Hakka ise selgeltnägijaks ja teisi oktoobri lugusid

  • Kuidas ma selgeltnägijat mängisin ja kõik uskuma jäid

    Ma mängisin kaks päeva, et olen selgeltnägija. Valetasin, et mul on võimed. Et ma näen, mis tulevikus toimub. Nagu täiesti tavaline selgeltnägija.
    Ja inimesed uskusid mind.

    Delfi võttis loo Skämmeripüüdja blogist.

  • Miks meie poodides ikka veel napib tervisele kasulikku toitu?
    Adik Levin, Õhtuleht
    Peale laia pintsliga üldistamist ning kahtlust äratavaid faktiväiteid jõuame lõpuks ikka ka põhiliseni – “tulge minu boksi”:

    Olen nüüdseks juba aastaid sellega tegelnud ja aidanud väga paljusid inimesi. Tähtis on teada, missugused toidud just teile sobivad ja millised mitte, mida millega koos süüa. Selline lihtne lähenemine on paljudel aidanud vähendada või vabaneda ravimite kasutamisest.

  • Rakett 69 teine hooaeg kogub osalejaid!
    Rakett69
    Peaauhinnaks 10000 euro suurune stipendium
    (10x rohkem kui skeptik.ee 1000 eurot paranormalistile – päris teadus tasub paremini ära kui paravärk)
  • Metsamoor rõhutab: iga haigus on meile õppetund
    Delfi Naistekas

    “Iga haigus on meile õppetund,” ütleb Karjus. “Seda ei peaks lihtsalt leevendama, vaid uurima, mis põhjusel ta tuli ning miks organism ta vastu võttis. Haigused on tihtipeale seotud mõtlemise ning närvisüsteemiga. Seega peaks alustama eneseanalüüsist,” rõhutab Metsamoor.

  • Kevad toob Tallinna suure NATO ürituse
    Huvitav, kas turvaoperatsiooni teostamise käigus ka Sniffexit kasutatakse?
  • Suvalistes mustrites ja laikudes on inimesed ikka mõttekaid asju näinud – Neitsi Maarja röstisaial, Lenin niiskel dušikardinal, pilvedes mida iganes. Nüüd selgub, et jumal või mingi muu kõrgem vägi on kirjaoskajaks hakanud ja uuele Lansamäe linnaosavalitsuse hoonele ürgfallilise sõnumi disaininud:

    Pilt leitud Facebookist.
    Nähtuse nimi on pareidoolia.

329 Replies to “Hakka ise selgeltnägijaks ja teisi oktoobri lugusid”

  1. Oakrock ütles:

    Saatest “Selgeltnägijate tuleproov” tuntust kogunud maag Hannes Vanaküla (44) on ära võlunud endast koguni 21 aastat noorema naise.

    Katoliku tüüpi seksiskandaali siin kindlasti ei ole ja puhas klatš jääb minu meelest väljaspoole skeptikute huviorbiiti.

  2. See, kuidas EELK Heino Nurka kohtles, on siinveeruil teatavat huvi pälvinud. Täna kirjutab Meie Kirik, et EELK on juhtumit uuriva võrdõiguslikkuse voliniku seenele saatnud.

    Vastuseks voliniku soovile saada enda käsutusse terve rida EELK erinevate tööorganite dokumente, vastas konsistoorium, et kirikukogu ja kirikuvalitsuse tööorganid on otseselt seotud põhiseadusliku usuvabaduse realiseerimisega ning nende istungitel väljendavad vastavate organite liikmed muuhulgas isiklikke seisukohti, mis on seotud põhiseaduslikult tagatud individuaalse usuvabadusega. Selliseid seisukohti sisaldavate dokumentide üleandmine, olgu riiklikele või ükskõik millistele muudele institutsioonidele, oleks religioosse ühenduse autonoomia otsene rikkumine. Seepärast ei esitatud volinikule kõiki tema nõutud dokumente, väljendades samal ajal head koostöötahet ning kommenteerides ja tsiteerides viidatud tööorganite protokolle asjasse puutuvas osas.

    Niipalju siis usuvabadusest.

    Vaimulike ametinõudeid puudutavale küsimusele vastates selgitati, et igal EELK vaimulikul on tulenevalt oma ametivandest ning põhikirja §-st 22 jt sätetest kohustus järgida oma tegevuses EELK Kirikukogu poolt vastu võetud otsuseid, sh 2009. aastal vastuvõetud avaldust suhtumisest homoseksualismi, mis omakorda viitab teistele EELK poolt alla kirjutatud dokumentidele. Sellest lähtuvalt väljendas EELK konsistoorium seisukohta, et juhtumi puhul, mille osas volinik teavet nõudis, ei ole mingil juhul tegemist olukorraga, kus isikut oleks diskrimineeritud tema seksuaalse sättumuse või ükskõik millisel muul võrdse kohtlemise seaduse § 1 lõikes 1 nimetatud alusel. Tegemist oli olukorraga, kus EELK vaimulik, rikkudes oma ametivannet, osales sellise ühingu moodustamises ja juhtimises, mille põhikirjalised eesmärgid ja tegevus ei ole kooskõlas EELK kõrgeima organi poolt vastuvõetud aktiga.

    Niipalju siis usuvabadusest, part deux.

  3. Riigis kehtiv usuvabadus võimaldab ka niisuguse organisatsiooni moodustamise, mille sees enam usuvabadust ei ole, s.t. kus allutakse organisatsiooni poolt kehtestatud reeglitele. Kui organisatsiooni kuulumine on vabatahtlik, siis ei ole liikmetele esitatavad piirangud küll usu – ega isikuvabaduse rikkumine.

  4. Konspiraator ennustas faktiküsimusi:

    Selle kultuurimarksistliku lumpeni peletab külm varsti tänavatelt minema.

    Russia Today teatel kannab talv Bostonis mundreid ja kumminuiasid.

    A new chapter in the annals of American police brutality has been written, as two Vietnam war veterans who joined Occupy Boston protests suffered injuries after being beaten by police and arrested along with some 50 other demonstrators.

    After barring protesters from occupying a freshly-planted greenway near their official encampment at Dewey Square, police pulled down the demonstrators’ tents and started confiscating their property.

    RT’s Lucy Kafanov, who has been closely observing the protests, said the drama reached a peak during a physical confrontation between police and a 74-year-old Vietnam war veteran.

  5. tegelt`ma arvan ka, et kui neid kristlikke sekte on nagunii juba ~ musttuhat, siis võiks ju lihtsalt ühe juurde teha. Kiriku hooneid peaks ju jätkuma kõigile. Aga realistlikult lähenedes võib vist arvata, et seda nii- ja teistsugustel põhjustel siiski ei juhtu.

  6. uurija ütles:

    Riigis kehtiv usuvabadus võimaldab ka niisuguse organisatsiooni moodustamise, mille sees enam usuvabadust ei ole, s.t. kus allutakse organisatsiooni poolt kehtestatud reeglitele.

    Kõigepealt olgu mainitud, et minu meelest ei pea EELK väited “usulisest autonoomiast” vett. Usuvabadus tagab kirikutele õiguse uskuda või mitte uskuda nii, nagu nad ise tahavad, aga ei vabasta neid kindlasti riiklike seaduste järgimisest — aruandmisest, kui volinik õigustatult aru pärib, maksude maksmisest, kui maksuseadus nõuab ja diskrimineerimise vältimisest, kui diskrimineerimisseadus keelab.

    Aga kui me nüüd põhiküsimuse juurde tagasi tuleme, siis on Sul täiesti õigus, usuvabaduse printsiip seob eeskätt riiklikke institutsioone ja natuke ka potsentsiaalseid diskrimineerijaid, aga mitte usuorganisatsioone. Usuvabade organisatsioonide tegevust sisemise usuvabaduse piiramiseks kritiseerin mina seega mitte seaduse või vabadusprintsiipide vaid silmakirjalikkuse põhjal. Minu kõrvu on nimelt küündinud kuulujutt, et kristlaste suurnina ja väidetav autoriteet Yeshua ben Yosef olevat silmakirja pahaks pidanud.

  7. Mul on uduselt meeles, et Richard Dawkinsi kirjutatud raamatute arvustused on skeptikutele mõnikord huvi pakkunud, niisiis väärib ehk viitamist PZ Myers’i arvustus Deepak Chopra arvustusele Richard Dawkins’i uuele raamatule The Magic of Reality.

    Shorter Deepak: “Richard Dawkins didn’t endorse my quantum bullshit, therefore The Magic of Reality sucks!”

    Deepak Chopra actually sounds quite upset — his review of the book reads more like the indignant squawk of a charlatan furious that the presence of a skeptic might cut into his take. It’s largely an exercise in name-dropping and the profession of bleary, vacuous misinterpretations of science on his part, which he then turns around and uses to accuse Dawkins of error because he doesn’t share his inoculation of the ideas with pseudoscience. Like this:

    What is obnoxious about Dawkins’ version is his tone of absolute authority about matters that he shows complete ignorance of. Respected physicists like John Archibald Wheeler, Sir Arthur Eddington, Freeman Dyson, Hans-Peter Dürr, Henry Stapp, Sir Roger Penrose, Eugene Wigner, Erwin Schrodinger, and Werner Heisenberg suggest a fundamental role for consciousness in quantum theory and a mental component at the level of biological organisms and the universe itself.

    Hoiatusena olgu veel märgitud, et isand Chopra kirjatükk on ilmunud umbluust pungitavas väljaandes Huffington Post.

  8. @dig:

    Kunagi tegite Te siin minu lemmikule Nastjale liiga, nüüd olen ma üliõnnelik, kuna sain tagasi torgata! Rohkem ei levita klatshi!

    Ma hakkan nüüd korralikuks!!!!

  9. @:

    Mis vahe on finants- ja majandusuudistel?

    dig vastas juba!

    Ainuke huvi oli Midase valemi kasutamine, mille massilisel kasutamisel ei arvestatud sellega, et üks riik võib enda huvides rahad ringlusest välja tõmmata ning kõik peapele keerata

    EL on oma olemuselt sotsialistlik! Valitsejate noorus langes 60-tesse, kui sotsialism oli lääne noorte ideaal, kui parim ja õiglasem riigikord. See viidi ka ellu, kuid nagu Te näete, see ei töötanud. NL vahepealne edu oli üles ehitatud koonduslaagritele ja orjatööle. Kui nende kasutamine muutus võimatuks, siis vaakus see monstrum mõni aeg hinge ja kadus. Tõenäoliselt kaob samamoodi ka EL, ainult see tekitab mõttetuid majanduslikke raskusi. Eelistaksin elada kapitalismi tingimustes, kuid seda klassikalist on keeruline taastada, seega jääb see ilusaks unistuseks.

    Isiklikult ootan, et võiksid ikka väljendada, et mille suhtes peaksime oma skeptilise pilgu teravaks ajama, nendes sinu edastatud uudistes.

    Kui poliitikud räägivad ilusat ja magusat juttu, samal ajal majandusteadlased, ärimehed ja börsil tegutsevad praktikud räägivad midagi muud, keda Te siis usute.

    Kreeka probleemid on kestnud juba varsti poolteist aastat, aga mingit reaalset lahendust siiani ei paista; liiguvad jutud kontrollitud pankrotist, kuid poliitikute jutu järgi saab kohe-kohe kõik korda. Iga mõtleva inimese peaks selline olukord skeptiliseks tegema. Esimesena satuvad löögi alla pangad, kelle portfellides on võlariikide aktsiaid/võlakirju. Ei tahaks selle peale isegi mõelda, mis juhtub, kui pangad pankrotti läheksid. Naturaalmajandus oli ajaloos ju tore ajajärk!!!

    Muidu tegu lihtsalt uudise edastamisega, mille külge kleebitud isiklik arvamus.

    Võibolla kellelgi tekib nende probleemide vastu tõsisem huvi, siis oleksin mina rahul. Noh kui ei teki, siis so what?

  10. dig ütles:

    ennustas faktiküsimusi:
    ……kannab talv Bostonis mundreid ja kumminuiasid.

    Lumpen pole kuhugile kadunud. Väike kähmlus ei muuda asjaolu, et kultuurimarksistd on ikka linna vahel ja külma pole ka tulnud. Et siis ennustus hetkel veel kehtib.

  11. Kultuuripealinn kirjutab, kui tähtis on täpne kronomeetria muusika tegemise juures.

    Helilooja Urmas Sisask eelistab tänapäeval levinud arvutile töövahenditena tindipliiatsit, akustilist klaverit, pendlit ja šamaanitrummi.

    Pendliga kontrollin, kas kõik noodid on õiged. Kui mõni noot valesti läheb, tõmban selle valge markeriga üle ja kirjutan uuesti.

  12. St. Petersburg Times räägib teepidunike edukast kampaaniast järjekordse kuulsa valitsuse teenuse välja lülitamiseks.

    UPDATE: More than 30 people have shown up to talk about the fluoride issue. The meeting continues.

    The Pinellas County Commission will meet at 9:30 a.m. Tuesday with the drinking water fluoridation issue — and its polarized sides — primed for debate again.

    Without the county’s practice at $205,000 a year, parents will face pay $45 annually for tablets to supplement their children’s fluoride levels properly, Hopwood said. Hopwood is chairman of the fluoridation committee for the Upper Pinellas County Dental Association.

    He and other dentists want the board to reconsider the vote, too. They — and fluoride opponents — are expected to speak out again, too.

    “Water fluoridation is not much different than sending a fluoride Gestapo around every day to force everyone to take fluoride pills, it is unethical and doctors who advocate this are in violation of peoples rights and ethics,” David Jackson wrote.

  13. Feministing räägib, missuguste ohvriteta kuritegude dekriminaliseerimist kasinuse käes vaevlev Kansase linn Topeka kaalub.

    Last night, in between approving city expenditures and other routine agenda items, the Topeka, Kansas City Council debated one rather controversial one: decriminalizing domestic violence.

    Here’s what happened: Last month, the Shawnee County District Attorney’s office, facing a 10% budget cut, announced that the county would no longer be prosecuting misdemeanors, including domestic violence cases, at the county level. Finding those cases suddenly dumped on the city and lacking resources of their own, the Topeka City Council is now considering repealing the part of the city code that bans domestic battery. The thinking here is that the county won’t let domestic violence go unpunished in Topeka and so will be forced to step in and start prosecuting it again if the city won’t. Basically, it’s a big game of chicken–where the “chicken” is, I suppose, the chump who won’t allow domestic abusers to walk free?

  14. Center for Inquiry teatab, et Richard Dawkinsi uus raamat on pälvinud sooja vastuvõtu Michiganis.

    Prejudice against atheists manifested itself again when The Wyndgate Country Club in Rochester Hills, Michigan (outside of Detroit), cancelled an event with scientist and author Richard Dawkins after learning of Dawkins’s views on religion. The event had been arranged by the Center for Inquiry–Michigan (CFI), an advocacy group for secularism and science, and the Richard Dawkins Foundation for Reason and Science.

    The Wyndgate terminated the agreement after the owner saw an October 5th interview with Dawkins on The O’Reilly Factor in which Dawkins discussed his new book, The Magic of Reality: How We Know What’s Really True.

    In a phone call to CFI–Michigan Assistant Director Jennifer Beahan, The Wyndgate’s representative explained that the owner did not wish to associate with individuals such as Dawkins, or his philosophies.

  15. dig ütles:

    Russia Today teatel kannab talv Bostonis mundreid ja kumminuiasid.

    Infoks, et minu paranoiliselt turvatud arvuti veebilehitseja arvab sellest lehest seda:

    Access Denied
    Wed, 12 Oct 2011 05:17:19 GMT
    Veebilehe rt.com vaatamine on blokeeritud, kuna ta kuulub kategooriasse Phishing.

  16. @Oakrock:

    Sain mõningat infot, et miks ja mis eesmärgil.
    Tänud.

    Kuid siiski uskuda ja võrrelda EL kadumist NL-ga on kuidagi väär. Üles ehitused täiesti erinevatel väärtustel.

    Liskas veel seda, et üks kadus krahhiga. Kuid teine, kui kunagi kaob (kindlasti kaob), läheb sujuvalt üle mingisse teise süsteemi. Loomulikult saab asi toimuda siis, kui vahepeal üks suurriik euroopa pinnal ei hakka mingit sõda pidama, et oma siseprobleemidest järjekordselt tähelepanu kõrvale juhtida nagu see hiljaaegu juhtus.

    Muideks, minu meelest sa korra mainisid, et ei lähtu enam ajakirjanduslikust, reklaami eesmärgil külvatud, hüsteeriast (kulla kaubandusega pidi kõik läbi olema). Pole vist midagi muutunud, ei sinus ega ka kulla hinnas. Või eksin siiski mõlemas?

  17. @:

    Kuid siiski uskuda ja võrrelda EL kadumist NL-ga on kuidagi väär. Üles ehitused täiesti erinevatel väärtustel.

    Ma soovitaksin ka Teil silmad puhtaks pesta! Võrdlus ei ole väär! Millistel erinevatel väärtustel on Teie arust EL üles ehitatud???? Mina näen puhast sotsialismi. Kriisiriikide abistamist ei ole EL dokumentides muide ette nähtud – seega Kreeka abistamiseks rikuti reegleid!

    Kuid teine, kui kunagi kaob (kindlasti kaob), läheb sujuvalt üle mingisse teise süsteemi.

    Miks Te arvate, et NL sotsialismi kuldse päikese alt pääsenud tahavad kuuluda vaesunud sotsialistlikku Euroopa Ühendriikidesse? Juhtide vaated on sotsialistlikud – kapitalism on neile aastaid vaenlane olnud. Või tahate Te öelda, et kapitalism ongi selline väärastunud moodustis???? Ei ole sellega nõus!

    minu meelest sa korra mainisid … (kulla kaubandusega pidi kõik läbi olema). Pole vist midagi muutunud, ei sinus ega ka kulla hinnas. Või eksin siiski mõlemas?

    Kullaga on nii nagu see on – kui kostab vägistamise ohvri hädakisa, siis kulla hind tõuseb, kui vahepeal antakse lubadus vägistamine lõpetada, siis langeb…. Seega, järeldused tehke ise!

  18. @Oakrock:

    Teie ütlustes kajastub midagi, mida nimetatakse isiklikuks vihaks. Miks olete valinud endale vastase ja veel selline, mida reaalselt ei eksisteeri? Sellest tingituna kui te oma eesmärkidega kuhugi ei jõua siis arvate, et süüdi on bürokraatia. Või juba ongi ning see on selle viha põhjus?
    Kui tohib küsida, et millal te avastasite selle jama enda jaoks? Mis oleksid teie poolt pakutavad lahendused?

    — — —
    Kui see arutelu tühja teemasse tõstetakse, siis palun jätke link, et kuhu täpsemalt.
    Tänan.

  19. @:

    Teie ütlustes kajastub midagi, mida nimetatakse isiklikuks vihaks

    Pigem on see selge iroonia! Kuidas silmade pesemisega lood on, paistavad ähmased….

    Miks olete valinud endale vastase ja veel selline, mida reaalselt ei eksisteeri?

    Milline vastane, keda ei eksisteeri???? Sotsialistide poolt juhitav EL on reaalselt olemas ja me kuulume sellesse. Irw, irw, irw.

    Sellest tingituna kui te oma eesmärkidega kuhugi ei jõua siis arvate, et süüdi on bürokraatia.

    Mis puutub siia bürokraatia? Jutt on poliitikute tegemata tööst!

    Kui tohib küsida, et millal te avastasite selle jama enda jaoks?

    Eelmine aasta, seoses Kreeka kriisiga.

    Mis oleksid teie poolt pakutavad lahendused?

    Taastada kapitalism. Tõsi see nõuaks kogu süsteemi muutmist, seega jääb see minu ilusaks unistuseks!

    Kui see arutelu tühja teemasse tõstetakse, siis palun jätke link, et kuhu täpsemalt.

    Mu tarandik ajab lootusetult üle ääre, seega sinna tõsta pole võimalik. Irw, irw, irw….

  20. The Independent toob skeptikauudiseid soojalt maakeralt.

    Climate sceptics are winning the argument with the public over global warming, the world’s most celebrated climate scientist, James Hansen of NASA, said in London yesterday.

    It is happening even though climate science itself is becoming ever clearer in showing that the earth is in increasing danger from rising temperatures, said Dr Hansen, who heads NASA’s Goddard Institute of Space Studies, and is widely thought of as “the father of global warming” – his dramatic alert about climate change in US Senate hearings in July 1988 put the issue on the world agenda.

    Since then he has been one of the most outspoken advocates of drastic climate action, and yesterday he also publicly criticised Germany’s recent decision to abandon its new nuclear power programme, formerly a key part of German climate measures, in the wake of the Fukushima nuclear disaster in Japan earlier this year.

    “I think it was a big mistake,” he said. “And I think the Prime Minister [German Chancellor Angela Merkel] knows that, as she’s a physicist, but I think the political reality is she couldn’t stay in office if she expressed that opinion.”

  21. @:

    Kas te ise saate aru, et midag on valesti?

    Mitte minul ei ole asjad pea peal, vaid meie EL majanduses on segaduste aeg! Seadused seal kahjuks ei kehti, kuid see loob võimaluse suuremateks sigadusteks. Seega on põhjust skeptiline olla.

    Paul Keres: euroliidu JOKK-skeem http://www.e24.ee/580876/paul-.....okk-skeem/
    Lissaboni lepingu artikli 125 kohaselt ei kanna liikmesriik vastutust ega võta enda peale teiste liikmesriikide valitsuste, võimuorganite, teiste avalik-õiguslike isikute või riigi osalusega äriühingute kohustusi. Seega ei saaks Eesti otse garanteerida (lõppastmes üle võtta) Kreeka või mis tahes muu liikmesriigi kohustusi.
    Kõige küünilisem on seejuures asjaolu, et vastuolu Lissaboni lepinguga tundub olevat eelnõu autoritele selge. Eelnõu seletuskirjas tuuakse välja, et ELi aluslepingu põhimõte, mille kohaselt liikmesriigid ei vastuta üksteise rahaliste kohustuste eest, ei võimaldaks euroala stabiilsuse loomiseks vajaliku raamistiku loomist. Selle probleemi ületamiseks loodi EFSFi nime kandev JOKK-skeem.
    See rahastamisskeem on lühidalt järgmine. Raskustesse sattunud riiki abistatakse peamiselt EFSFi antavate sihtotstarbeliste laenudega. Selleks EFSF kas laenab raha turult või emiteerib võlakirju. Neid EFSFi kohustusi tagavad kõik euroala liikmesriigid tingimusteta ja tagasivõtmatute garantiidega.
    Juhul kui abi saanud liikmesriik jätab oma kohustuse täitmata, nõuab EFSF kohustuste täitmiseks vajamineva summa sisse garantii andnud liikmesriigilt. EFSFi raamlepinguga kavandatud tehingute sisust järeldub, et ühed euroala liikmesriigid võtavad vajadusel üle teise euroala liikmesriigi kohustused, mis on vastuolus asutamislepinguga.
    Selline skeem on kunstlik ja lähtub vastikust topeltmoraalist, kuna fiktiivsed õiguskujundused on Euroopa õigusruumis rangelt taunitavad. Andes keelatud õiguskujundusele teise näo, ei muutu see vähem keelatuks.

    Teie kui majandusuudiste lugeja peaksite teadma, et Dexia panga olukord on oluline näitaja:
    Stressitesti võitnud pank kukkus käpuli 04.10.2011, http://www.ap3.ee/?Publication.....99398052ec

    Alles tänavu suvel sai Dexia ülihästi hakkama EL võimude stressitestiga, osutudes Euroopa üheks tugevamaks pangaks. Sestap imestatakse nüüd, kui tõsiseltvõetav too test tegelikult üldse oli…

    Brüsseli panka ähvardab lagunemine http://www.e24.ee/586452/bruss.....agunemine/

    Dexia oli üks esimesi Euroopa panku, mis 2008. aastal välja aidati. Pangas on 20,9 miljardi euro väärtuses Kreeka, Itaalia ja teiste raskustes euroala maade riigivõlakirju.
    Ühtlasi on pank oma tegevuses ülimalt sõltuv lühiajalistest laenudest, samal ajal kui on ise laenanud raha välja väga pikkadeks tähtaegadeks.
    Belgia rahandusminister Didier Reynders ütles Luksemburgis ametivendade kokkutulekul: «Prantsuse ja Belgia…

  22. Belgia rahandusminister Didier Reynders ütles Luksemburgis ametivendade kokkutulekul: «Prantsuse ja Belgia valitsused on oma pankade seljataga, olgu see siis Dexia või mõni teine.»
    Ta ütles: «Selleks, et aidata panku ja aidata näiteks Prantsuse ja Belgia hoiustajaid, on esmatähtis aidata Kreekat.»
    ……………………
    Viimase kolme kuuga on Dexia aktsiate väärtus kukkunud 41 protsenti. Prantsuse pankade BNP Paribase ja Société Générale’i vastavad näitajad on 47 ja 55 protsenti.

  23. Meenub kuidas tudengiansambel “Rajacas” laulis juba aastakümneid tagasi :
    “Vanem vend siis hiljem noomis, isalikult manitses :”Enne mõtle kui sa ütled, parem kui ei ütlegi!””

  24. Postimees vahendab põrutavat uudist, et Setumaal sattus kolmekümne aasta järel muuseumi keegi asjatundlik inimene külastama.

    Eile viisid demineerijad Saatse Seto talumuuseumist minema ohtliku mürsu, mis oli muuseumieksponaatide hulgas väidetavalt olnud umbes kolmkümmend aastat.

    Päästeameti teatel tuvastati eile Põlvamaal Värska vallas Saatse külas asuvas Seto talumuuseumis, et lõhkekehade püsinäitusel on üks ohtlik 45 mm mürsk.

    «Lihtsalt leidus üks muuseumikülastaja, kes oli kompetentne,» sõnas Korela.

  25. IKH teatab Postimehe vahendusel uutest avastustest nimeroloogia vallast.

    Rootsi Stockholmi kaubanduskõrgkooli uuring näitas, et meeste eesnimed võivad viidata kriminaalsetele kalduvustele.

    Tegemist on eelkõige meestega, kelle nimi lõppeb Y tähega, kirjutab Dagens Nyheter.

    Rootsis on juba varem seostatud Y-ga lõppevate nimede nagu Ronny, Conny, Benny ja Sonny omanikke keskmisest madalama sotsiaalse staatusega.

    Rootsis on selle kohta käibel ka vastav termin – Y-sündroom.

  26. Postimehes on profesor Anne Kull saanud maha demagoogia tõelise pärliga. Eks neid sallivusartikleid ole üllitatud varemgi, aga see on klass omaette.

    Püüdes mõnda neist hirmudest tutvustada, ei kasuta ma suurest pruukimisest väsinud termineid nagu «fundamentalism» ja «liberalism». Selle asemel kõnelen nostalgikutest ja romantikutest ning neid ühendavast murest – tulevikust, erinevusest ja muutusest.

    Ma omalt poolt analüüsiks lennukis toimuvat ning ei kasuta suurest pruukimisest väsinud sõnu, nagu reisijad ja terroristid vaid selle asemel kõneleks “sealihasöödikutest uskumatutest” ning “õige asja eest välja olijatest” ning neid ühendavast murest õhusõidu edasise kulgemise pärast.

    «Erinevus rikastab» on saanud sõimusõnaks, nagu on sõimusõnaks feminism, mis tekitab lausa õudust.

    Vastaspool omakorda reageerib märksõnadele hämmeldunult ning analüütiline vaidlus osapoolte vahel on raskesti saavutatav. Hirmud ja mured on selleks liiga suured.

    Allahu Akbar lennuki kokpitis on saanud lausa sõimusõnaks, millele reisijaskond reageerib hirmunult ja murelikult ning on analüütiline vaidlus märterluse ja paradiisi sattumise üle on tõepoolest raske.

    Nostalgikud kõnelevad kaasajast ainult selleks, et seda hukka mõista. Romantikud ja nostalgikud on eri arvamusel teadmiste piiride ja võimaluste suhtes. Nostalgikud võrdlevad tänapäeva tegelikkust fantaasiaga mingist eelmisest ajastust, näevad olevikus katastroofi ja vihkavad avatud tulevikku

    Jah, enamus reisijad räägivad majja kihutavas lennukis olevikust hukka mõistval toonil, on terroristidega eri arvamusel lennuki sihtkoha suhtes, võrdlevad hetkel toimuvat oma eelmiste turvaliste õhusõitudega ning näevad olevikus midagi hullu ja vihkavad paradiisis avanevaid võimalusi.

    Artikkel ise siin. Pikk nagu lohemadu aga lugemist väärt. Eesti keeles sellist asja igapäev ei kohta.

    http://www.postimees.ee/598232.....astasseis/

    .

  27. Tuleb välja, et kui eelmisel aastal mõistsid kätepesu vajalikkust ligi pooled eestlastest, siis nüüd on nende osakaal juba kerkinud üle kolmveerandi, huraa, huraa: Eestlased plaanivad gripist hoiduda kätepesu ja tervislike eluviisidega
    Mõned teadlikumad indiviidid ka vaktsineerivad ennast gripi vastu

    Kasvutrend on olemas ka vaktsineerimise osas. Mullu pidas seda gripi ennetamisel oluliseks vaid neli protsenti, tänavune tulemus on sellest pea neli korda parem. Et ka nii suur osa Eesti elanikest end sel aastal gripi vastu vaktsineerib, pole siiski tõenäoline.

  28. Asjalik lugu, pealkiri on petlik! Pole ise selliste probleemidega kokku puutunud, kuid see võib olla paljude „halbu naabreid“ omavate inimeste probleem!

    Koit Pikaro: Olen vähemuse esindaja ja tulen kapist välja http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=59755196

    Olen vähemuse, 15 protsendi Eesti elanikest, liige. Nimelt olevat 85 protsenti eestimaalastest politseiga rahul või siis usaldavat sellises ulatuses politseid. Mina usaldan vaid neid üksikuid ametnikke, kelle tööd tean isiklikult. Kõiki neid olematu liikumisega patrulle, nende juhtijaid ja kontrollijaid, peadirektorit, ametnikke, kelle tööpäev lõpeb viieminutilise täpsusega või kelle telefonid on vaid politsei kodulehe täiteks, mina ei usalda ja ei soovita seda mitte kellelgi ka teha.

  29. salvey ütles:

    Tuleb välja, et kui eelmisel aastal mõistsid kätepesu vajalikkust ligi pooled eestlastest, siis nüüd on nende osakaal juba kerkinud üle kolmveerandi, huraa, huraa: Eestlased plaanivad gripist hoiduda kätepesu ja tervislike eluviisidega

    Kui paljud neist olid lihtsalt kuulnud, et kui nad küsitlejale käte pesemisest räägivad, ei ole tarvis muid ja tülikamaid gripivastaseid meetmeid peast teada?

  30. dig ütles:

    Kui paljud neist olid lihtsalt kuulnud, et kui nad küsitlejale käte pesemisest räägivad, ei ole tarvis muid ja tülikamaid gripivastaseid meetmeid peast teada?

    Ma ei usu tegelikult, et leiduks inimesi, v.a. marginaalsed juhtumid, kes ei teaks gripi vastasest vaktsineerimisvõimalusest.

  31. Seda ma silmas peangi — üks asi on seostamata teadmine, teine võime gripiküsimuse peale pikalt mõtlemata vastata “noh, käsi võib pesta ja vaktsineerida võib ka” ja reaalne käte pesemine või vaktsineerimine on veel kolmas asi.

  32. Konspiraator esitas faktihinnangu:

    Selle kultuurimarksistliku lumpeni peletab külm varsti tänavatelt minema. Neil pole ühiskonnas mitte mingisugust toetust …

    Time on avaldanud avaliku arvamuse uuringu, mis võimaldab hinnangutelt arvudele üle minna.

    Q11. IN THE PAST FEW DAYS, A GROUP OF PROTESTORS HAS BEEN GATHERING ON WALL STREET IN NEW YORK CITY AND SOME OTHER CITIES TO PROTEST POLICIES WHICH THEY SAY FAVOR THE RICH, THE GOVERNMENT’S BANK BAILOUT, AND THE INFLUENCE OF MONEY IN OUR POLITICAL SYSTEM. IS YOUR OPINION OF THESE PROTESTS VERY FAVORABLE, SOMEWHAT FAVORABLE, SOMEWHAT UNFAVORABLE, VERY UNFAVORABLE, OR DON’T YOU KNOW ENOUGH ABOUT THE PROTESTS TO HAVE AN OPINION?

    VERY FAVORABLE 25%

    SOMEWHAT FAVORABLE 29%

    SOMEWHAT UNFAVORABLE 10%

    VERY UNFAVORABLE 13%

    DON’T KNOW ENOUGH 23%

    NO ANSWER/DON’T KNOW 1%

  33. Ma jään sellegi poolest oma faktihinnangu juurde. Meie põlvkond on ju objektiivse ja sõltumatu ajakirjanduse aegadel ühekorra juba elanud, et selliste küsitluste tõsiseltvõetavust hinnata.

    Kommentaarid selle artikli all viitavad ka üheselt ülalmainitud probleemile.

  34. Konspiraator ütles:

    Ma jään sellegi poolest oma faktihinnangu juurde.

    Sa tahad öelda, et hinnang on eelistatav faktide suhtes?

    Kommentaarid selle artikli all viitavad ka üheselt ülalmainitud probleemile.

    Sa pead silmas sääraseid ettepanekuid ebameeldivaid fakte hinnangute kasuks ignoreerida?

    sampling can be mainpulated, and this one o0bviously is as….

  35. dig ütles:

    Sa tahad öelda, et hinnang on eelistatav faktide suhtes?

    Kindlasti mitte. Aga hetkel ju pigem fakt see, et wallstreetlaste toetus ei paista kusagilt välja. Või pead Sa seda Time,i küsitlust mingil põhjusel usaldusväärseks?

  36. Konspiraator ütles:

    Või pead Sa seda Time,i küsitlust mingil põhjusel usaldusväärseks?

    Mõõtmisvea piires küll. Miks ei peaks pidama?

    Kui Sa hoolega vaatad, siis küsitlemist toimetas Abt SRBI, Time oli üksnes tellija.

  37. dig ütles:

    Miks ei peaks pidama?

    No umbes samal põhjusel, miks me kunagi Pravdat ja Vremjat lõpliku tõe instantsideks ei pidanud. Et siis reaalne elu ei läinud seal näidatavaga kokku.

    dig ütles:

    küsitlemist toimetas Abt SRBI, Time oli üksnes tellija.

    Egas jamaajajate hulk jama tõepärasemaks tee. Pravdal ja Vremjal oli ka allharusid.

  38. Konspiraator ütles:

    No umbes samal põhjusel, miks me kunagi Pravdat ja Vremjat lõpliku tõe instantsideks ei pidanud.

    Ja missuguseid sarnasusi Sa siis kommunistlike massiteabekanalite ja kapitalistlike arvamusuuringute firmade vahel näed?

    Kui Sa kavatsed nüüd väita, et firma kuulub kultuurimarksistidele, kes küsitlesid kultuurimarksiste, et saada kultuurimarksistide üllitise Time jaoks kokku kultuurimarksistlik artikkel kultuurimarksistlikest protestidest, mida varem kultuurimarksistlikud uudiskanalid ignoreerisid, kuna neil oli kultuurimarksistlik hirm ja selle kõige eesmärgiks on korralikule rahvale kultuurimarksistlikku teatrit teha, kavatsen mina näpuga näidata googlesõna instseneeringuluul peale.

  39. dig ütles:

    Kui Sa kavatsed nüüd

    Miks nüüd? Mul selliste asjadega vana häda. Et siis kas sina arvad, et Nõukogude valitsus, teadlased, Vremja, Pravda ja kõik korralikud inimesed ajavad pada ja sa ainsana tead tõde. Jutt käis Tšernobõli ümber 1986da aasta varasuvel, kus hakkasid liikuma igasugu laimujutud ja vandenõuteooriad mis otsapidi meie kooli ka välja jõudsid. Et siis asi on tunduvalt hullem, kui räägitakse.

    Loomulikult pole kõik inimesed kultuurimarksistid. 1986 polnud ka kõik tavalised marksistid. Igaühel oli pada ajamiseks oma põhjus aga sellegi poolest ajasid kõik pada. Vähemalt avalikkuse ees.

    Time,iga sama asi. Ma ei oska põhjust öelda, miks see ilmselgelt kallutatud uuring sinna lehte sattus.

  40. Konspiraator ütles:

    Ma ei oska põhjust öelda, miks see ilmselgelt kallutatud uuring sinna lehte sattus.

    Aga selles oled veendunud, et ta kallutatud on? Lihtsalt selle põhjal, et selle mõõtmistulemused ei lähe Sinu isiklike faktiveendumustega kokku?

  41. dig ütles:

    Aga selles oled veendunud, et ta kallutatud on?

    Noh, 100% pole siin maailmas mitte midagi. Imesid juhtub. Juhust ja asjaolude kokkusattumist ei saa kunagi välistada.

    dig ütles:

    Lihtsalt selle põhjal, et selle mõõtmistulemused ei lähe Sinu isiklike faktiveendumustega kokku?

    Küsitluse tulemused ei lähe minu muude tähelepanekutega kokku. Ja kui isegi Wall Street välja jätta, siis on kallutatus ka mujalt näha. Kas või too kommentaatorite poolt välja toodud probleem, et Ron Pauli pole küsitlustes mainitud.

  42. dig ütles:

    Võib-olla on tähelepanekud kallutatud?

    Võibolla. Minu tähelepanek on, et inimesi, kes nõuavad õigust seksida loomadega, peetakse sõgedikeks ja neil ei ole kuigi palju toetust.

    Mida Sina arvad?

  43. @dig:
    @Konspiraator:

    Ilusas eesti keeles, kus seletatakse ära mis, kus, ja kuidas – ning päris puust ja punaseks!

    David Weidner: viis müüti «Okupeerime Wall Streeti» kohta http://www.e24.ee/599488/david.....eti-kohta/
    http://www.marketwatch.com/sto.....011-10-11#

    Kuu aega kestnud protest New Yorgi börsi ümbruses, mis kannab üldnimetust «Okupeerime Wall Streeti», on ajanud eliidi ärevile. Algul rohkem Manhattanil liiklemist takistavaks probleemiks peetud rahvakogunemine on toonud kaasa laiema arutelu majandusliku ebavõrdsuse üle Ameerikas, milles ründenooled lendavad eelkõige pankurite suunas.

    Ometi ei ole ajakirjandus veel päris kindel, mida sellest kasvavast liikumisest arvata. On see liberaalne Teepartei? Üle äärte valguv marksism? Araabia kevad Wall Streetil? Hipide kokkutulek?

    Müüt: protestijad pooldavat anarhiat, toetavad vägivalda ja kommunismi.
    Müüt: enamik «Okupeerime Wall Streeti» protestijaid ei tea, mille vastu nad protestivad.
    Müüt: protest kujutab endast lihtsalt liberaalset Teeparteid.
    Müüt: «Okupeerime Wall Streeti» on kinnimakstud rühmitus, mille eesmärk on Obama tagasivalimine.
    Müüt: protestijad on silmakirjatsejad. Nad ütlevad, et vihkavad panku, kuid ometi kasutavad neid. Nad ostavad suurettevõtete kaupu. Neid on nähtud McDonald’sis.

  44. Konspiraator ütles:

    Minu tähelepanek on, et inimesi, kes nõuavad õigust seksida loomadega, peetakse sõgedikeks ja neil ei ole kuigi palju toetust.

    OWS’i ühiskondliku kandepinna kohta käivate faktihinnangute mõõtmistulemustega võrdlemise kontekstis puutub säärane tähelepanek asjasse kuidas?

  45. dig ütles:

    säärane tähelepanek asjasse kuidas?

    Otseselt.

    Kui OWS soovib seksi loomadega ning mõõtmistulemused väidavad, et ühiskondlik kandepind toetab neid, siis on meil 2 võimalust.

    1.USA rahvas soovib õigust seksida loomadega.
    2.Mõõtmistulemused on jama.

    Milline võimalus peaks tõenäolisem olema?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga