vara teisele ja vastupidi. Kaks paragrahvi varem leiab Kant, et seksuaalkommertsi raamistikuna on abielu tingimata eluaegne, erisooline ja seksi täis (… die Verbindung zweier Personen verschiedenen Geschlechts zum lebenswierigen wechselseitigen Besitz ihrer Geschlechstseigenschaften.).

  22. @Mart K.:

    Mis selle pika jutu mõte oli ? Piiskopihärra rääkis ju väga õieti, et me ei tohi lubada omale Põhja Koread, kus valitsus oma äranägemisel mingisugused Euroopalikud Väärtused kehtestab, vaid asju peab otsustama rahva enamus.

    No ja seda, et tegelikult polegi küsimus mingis abielus ega lastes, vaid pederaste juhib sügav vihkamine ühiskonna vastu ning nad üritavad labastada/naeruvääristada kõike seda, mida teised inimesed kalliks peavad, seda me teame ka. On ju Tallinnaski paraade peetud.

  23. Konspiraator ütles:

    @Mart K.:

    Mis selle pika jutu mõte oli?

    Eks see on viidatud artiklis pikemalt ka kirjas.

    Piiskopihärra rääkis ju väga õieti, et me ei tohi lubada omale Põhja Koread, kus valitsus oma äranägemisel mingisugused Euroopalikud Väärtused kehtestab.

    Ameeriklasest piiskopihärra ei maininud küll Euroopalikke Väärtuseid, aga loomulikult — mõistlik on seista hea selle eest, et Hiinast ja Põhja-Koreast imbuvad Euroopalikud Väärtused jõuaksid Euroopasse hiljem kui Ameerikasse.

    No ja seda, et tegelikult polegi küsimus mingis abielus ega lastes, vaid pederaste juhib sügav vihkamine ühiskonna vastu ning nad üritavad labastada/naeruvääristada kõike seda, mida teised inimesed kalliks peavad, seda me teame ka.

    Selle peale, et satiir ja huumor on homoseksualistide vandenõu labastamaks kõike, mida Teised Inimesed kalliks peavad, poleks ma ise tulnudki. Tänan valgustamast.

    On ju Tallinnaski paraade peetud.

    Ma olen ka märganud — näiteks igal iseseisvuspäeval korraldatakse siin-seal relvajõudude demonstratiivset marssimist, mida ilmselt ajendab sügav vihkamine relvastamata kodanike vastu, kellele püssiliputamisega oma erilisust nina alla hõõrutakse.

  24. Homopropaganda-kunstnikud teavad, et laste ideoloogiliseks korrumpeerimiseks sobivad kommide kõrval hästi ka kleepekad.

    Kleeppildid seksuaalse sättumuse eri tahkudest

    Homme algusega kell 19 esitletakse Märzi projektiruumis äsja trükist tulnud „Queer-kleepekakogu”

    „Queer-kleepekakogu” on 24 leheküljest koosnev vihik, mis sisaldab kümne eri taustaga isiku (kunstnikud, uurijad, aktivistid, kirjanikud) või kollektiivi loodud kleeppilte, mis tegelevad nihkes seksuaalse sättumusega (homo-, bi-, transseksuaalsus jm) ja selle esitamisega avalikus ruumis. Kunstnike ja aktivistide loodud queer-teemaliste kleeppiltidega saab väljendada oma meelsust, märgistada ümbritsevat territooriumi ja muuta isiklikku ruumi.

  25. Metroseksuaalsus ei ole enam uus nähe, nüüd avardab PZ Myers lugejate maailma intsidendiga tukiseksuaalsuse vallast.

    Richard Ruelas, a reporter for The Arizona Republic, found himself staring down the barrel of Republican state Sen. Lori Klein’s raspberry-pink firearm during a recent interview at the Capitol.

    “Oh, it’s so cute,” Klein said of the .380 Ruger that she carries in purse at all times.

    While the loaded pistol had no safety and the laser pointer was centered on the reporter’s chest, Klein explained that there was no need to worry.

    “I just didn’t have my hand on the trigger,” she said.

  26. @Mart K.:
    kleepsukogust pikemalt:

    Umbes 150 kleepeka hulgas on nii pilte kui tekste, mille ärgitavas toonis sõnum lähtub põhimõttest, et tolereerimisest üksi enam ei piisa: on vaja võtta seisukoht! Kleepekad on mõeldud linnaruumi kui territooriumi märgistamiseks ning nendega saab ka tagasihoidlik inimene mänguliselt ja lihtsalt oma meelsust väljendada ja linnaruumi isikupärasemaks muuta.

    Kleepekakogu jagatakse tasuta nii, et kleepekad jõuaksid võimalikult paljude inimesteni ning sealt edasi avalikku ruumi ega jääks lihtsalt koju kapi peale seisma.

    AVAMISÜRITUS 13. JUULIL algusega kl. 19.00 MÄRZ projektiruumis Tallinnas Olevimägi 7!

    Küpseb plaan, et vist lähen ise ka kohale.

  27. Martin Vällik tsiteeris:

    … tolereerimisest üksi enam ei piisa: on vaja võtta seisukoht!

    Mina vaidlen vastu. Minu meelest on üsna hulka probleeme ühiskondlikes diskussioonides pärit eeldusest-tahtmisest-iharusest, et igasugustes küsimustes võtaksid seisukohti inimesed, kellesse need küsimused ei puutu ja/või kellel ei ole eeldusi mõtestatud ning sisulise seisukoha võtmiseks. Niisugused odavad plastikust seisukoha-imitatsioonid on heal juhul informeerimata, halvemal juhul põrkerauakleepsupropagandapõhised ja kipuvad diskussiooni rohkem risustama kui edendama.

    Klassikaline näide on kreatsionism. Esikreatsionistid propageerivad seisukoha võtmist teemaga väga pealiskaudse tutvumise põhjal ja demoniseerivad aktiivselt inimesi, kes tõendusmaterjali põhjalikult läbi uurinud on ja sellepärast kreatsionistlikke ideid toetada ei saa.

  28. dig ütles:

    Minu meelest on üsna hulka probleeme ühiskondlikes diskussioonides pärit eeldusest-tahtmisest-iharusest, et igasugustes küsimustes võtaksid seisukohti inimesed, kellesse need küsimused ei puutu ja/või kellel ei ole eeldusi mõtestatud ning sisulise seisukoha võtmiseks.

    Ma kardan, et siinkohal võpatab vastikusest nii mõnigi, kes arvab end selles kirjelduses ära tundvat, ning võtab ehk koguni endisest teravama seisukoha (näiteks) geiõiguste küsimuses, mis tema hinnangul puutub absoluutselt kõigisse ja mille suhtes seisukoha võtmiseks vajalikud eeldused on arvatavasti olemas isegi kärbestel…

    Tegelikult on see aga vist igasuguse ühiskondliku diskussiooni juures kõige keerulisem ülesanne: teha oponendile viisakalt selgeks, et ta võib eksida.

    Võib-olla oleks kasu tõenäosusprotsentide rakendamisest enda seisukohtade hindamisel-tutvustamisel: nt, “ma usun 90-protsendilise tõenäosusega, et 9/11-rünnakud polnud lavastatud, aga 10-protsendilise tõenäosusega, et olid” või “usun 65 protsendi ulatuses, et homoõiguste laiendamine laastab ühiskonna”.

    Ma usun, et lähen varsti lõunale.

  29. Ma Mina ütlesin:

    Minu meelest on üsna hulka probleeme ühiskondlikes diskussioonides pärit eeldusest-tahtmisest-iharusest, et igasugustes küsimustes võtaksid seisukohti inimesed, kellesse need küsimused ei puutu ja/või kellel ei ole eeldusi mõtestatud ning sisulise seisukoha võtmiseks.

    Martin Vällik ütles:

    Rootsi minister: seadustades samasooliste suheted, muutuvad ka hoiakud

    Ma pean tõenäoliseks, et too seadusemuudatus ei muuda mitte hoiakut “asja” vastu vaid hoiakut selle vastu, mida selle “asjaga” peale hakata. Enne seadusemuudatust arvab hulka vanaemasid ja nende kasse, et nad peavad sõna võtma, sest demokraatia ja avalik arutelu ja ühiskondlik arvamus ja teist-kolmat moodi. Pärast on asi ära otsustatud, selle tagajärjed näha ning inimesi, kes arvavad, et nad tingimata sellest midagi arvama peavad, jääb hulka vähemaks.

    Ja me ei pea sedasorti muudatuste hindamiseks isegi Rootsi poole jõllitama. Eestis on lähiminevikust leida väga ilus illustratsioon sedasorti arengu kohta — eurole üleminek. Enne sündmust oli asja ümber palju Rahvalikku Vaidlust(tm). Kui asi ära tehtud, kadus vajadus spekuleerida ja umbmäärast hirmu väljendada, nüüd võtavad poolt-ja-vastu tüüpi sõna ainult üksikud veidrikud ja mõnede radikaalsete poliitiliste suunda proponendid. Muuhulgas sai käega katsutavaks tähelepanek, et selle Suure ja Maailma Raputava Muudatusega ei muutunud tegelikult midagi sisulist ja maailm ei rappunud.

    Samasoo-abieluga läheb samamoodi.

  30. Mart K. ütles:

    Ma kardan, et siinkohal võpatab vastikusest nii mõnigi, kes arvab end selles kirjelduses ära tundvat, ning võtab ehk koguni endisest teravama seisukoha (näiteks) geiõiguste küsimuses, mis tema hinnangul puutub absoluutselt kõigisse ja mille suhtes seisukoha võtmiseks vajalikud eeldused on arvatavasti olemas isegi kärbestel…

    Kindlasti. Inglise keeles on selle fenomeni kohta olemas tore väljend busybody ja temast on kirjutatud nii kalendrisabasid, näitemänge kui valimiskampaaniaid.

    Kahjuks ei tea ma head eestikeelset vastet. (Google Translate ka mitte.) Kui viga peaks olema keeles, pakun selle augu (ajutiseks) lappimiseks toorlaenukandidaate pisilane, hästi kanda kinnitanud bisnise eeskujul kirjutatud pislane ning slaavi keeltest laenatud sufiksiga pisitski.

  31. @dig:

    Dig, kas Sa seda ei karda, et “ära otsustamine” muutub normiks ja kunagi võib selline suhtumine Sulle endale kahjuks tulla.

    Elasime me siin pea 50 aastat ühiskonnas, kus vanaemad ja nende kassid pikalt saadeti ning igasugu asjad lihtsalt ära otsustati.

    Euroga liitumisel muideks realiseerusid kõik need stsenaariumid, mille eest vanaemad ja kassid hoiatasid. Hinnatõus tuli, investorid ja majanduse edendajad jäid tulemata ning hetkel pole meil Eurost muud kasu kui riigi üleliigsest rahast vabastamine.

  32. Konspiraator ütles:

    Dig, kas Sa seda ei karda, et “ära otsustamine” muutub normiks ja kunagi võib selline suhtumine Sulle endale kahjuks tulla.

    Selle vastu on targad euro-onud kirja pannud euroopaliku põhiväärtuse nr. 41:

    Right to good administration

    1. Every person has the right to have his or her affairs handled impartially, fairly and within a reasonable time by the institutions and bodies of the Union.
    2. This right includes:
    􏰵 the right of every person to be heard, before any individual measure which would affect him or her adversely is taken;
    􏰵 the right of every person to have access to his or her file, while respecting the legitimate interests of confidentiality and of professional and business secrecy;
    􏰵 the obligation of the administration to give reasons for its decisions.
    3. Every person has the right to have the Community make good any damage caused by its institutions or by its ser vants in the performance of their duties, in accordance with the general principles common to the laws of the Member States.
    4. Every person may write to the institutions of the Union in one of the languages of the Treaties and
    must have an answer in the same language.

  33. @dig:

    Kuidas see hea administreerimistava “selle asja ära otsustamisse” puutub? 37dal oli ka kõigil õigus sm. Stalinile kirjutada ja väidetavalt ta isegi luges neid kirju.

    Loomulikult on kõigil õigus pseudoõigusriiki uskuda ning eitaja, vihkaja või foobina välja naerdud saada.

    Peale seda, kui “need asjad” on vanaemade halinast ja kasside susinast hoolimata ära otsustatud.

  34. India annab eeskuju, kuidas “seda asja ära otsustada”

    Gay marriage has gotten its due. Now it’s time to pave the way for monkey marriage……..As for the lucky couple, Raju, the groom, was known in his village for “eating, sleeping and smoking cigarettes with his owner, Ramesh Saini, who treated him like a son.” Chinki, the bride, belonged to a priest in a nearby village.

    Kiviajas elavad kitsarinnalised primatofoobid on muidugi risti jalus ees nagu igasugusel progressil ikka.

    It turns out there is just one small problem: the marriage, according to officials, violates the 1972 Wildlife Protection Act. Citizens aren’t allowed to pet or train monkeys, never mind marry them off

    Edasi läheb lugu klassikalises Romeo ja Julia stiilis, keelatud armastus, põgenemine….

    As a result, both the monkeys and their owners were forced to go into hiding……The monkeys, meanwhile, were secretly married in the deep woods as a result.

    Read more: http://newsfeed.time.com/2011/.....z1S17TTeVB

    Kahjuks artikkel ei täpsusta, kas ahvid oli sama või erisoolised.

  35. Konspiraator ütles:

    Kuidas see hea administreerimistava “selle asja ära otsustamisse” puutub?

    Mitte hea administreerimistava, õigus saada hästi valitsetud. Mõnel pool on tal ajaloolistel põhjustel muid nimesid ka, näiteks kuninga rahu.

    Euroopalikus valitsemismudelis on niisugune komme, et valitsejad teenivad üldrahvalikke, mitte iseenda või oma sõpruskonna või Facebooki fänniklubi huve. Selle tagamiseks on sajandite jooksul hulka põnevaid võtteid leiutatud, näiteks nõudmised, et valitsemine käiks seaduse piirides, et seadused oleksid avalikud ja, et valitsejad situatsioonides, kus nad seaduse järgi oma isiklikust ekspertiisist juhinduma peavad, kuulaksid nad asjassesegatud ära ja selgitaksid oma otsuseid. Loomulikult on selle taga ka mitmeid kontrollimehhanisme alustades sellest, et peaaegu kõigil riigiametnikel on ülemused, kellele nende alluvate pahategude peale kaevata saab, et on olemas halduskohtud, kuhu inimene saab pöörduda, kui tal on alust kahtlustada, et valitsemistegevuse käigus tema seaduslikke õigusi rikutud on ja kuni selleni välja, et kui rahvas leiab, et tema huvisid ei ole hästi teenitud, võib ta tippjuhtkonna välja vahetada ja lasta uutel poliitikutel uusi poliitikaid edendada.

    Tõenäoliselt ajad Sa euroopalikku mudelit millegi muuga segamini. Näiteks Ameerikas on mõnedel valitsemishierarhiatasemetel täheldatud hoopis niisugust mudelit, et valitsejal on väga laiad otsustamispiirid ja niikaua, kuni tema valijad tema poolt hääletavad, ei ole tal tarvis uurida, kas tema otsustused ka seaduse järgi käivad. Euroopa ajaloost on leida ka veel kolmandat sorti näiteid, kus valitseja roll on puhtprotseduuriline, kuna paljudes küsimustes on otsustamisõigus üksnes rahval otsehääletamise teel. (Tõsi küll, kuna valitsemisotsustuste hulk on pärast keskaja lõppu na suureks kasvanud, käib see tänapäeval reeglina nii, et valitsejal lastakse otsustada “tingimisi” ja kõiksuguseid otsustusi saab rahvahääletusel ära keelata või ümber otsustada.)

    Konspiraator ütles:

    37dal oli ka kõigil õigus sm. Stalinile kirjutada ja väidetavalt ta isegi luges neid kirju.

    Kas Sinu meelest on see piisav, et valitsemine hea oleks?

    Konspiraator ütles:

    India annab eeskuju, kuidas “seda asja ära otsustada”

    Fun fact: India on nii geograafiliselt kui kultuuriliselt väljaspool Euroopat.

    Kahjuks artikkel ei täpsusta, kas ahvid oli sama või erisoolised.

    Kas see oli kirjas, et kõnealuses jurisdiktsioonis peetakse neid ahve, kes inimesed ei ole, õigussubjektideks ning teovõimelisteks?

  36. Nüüd vaatleme alternatiivhead valitsemismudelit. Ann Coulter’i deemoniraamatust pärinevat visiooni vahendab Daily Caller’is Jamie Weinstein:

    “But more important, abortion clinic violence should not be filed under ‘Political Violence’ at all. It should be filed under ‘Things Liberals Won’t Let Americans Vote On.’…When there is no legal process for pro-lifers to pursue to outlaw abortion – unlike every policy liberals violently protest – some pro-lifers will inevitably respond to lawlessness with lawlessness,” Coulter writes. “In the first few years after [Planned Parenthood v. Casey], about six more people were killed in attacks on abortion clinics. Most of the abortionists were shot or, depending upon your point of view, had a procedure performed on them with a rifle.”

    “There were no more constitutional options left to fight judicial tyranny on the little matter of mass murder,” she concludes. “Thus, abortion clinic violence is more akin to the Tiananmen Square protests in Communist China than any liberal riot in America. Want to stop violence at abortion clinics? Repeal Roe and let Americans vote.”

  37. Mihkel Kunnus: Erinevus rikastab ebameeldivusi

    Inimesed diskuteerivad, vaidlevad, argumenteerivad, et kaotada erimeelsused ja saavutada üksmeel. Ka kampaania “Erinevus rikastab” ja OMA festivali eesmärk on saavutada üksmeel neile olulistes asjades: nad taotlevad rahva hulgas maksimaalset üksmeelt selles, et seksuaalvähemused on neutraalne või positiivne ilming ning seetõttu neisse enam ei peaks suhtuma tolerantsiga.

    Tolerantsuse ainus mõistlik sisu on see, et ei üritata hävitada, ära kaotada vastuvõetamatut ilmingut.

    Lihtsustatult: homoaktivistid tahavad ära kaotada konservatiivsust, äärmuslikumad konservatiivid homoseksuaalsust, rahvuslased kosmopoliitsust, vasakpoolsed rahvuslust jne. Ma ei räägi loomulikult inimeste füüsilisest hävitamisest, vaid hävitada tahetakse ilming, see, mis neile teistele, erinevatele on paraku määravalt oluline, mis loob nende identiteeti; neid inimesi tahetakse muuta, panna nad endaga jagama samu veendumusi.

  38. Kahtlemata on huvitav, et sääraste veidrate vaadetega inimesi leidub, aga miks tema seksuaalsed eelistused asjasse puutuvad? Viktor, kas Sinu meelest teeb Sanderi gei-olemine tema poliitilised vaated kuidagi veenvamaks?

  39. No maailmas on inimesi, kelle jaoks on seksuaalsed eelistused vaadete avaldamisel üliolulised. Näiteks geikristlased ei saa oma religioosseid vaateid mitte ilma seksuaalsete eelistusteta käsitletud.

  40. Selle kohta on WingNutDaily artikkel.

    Now that GOProud has been officially outed as a non-conservative group by the American Conservative Union and the Conservative Political Action Conference, the story of how that well-funded homosexual activist organization infiltrated the conservative movement in Washington warrants continued scrutiny.

  41. Bryan Fischer esitab Renew America’s kaunis puhtakujulist demagoogiat:

    Homosexual bigots continue the “Night of the Long Knives” purge against anyone and everyone who believes in natural marriage.

    The latest targets for their hatred and bigotry are the owners of the Wildflower Inn in Vermont. The inn’s owners, Jim and Mary O’Reilly, are facing a potentially crippling lawsuit for one reason and one reason only: they have a religious conviction that marriage is the union of one man and one woman.

    They respectfully declined to rent out their facility used for a lesbian wedding reception. Said the O’Reillys, “Many of our guests have been same-sex couples. We welcome and treat all people with respect and dignity. We do not however, feel that we can offer our personal services wholeheartedly to celebrate the marriage between same-sex couples because it goes against everything that we as Catholics believe in.”

    So the harassment of the O’Reillys is clearly “motivated by prejudice against (their)…religion.”

    Tõenäoliselt on kasutatav demagoogiavõte bait-and-switch; veidrate seksimõtetega vanamees hüppab kategooria “kitsarinnaline lesbivihkaja” pealt kategooriale “kristlane” ning üritab järeldada, et kui kristlastel ei lubata rikkuda seadust, mis lesbide diskrimineerimise ära keelab, on tegemist kristlaste diskrimineerimisega.

    According to the template of the left, they have become the victims of a hate crime.

    Selle konkreetse demagoogia juures on veel huvitav tähele panna, et autor alustab viharoima definitsiooniga, mis lükkab vaiba alla kriteeriumi “roim”. Pärismaailmas ei ole ilma roimata ka viharoima.

  42. Tuntud Interneti- ja trükipressitroll Ann Coulter on kapi alt välja roninud ja nüüd kapi sees, kirjutab WingNutDaily.

    Columnist Ann Coulter, whose work appears weekly on WND, is joining the advisory board of GOProud, the Republican homosexual activist organization whose leaders say they are “conservative.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga