Leiud novembri ajakirjandusest, mõni tagantjärgi ka

Ajakirjandusleidude rubriik on viimastel kuudel pea ainus, mille alt miskit tuleb. Mis teha, elu on hetkel selline, et tihedamat ja mitmekülgsemat panust ei saa lubada. Keda huvitab kiiremini muutuv keskkond ja dünaamilisem suhtlus, võib alati minna Facebooki, otsida üles skeptik.ee ja vajutada nuppu ‘meeldib’. Otselingi saan ju ka panna: skeptik.ee Facebookis. Hetkel on skeptik.ee-l umbes 1200+ laiki. Või siis saatke ise kaastöid – teemapuudust meil ju pole.

  • Kaal tuleb emotsioonidest
    PM Naine24

    Kaaluprobleemidega kimpus olevad või viimaseid aidata proovivad inimesed jooksevad aga tihtipeale oma püüdlustega ummikusse, sest kaalu mõjutajana on kohal ka vähemnähtav inimese vaimne (psühholoogiline) pool ning alateadvus, kirjutab ajakirjas Psühholoogia Sinule psühhoterapeut ja toitumisterapeut Sirli Kivisaar.

    Aga nagu ikka, leiame tõe hoopis kommentaaridest:

    füüsik 28.09.2011 12:48
    kaal (P) ei tule tegelikult ikka mitte emotsioonidest vaid raskusjõust (g)
    P=mg
    Kui g=0 (kosmoses), siis pole ka kaalu, nii lihtne see ongi, mingeid emotsioone pole valemisee vaja toppida.

  • Selle peale jääb vaid tõdeda nagu Sirje Potissepp: DELFI VIDEO: Toiduainetööstuse Liidu juht: E-ainetest räägivad tihti posijad ja diletandid

    Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tarbijad hetkel segaduses, sest toidu kohta liigub palju ja vastukäivat infot. „Posijad ja diletandid räägivad samuti tervislikust toitumisest,“ nendib Potisepp, täpsustades, et eriti palju müüte liigub ringi E-ainetest.

  • Avanes uus unikaalne enesearenguportaal Alkeemia.ee

    Enesearenguportaal Alkeemia.ee doseerib tasakaalustatud infot – uuematest teadusuudistest vaimsete vaadeteni.

    Ilusate sõnade taga on tegelikult täielik puderkapsaatika, kus võrdsena kõrvuti näidatakse homöopaatiat ja uusimaid avastusi meditsiiniteaduses, metameditsiini pretensioone olla teerajaja ning geneetika. Ja nii pea iga teemakäsitluse juures. Mõned lood on minu loal sinna hõivatud ka skeptik.ee-st ja olen end veidi sidunud lubadusega, et ma spetsiaalselt selle tarbeks kunagi ka kirjutan.

  • Prantslannad põgenesid wi-fi kiirte hirmus koopasse elama
    Näide selle kohta, kuidas desinformatsioon ja alusetu hirmutamine paneb inimesi ebaratsionaalseid otsuseid tegema ja käituma.
  • Eriliste võimetega laps õpetas emale endaleidmise teed
    Iseenesest südamlik ja inimlik lugu, kuidas võib umbluulaseks saada.
  • Pisike lisandus umbluupealinnast Pärnust:
    Füüsiline ülepinge ja immuunsüsteem
    Toomas Õunap, joogajuhendaja

    Selle punkti mõjutamine vähendab üldist väsimust, ülepingest tulenevat peavalu, silmade väsimust ja krampe, aitab pohmeluse, allergia ja artriidi korral. Samuti saab nii puhastada verd ja tasakaalustada vererõhku (nii kõrge kui madala vererõhu puhul).

  • Teine veel või pigem esimene selles sarjas:
    Silmade väsimine ja immuunsüsteem

    Idamaiste teadmiste alusel põhjustab liigne silmade pingutamine ummistusi peensoole ja südame energiakanalites. Neid on võimalik turgutada akupunkti avameelsusekeskuse ehk tan zhong’i mõjutamisel.

674 Replies to “Leiud novembri ajakirjandusest, mõni tagantjärgi ka”

  1. Oakrock ütles:

    Teile teevad muret naiste vägistamisjuhtumid,

    Tegelikult teevad mulle muret hullemad asjad, aga vägistamiste puhul ei saa murjanikarja normaalseks vaielda üritav marksist ennast nii lihtsalt vaesuse, hariduse, töötuse rassismi, diskrimineerimise, orjanduse, integratsiooni ja muu sellisega välja keerutada. Sellepärast ma seda teemat alati torgin, kui jutt mittevalgete peale läheb.

  2. [marksismi mõiste üldisemaks venitamine]
    Nii või teisiti, aga võimu positiivne roll on ikka olnud kaitse pakkumine. Ja metamarksismist saan ma niimoodi aru, et see on kaitse pakkumine üksikule läbi grupikuuluvuse, mitte individuaalselt, lihtsalt inimesena.
    Klassikalise marksismi kaitstav rahvaosa – proletariaat – tegi Läänes selle kurja tembu, et lahustus muu rahva sekka ära. Praegused kaitstavad rahvaosad on paremini valitud. Ühed on eraldatud värviga, mida maha ei pese. Teised – sättunud – kuulutatakse kastiks, mille piiride ületamine võimatu. Nii see eluke veereb… valgustusaja-eelsetesse aegadesse.
    Rahvused, kui nad eritunnustega eraldatud pole, kipuvad ka rahulikumates oludes ära lahustuma. Neid saab sõjakalt kaitsta ainult siis ja niikaua, kui vastasseis propagandaga väga kõrgele aetud. Nagu proletariaatigi.

  3. Carl ütles:

    Sest võib ennustada küll ”saja aasta pärast” või ”ühel päeval”, aga sellega on see viga, et varemgi on öeldud ”ühel päeva’ kuid lendavaid autosid meil veel ei ole.

    Lendav auto
    Pean silmas seda, et kui sina ei tea, siis ei tähenda see veel seda, et seda olemas ei ole või mingi asi võimalik ei ole.

  4. Maaleht: Igor Mang nägi jälle tulevikku ette

    Lõppeva aasta horoskoobis ennustas astroloog Igor Mang ette nii märtsikuist looduskatastroofi kui ka euro sügisest kriisi. Ta pani täppi isegi novembris lahvatanud elamislubade skandaaliga.

    7. juuli Maaleht vaatles, kuidas Mang oli peale looduskatastroofi ette aimanud nii poliitilisi skandaale kui ka Veevalaja esiletõusu juunis oma sotsiaalse aktiivsuse ja utoopiliste mõtetega.

    Poliitskandaale jätkus. Neid tekkis Tallinnas, Soomes, Lätis, Kreekas – kui mainida vaid mõnd. Ja lõppu pole siiani näha.

    Juunis sai Veevalaja märgi all sündinud Indrek Tarandist Keskerakonna presidendikandidaat.

    Kuidas jätkas Mang 6. jaanuaril Veevalaja kohta? “August tundub kuni 21. kuupäevani olevat üsna huvitav kuu, tuues selgust inimsuhetesse – keda usaldada ja kellega edasi minna. 22. kuupäevast kuni kuu lõpuni jääb optimismi vähemaks, sest välised olud ei soosi Veevalaja plaanide edukat jätkumist.”

    Eks see nõnda läinudki.

    Ülejäänu on maksumüüri taga, nagu M-lehe mangiaana enamasti.

  5. K_V ütles:

    Teised – sättunud – kuulutatakse kastiks, mille piiride ületamine võimatu.

    See koht jäi natuke segaseks. Kas keegi üritab varjata tõsiasja, et mõnikord võib sättumus ajas muutuda?

  6. Tipp-politoog Eestis: moslemid ei ole taandarenenud, vaid meie edasi arenenud Postimees

    Kui ühiskond muutub tolerantsemaks, ei tähenda see Ingleharti sõnul siiski, et see peegeldub automaatselt riigi juhtimises – valitsejad võivad seda eitada või alla suruda, kuid mitte lõputult. Näiteks meenutas ta, et Hollandis oli suhtumine homodesse aastakümneid leebem kui mujal, enne kui nad 2000. aastal homoabielu legaliseerisid.

    Rääkides veel islami kultuuriruumi kuuluvatest riikidest, väitis Inglehart, et mitmete sealsete riikide režiimivahetused, mis on saanud araabia kevade nime, ei tähenda demokraatia teele asumist.

    Tema sõnul peab valdav enamus sealseid elanikke demoraatiat oma riigile parimaks valitsemisvormiks, kuid neil on vähe tolerantsust.

    «Suhtumist, et kuigi ma ei nõustu sinuga, kaitsen ma sinu õigust oma mõtteid välhendada, peab õppima ja see on demokraatia võti.»

  7. Antibeebipillid on nunnadele elu ja surma küsimus, vahendab Forte MedicalXpressi.

    The Lanceti ajakirja veebirubriigis Online First ilmunud kommentaar sedastab, et kuna rasestumisvastased tabletid kahandavad nii üldist suremust kui ka suremist munasarja- ja emakavähktõbedesse, peaksid katoliku nunnad neid manustama tervislikel põhjustel /—/

    Autorid kirjutavad artikli kokkuvõttes: “Katoliku kirik taunib Paavst Paulus VI 1968. aasta entsüklikas Humanae Vitae sedastatud alustel kõiki raseduse vältimise viise.

    Ehkki Humanae Vitaes ei mainita kordagi nunnasid, peaks neil olema voli kasutada rasestumisvastaseid medikamente kaitseks null-lapsesusega kaasnevate ohtude vastu, kuna sama dokument kinnitab ka, et kirik ei pea mitte kuidagi reeglitevastaseks selliseid terapeutilisi vahendeid, mis on vajalikud elundite haiguste raviks isegi, kui nendega kaasneb rasedusevastane mõju.

    Kui katoliku kirik teeks rasedusevastased ravimid kättesaadavaks kõigile nunnadele, kahandaks see nunnade vandetõotust vääriliselt tunnustades samas nende “äraneetud nuhtluste” — munasarja- ja emakavähi — kujunemise riski.”

    Kommentaariumis kerkivad esile seisukohad, et tegemist on a) ravimifirmade reklaamikampaaniaga; b) järjekordse provokatsiooniga usklike vastu.

  8. Mart K. ütles:

    järjekordse provokatsiooniga usklike vastu.

    Aga kuidas seda siis veel nimetada. Väide, et ainus võimalus munasarja ning emakavähi ennetamiseks on toosama pill, on ju demagoogia. Tavaline kultuurimarksistlik ühiskonnavastane propaganda.

  9. Avaaz.org kutsub üles Merkeli kasinuspõhise majanduse põlistamise (?) kava vastu häält tõstma.

    German Chancellor Merkel is exploiting Europe’s financial crisis to write a failed economic philosophy into our constitutions! With the EU on the brink, we have just 48 hours to stop our leaders from agreeing to this madness.

    Merkel knows the markets are just irrationally panicking, and that if she and the European Central Bank stood behind Italy, the crisis would disappear overnight. But she’s using the panic to force Europe to legislate “austerity” — the favourite and failed economics of the bankers.

    From the US to Greece, we’re seeing that knee-capping a government’s ability to borrow and spend in times of recession is the worst thing we can do. It contracts the real economy, which hurts public finances, and it all spirals downward. Austerity doesn’t work, but Merkel is trying to make it constitutional law — so our democracies can never change it! The crucial summit begins in 48 hours — let’s make sure democracy is invited, and tell our leaders that we will not trade democracy for German loans.

    Kuna ise olen majanduses võhik, hoidun taolisi proklamatsioone allkirjastamast, aga äkki mõni minust teadlikum soovib e-meelt avaldada (ja tõenäoliselt riskida kultuurimarksisti tiitli külgekleepumisega).

  10. Mart K. ütles:

    Kuna keegi midagi sellist väitnud pole, siis haugud vale puu all.

    Ei haugu. Sinu viidatud artikkel soovitas otseselt rasedusvastane pill Kirikus lubatuks kuulutada. Mina ei lugenud sealt mitte ühtegi muud soovitust nunnade võimalike probleemide ennetamiseks.Seega oli tegemist kultuurimarksistliku provokatsiooniga.

  11. Mart K. ütles:

    Avaaz.org kutsub üles Merkeli kasinuspõhise majanduse põlistamise (?) kava vastu häält tõstma.

    Mingis mõttes on neil õigus, ei ole tõesti teoreetiliselt õige, et EL sunnib demokraatlikele riikidele mingid ranged normid peale kuidas nad oma eelarvet koostama peaks. Aga teisest küljest on täiesti normaalne, et kui mingi hulk riike teeb midagi ühiselt (näiteks ühise raha), siis lepitakse kokku ühine käitumine seda puudutavates asjades kindlustamaks, et see ühine värk ikka toimib. Ja nii on ka tehtud. Aga mis siis nüüd teha kui mõned riigid, kes euro kasutusel võtul lubasid eelarvedefitsiidi ja laenukoorma kokkulepitud piirides hoida, nüüd lihtsalt ei tee seda? No mida siis teha? Merkel ei ole siin milleski süüdi, Merkel lihtsalt üritab neid reegleid selliseks muuta, et asi toimiks, kellele need ei meeldi, peaks pigem algatama oma riigis EURost loobumise kampaania. Kusjuures üldse ei eita, et mõne riigi jaoks võib see täitsa õige otsus olla.

  12. Konspiraator ütles:

    Sinu viidatud artikkel soovitas otseselt rasedusvastane pill Kirikus lubatuks kuulutada…

    …aga ei väitnud, et see on “ainus võimalus munasarja ning emakavähi ennetamiseks”, mis oleks tõesti demagoogiline.

    Mitte, et ma ise austraallaste soovitust tingimata õigeks peaks. Tõenäoliselt on rasedustkatkestava toimega hormoonravimeil lisaks tromboosiohu võimendamisele muidki riske, mida artikkel (ega võib-olla ka Lancetis ilmunud algupärane kommentaar, ma ei tea) ei ole maininud. Täiesti võimalik, et ettepanek on rumal — mis aga ei tähenda, et sellele peaks süüks panema asju, milles see süüdi ei ole.

  13. Konspiraator ütles:

    viidatud artikkel soovitas otseselt rasedusvastane pill Kirikus lubatuks kuulutada. Mina ei lugenud sealt mitte ühtegi muud soovitust nunnade võimalike probleemide ennetamiseks.Seega oli tegemist kultuurimarksistliku provokatsiooniga.

    Mõtlisklesin natuke ja tulid pähe veel järgmised lahendused : nunnad lahkuvad kloostrist, loobuvad tsölibaadist ja sünnitavad lapsi; ei lahku kloostrist, kuid lasevad kirurgiliselt riskide vähendamiseks oma munasarjad ja emaka eemaldada; ei võta midagi ette ja loodavad ainult Jumalale nagu varem, palvetavad, harrastavad muidu tervislikke eluviise ning kui haigestuvad, siis haigestuvad (neist variantidest esimene ja kolmas vähemalt pole ju ka praegu kuidagiviisi keelatud) Ma oletan, et see kolmas variant pole Sinu arvates kultuurimarksitlik, aga mis saab selle vastu olla, kui mõned nunnad otsustaks tablette neelata. IMHO ei pruugi ka hormoontablettide neelamine organismile alati ja ainult positiivselt mõjuda, aga sel pole miskit pistmist kultuurimarksismiga vaid ikka rohkem meditsiini ja tervisega.

  14. …sel pole miskit pistmist kultuurimarksismiga, vaid ikka rohkem meditsiini ja tervisega.

    Kõik tervishoiumeetmed ja ravimid, mis status quo‘d ohustavad või millele mõtleminegi konservatiivseid väärtuseid ülimaks hüveks pidavas inimeses ärevustunnet tekitab, on kultuurimarksistlikud. Või olen millestki valesti aru saanud?

  15. salvey ütles:

    see kultuurimarksism endast õieti kujutama peaks,

    Aga miks Sa siis ei uuri. Net Sul ometi ju on.

    Mart K. ütles:

    Kõik tervishoiumeetmed ja ravimid, mis status quo‘d ohustavad või millele mõtleminegi konservatiivseid väärtuseid ülimaks hüveks pidavas inimeses ärevustunnet tekitab, on kultuurimarksistlikud.

    Ei ole. Konservatiividele ja kirikurahvale on oma nahk sama armas kui igale teiselegi ja pole konservatiivil midagi selle vastu, kui uued meditsiinisaavutused nende konserveerimisiga mõne aasta võrra pikendavad. Antud juhul on küsimus ju Kirikule järjekordse vee peale tõmbamise katsega, sedapuhku meditsiinile rõhudes. Tervishoid ei puutu ju konkreetses artiklis mingil moel asjasse.

  16. Konspiraator ütles:

    Antud juhul on küsimus ju Kirikule järjekordse vee peale tõmbamise katsega, sedapuhku meditsiinile rõhudes.

    Oskad Sa mõistuspäraselt selgitada, kuidas nunnade hormonaalse tasakaalu reguleerimine tervise säilitamise ja vähiriski kahandamise asjus kirikule vett peale tõmbab? Kas nunnade pisteline muutmine mitterasestumisvõimelisteks rikub kuidagi kiriku mainet?

    (Kusjuures, offtopic, aga hakkasin just mõtlema, et mis asjad need päris elus on, millele mittemetafoorset vett peale tõmmatakse. Ega peale seedetegevuse jääkproduktide suurt midagi ei meenugi. Selles mõttes pentsik eufemism.)

  17. Mart K. ütles:

    Oskad Sa mõistuspäraselt selgitada, kuidas nunnade hormonaalse tasakaalu reguleerimine tervise säilitamise ja vähiriski kahandamise asjus kirikule vett peale tõmbab?

    Nunnade tohderdamiseks soovitatakse teadlikult kõigist vähiennetusmeetoditest Kirikule kõige vähem vastuvõetavamat ilma mingisuguse vajaduseta. Nimetatud vähivormid on hästi tuntud ning võimalikud ennetus ja ravimetoodikad ka. Rasestumisvastase pilli kasutamiseks pole mingisugust vajadust.

    Väärtuste puudumisel on selliseid asju muidugi raske selgitada. Kujutlegem nüüd, kui keegi soovitaks nunnadele näiteks kehaliseks arenguks stripibaarides posti ümber tantsimist. Või siis Kiriku altarite tugevus ja ehituskvaliteedi kontrolliks ümbruskonna kõige raskemate pederastide grupiseksi sellel altaril.

    Kui sajakilosed peded altaril seksivad, kas me vaatleme asja ehitustehnilisest või väärtuste vaatepunktist?

  18. USA,s jageletakse samamoodi nähtuste klassifitseerimise üle.

    Sen. Susan Collins on Wednesday blasted the Defense Department for classifying the Fort Hood massacre as workplace violence

    Read more: http://www.foxnews.com/politic.....z1fxfodXXO

    Jutt on pikk ja räägib viimasel ajal US Army,s aset leidnud vahejuhtumitest aga jagelemine käib selle üle, et mingi seltskond kisab, et sõjaväkke pugenud äärmusmoslemid on risk ja teine seltskond jälle väidab, et tööl juhtub kolleegidel ikka ja jälle arusaamatusi ning vaba aja meelelahutused pole olulised. Nii et Afganistanis džihhaadi õppimas käinud tegelase võib sama julgelt sõjaväkke võtta kui Lätis ujuma õppinud noormehe.

  19. Mart K. ütles:

    K_V ütles:

    Teised – sättunud – kuulutatakse kastiks, mille piiride ületamine võimatu.

    See koht jäi natuke segaseks. Kas keegi üritab varjata tõsiasja, et mõnikord võib sättumus ajas muutuda?

    Lingvistilise vahemärkusena olgu esile tõstetud, et siin kasutas K_V kriitikaks kaudset kõneviisi umbisikulist tegumoodi. See on The Other‘i omaduste kirjeldamisel väga mugav vahend — nii saab näpuga näidata ilma, et näpp kellegi peale näitaks.

    (Kohendasin kell 23:05. Kahju küll, kena k-alliteratsioon kadus kõiksusse. — k-dig)

  20. Konspiraator ütles:

    Nimetatud vähivormid on hästi tuntud ning võimalikud ennetus ja ravimetoodikad ka

    Räägid ehk lähemalt

    Väärtuste puudumisel on selliseid asju muidugi raske selgitada. Kujutlegem nüüd, kui keegi soovitaks nunnadele näiteks kehaliseks arenguks stripibaarides posti ümber tantsimist. Või siis Kiriku altarite tugevus ja ehituskvaliteedi kontrolliks ümbruskonna kõige raskemate pederastide grupiseksi sellel altaril.

    Kust Sa tead, mida nunnad arvavad tablettide võtmisest. Aga kui neil juba vähk on tekkinud, kas siis on Sinu meelest selle ravimine kaasaegse arstiteaduse läbi ikka sobiv või?
    Beebibille kirjutatakse munasarjade stimuleerimiseks vahel ka neile naistele, kes rasestuda soovivad, aga kel see ei ole mingi aja vältel muidu õnnestunud.
    Ka kunstliku viljastamise puhul võetakse hormoontablette, et saaks küpseid munarakke. Nö kultuurimarksistid on kenad inimesed paistab ja on valmis aitama nii neil tervena püsida, kes ei plaani lapsi kui ka neil kes neid väga kergelt ei saa.

    Kui sajakilosed peded altaril seksivad, kas me vaatleme asja ehitustehnilisest või väärtuste vaatepunktist?

    Mis pistmist on nunnade tervislikul seisundil Sinu kummaliste fantaasiatega.

  21. Mart K. ütles:

    Kuna ise olen majanduses võhik, hoidun taolisi proklamatsioone allkirjastamast, aga äkki mõni minust teadlikum soovib e-meelt avaldada (ja tõenäoliselt riskida kultuurimarksisti tiitli külgekleepumisega).

    dig on koolitatud võhik ja julgeb sõna võtta.

    Jah, “kasinus” riiklike võlgade vastu on jama. (Ja konkreetse eelarvepoliitilise idee moraalsesse askeetikurüüsse riietamine on demagoogia.)

    Jah, Merkel on liiga agar Saksamaale sobivat eelarvemudelit peale sundima teistele riikidele, kelle konteksti (ja kultuuri) see sobida ei pruugi.

    Aga kogu Merkeli tegevust “kasinusmeetmete” alla lahterdada või vihjata, et Merkel ise kurikavalal kombel kriisikapitalismi pushib on jälle demagoogiline.

    Samuti on Santal õigus, Merkeli käed ei ole päris vabad.

    Kokkuvõttes torkasin tollele proklamatsioonile oma pookstavid alla. Ta ei ole ideaalne kampaania, mida lihtne toetada oleks, aga minu hinnangul on see pidem toetamis- kui mittetoetamisväärne.

    Üldiselt kaldun ma eurot väärtuslikuks projektiks pidama, aga ranged riigieelarve defitsiidi piirangud on minu meelest liiga kõrge hind praegu käitatava europrojekti säilitamiseks nii Euroopale tervikuna kui konkreetsetele riikidele. Päris kindlasti on minu hinnangut selles osas värvinud ka hiljutine veider pangakrahh.

  22. @dig:

    dig! Braavo.

    Tegelikult on oht suur ja just nendele nõrgematele riikidele (sinna hulka kuulub ju ka Eesti!). Räägiti, et Kreeka võltsis oma majanduse kohta käivat statistikat, aga kuidas kutsuda Eesti innovaatilist statistikat? Meid ähvardaksid suured trahvid, kui keegi meid kontrollima tuleks ja see kõik avalikuks tuleks!!! Sellest probleemist on kusagil ka hr. Pajula kirjutanud, üritan selle üles otsida!

    Eesti fabritseeritud majandusedu on müüt http://rahvahaal.delfi.ee/arch.....d=62875396

    Eesti kohta räägivad reitinguagentuurid palju süngemat juttu. Ansipi valitsus kireb majanduskasvust ja ekspordi õitsengust, aga rahvusvahelises mastaabis kõrvutatakse Eestit pankrotiäärel olevate riikidega. Reitinguagentuur Fitch asetab Eesti samale pulgale pankrotiäärel oleva Itaaliaga, reitinguks A+. Reitinguagentuur S&P paneb Eesti samasse patta krahhi äärel oleva Hispaaniaga, reitinguks AA-. Agentuur Moody´s paigaldab Eesti ainult väikese sammu ettepoole kokkuvarisevast Itaaliast jne.

    Millega siis põhjendatakse Eesti majanduse ja ekspordi kasvu? Eestis ju puudub tööstus, pole vabrikuid ega tehaseid. Aga ometi eksporditakse meeletutes kogustes vanametalli, puitu ja muid materjale. Samuti kasvab ka, statistiliselt, valmistoodete eksport. Vaatame siis viimast lähemalt.

    Kuskil Hiinas klopsitakse kokku mobiiltelefoni jupid, saadetakse Eestisse, pannakse kokku ja saadetakse Soome või Rootsi, kus sellele pannakse Nokia kleeps peale. Aga Eestis kasvab selle telefoni väärtus 400-500%, sest Eestis pannakse ta 5 minutiga kokku. Sisse tuuakse tooraine, muudetakse see kohapeal valmistoodanguks ja saadetakse Rootsi. Kõik paistab ju imeilus olevat, aga tegelikkuses on kõige suuremaks kaotajaks Eesti riik, rääkimata töölistest. Ettevõtja saab ju 20%-lise käibemaksu ekspordisumma pealt tagasi. Selles ongi Eesti riigi võlu, et raha saab teha mitte millestki.

    ………………..
    Iga vagunitäie pealt kasvab Eesti eksport kuus korda, rahaliselt. Selle järgi arvestatakse ka SKT-d, ehk eksport kasvab mühinal. Paraku jäetakse mainimata, et iga 600 eurose vaguni pealt maksab riik eksportijale 20% tagasi, mis on enammakstud käibemaks. Pole ju paha äri. Ainukeseks kaotajaks on Eesti riik, kes reaalset tulu ei saa, sest ettevõtte kasum ei ole Eestis maksustatav ja käibemaksu tagastamisega jääb riik kahjumisse. Kellele on sellist Potjomkini küla vaja?

    Kui poleks selliseid käibemaksupettuseid, võltsitud saatedokumente ja fabritseeritud ettevõtlust, siis oleks Eesti oma reitingute poolest üpris lähedal Kreekale, keda ta nii intensiivselt abistab. Aga seniks tuleb leppida rahvusvaheliste agentuuride arvamusega, et Eesti on oma usaldusväärsuse poolest samal tasemel pankrotiäärel oleva Itaalia ja Hispaaniaga.

  23. @dig:

    • nastik
    07.12.2011 18:39
    vanarahukirjutas:
    _Paraku jäetakse mainimata, et iga 600 eurose vaguni pealt maksab riik eksportijale 20% tagasi, mis on enammakstud käibemaks. Pole ju paha äri. Ainukeseks kaotajaks on Ee…
    1 vastus

    Riik ei maksa iga vaguni pealt käibemaksu tagasi. Riik maksab käibemaksu tagasi esitatud deklaratsiooni alusel, see on maksude “optimiseerimise” kõrgeim pilotaash. Kui küsida raha tagasi, saab maksuameti kukile, aga kui “enammakstud” käibemaks kantida teiste maksude tasaarvelduseks siis on ok (saab võtta “sõbra” töölised oma arvele “tööle” osa skeemist saadud rahast maksab “sõber sulas” tagasi). Hiina ekspordinali on täitsa kehtiv, Eestis “muutub” kaup EU tooteks, lihtsamal juhul ilma ümberpakendamata. Konteiner lattu-tühjaks laadid-uude konteinerisse sisse toppida ja teele. Oma kogemusest tean öelda, et Hiina tootja on nii vatutulelik, et trükib pakendile mida soovid, CE on kõige nunnum kiri (Chainis Eksport ,IRW)

  24. salvey ütles:

    Mis pistmist on nunnade tervislikul seisundil Sinu kummaliste fantaasiatega.

    Need pole minu vaid Sinu kummalised fantaasiad. Sina üritad marksistlikule kirikuvihaorgiale mingisugust ratsionaalset mõõdet anda.
    salvey ütles:

    Beebibille kirjutatakse

    Jah. Kummikuid ka vulkaniseeritakse. Aga kui selle kummikuga piiskopihärrale jalga tagumikku anda, siis ei hoia see pühal isal ühtegi teada olevat tõbe ära.

    Kunagi Kirik kaitses selliseid teadlasi suht edukalt UV kiirguse eest tõrva ja sulgedega. Kurjad inimesed väidavad muidugi, et eelmainitud protseduuri primaarne eesmärk polnudki nahavähi ennetamine aga see selleks.

  25. Oakrock ütles:

    Peetrus oli Pauluse surmavaenlane (see on piiblis kirjas) ja katoliku kirikul ei ole „Jeesuse õpetusega“ midagi pistmist. Palun ärge valetage!!!!

    See on väga huvitav ja uudne info. Paluksin kirjakohta!

  26. Konspiraator ütles:

    Need pole minu vaid Sinu kummalised fantaasiad. Sina üritad marksistlikule kirikuvihaorgiale mingisugust ratsionaalset mõõdet anda.

    Ehk lubaksid mul siiski oma fantaasiate sisu (nagu ka väärtuste olemasolu, maailmavaate jms) üle ise otsustada ja ei määriks teistele oma irratsionaalset vihaorgiat pähe.

    Konspiraator ütles:

    . Kummikuid ka vulkaniseeritakse. Aga kui selle kummikuga piiskopihärrale jalga tagumikku anda, siis ei hoia see pühal isal ühtegi teada olevat tõbe ära

    arusaamatu analoog. Keegi pole piiskopi härrale beebibille soovitanud. (kui ta just jutt ei käi mõnest konkreetsest pedofiilist piiskopist, kellele on vastav sugutungi maha suruv ravi välja kirjutatud)

    Konspiraator ütles:

    Kunagi Kirik kaitses selliseid teadlasi suht edukalt UV kiirguse eest tõrva ja sulgedega

    Sa ikka nõretad lausa kristlikust ligemese armastusest. Kas Kristus ei rääkinud mitte teise põse ette keeramisest.

  27. Oakrock ütles:

    Tegelikult on oht suur ja just nendele nõrgematele riikidele (sinna hulka kuulub ju ka Eesti!).

    Missugune oht?

    Räägiti, et Kreeka võltsis oma majanduse kohta käivat statistikat, …

    Jah, näiteks ostis Kreeka Goldman Sachs’ilt instrumente võla ärapeitmiseks.

    … aga kuidas kutsuda Eesti innovaatilist statistikat? Meid ähvardaksid suured trahvid, kui keegi meid kontrollima tuleks ja see kõik avalikuks tuleks!!!

    Esiteks ei ole kuigi usutav, et Eesti riigiraamatupidamise väline auditeerimine mingisuguseid tõsiseid puudusi leiaks. Teiseks, kui leiabki, so what? Vead parandatakse ära ja riik läheb edasi.

    Kreekat kiusab turupaanika, sest turule on viimaste aastakümnetega siginenud Väga Suured Jõud, aga Kreeka on Pisike Riigike ja Kreeka suur võlakoorem teeb ta turujõudude suhtes vastuvõtlikuks. Eesti majandus- ja rahanduspoliitika on sedasorti riskidega taasiseseisvumisest peale arvestanud üsna mitmel põhjusel: nii maandamaks riski, et Nõukogude Liidu lagunemisel tekkinud grupeeringud Eesti majanduse turuhoobade jõul üle võtavad ja iseseisvumise ära nullivad kui ka hoolitsemaks, et oportunistlikud spekulaatorid Eestit kerge saagina edukalt ei ründaks, nagu paljude arenevate riikidega juhtunud on. Selle tulemusena on Eestil palju aastaid olnud stabiilne raha ning väike välisvõlg. Sedalaadi turupaanika, mis Kreeka kallal käib, ei saa Eestile üksinda suurt paha teha. Ta peaks terve Eurotsooni korraga ette võtma. Selleks on tarvis Väga Suurt Panikööri ja isegi tolle võimaliku edu kontekstis on ebameeldivad tagajärjed Eestile piiratud.

  28. Konspiraator ütles:

    Need pole minu vaid Sinu kummalised fantaasiad. Sina üritad marksistlikule kirikuvihaorgiale mingisugust ratsionaalset mõõdet anda.

    Ehk lubaksid mul siiski oma fantaasiate sisu (nagu ka väärtuste olemasolu, maailmavaate jms) üle ise otsustada ja ei määriks teistele oma irratsionaalset vihaorgiat pähe.

    Konspiraator ütles:

    . Kummikuid ka vulkaniseeritakse. Aga kui selle kummikuga piiskopihärrale jalga tagumikku anda, siis ei hoia see pühal isal ühtegi teada olevat tõbe ära

    arusaamatu analoog. Keegi pole piiskopi härrale beebibille soovitanud. (kui ta just jutt ei käi mõnest konkreetsest pedofiilist piiskopist, kellele on vastav sugutungi maha suruv ravi välja kirjutatud)

    Konspiraator ütles:

    Kunagi Kirik kaitses selliseid teadlasi suht edukalt UV kiirguse eest tõrva ja sulgedega

    Sa ikka nõretad lausa kristlikust ligemese armastusest. Kas Kristus ei rääkinud mitte teise põse ette keeramisest.

    (antud kommentaar on koopia vastusest Konspiraatorile, mis paistab olema spämmifiltrisse kinnijäänud, eks üks kahest tuleb nüüd ülevaatajal omal valikul ära kustutada.)

  29. @Jasper:

    Piibel net ei tööta momendil, varsti otsin ka piibli tsitaate!

    The Immaculate Deception http://www.atheistfoundation.o.....-deception
    ‘It has served us well, this myth of Christ’ No matter how unpalatable this statement may be to the faithful, it was allegedly uttered by Pope Leo X, no less. *
    1 The original text was recorded by John Bale (1495-1563) in his “The Pageant of the Popes.” This is quoted in Joseph McCabe’s Rationalist Encyclopaedia.
    *************************
    Leo X quote about fable of christ … genuine?
    https://groups.google.com/group/soc.history.ancient/browse_thread/thread/3622b067d74d7151/07f984fd0ecf6926?lnk=st&q=pearse+fable+christ+borgia&rnum=1&hl=en#07f984fd0ecf6926

    The Bibliographer Well, the quotation, as given, is, indeed, documented — but it is from Alexander VI (1492-1503), not Leo X (1513-1521). The original can be found in Johannes Burchard, , edited by L Thuasne, 3 vols. (Paris: E. Leroux, 1883-1885).
    I think you will find the passage near the front of volume three, in the material Burchard records on the Jubilee of 1500.
    Of course, Burchard’s portrait of Alexander is highly unflattering, since he did not advance in his career under the Borgia pope — so his commentary must be taken with a grain of salt.

    Regards, Frank Young tip…@wam.umd.edu 703-527-7684 Post Office Box 2793, Kensington, Maryland 20891
    “Videmus nunc per speculum in aenigmate… Nunc cognosco ex parte”

  30. Üleeilses ühemehelehes Saarte Hääl oli pikk intervjuu väljaandjaga (Saarte Hääl 5: Vjatšeslav Leedo: juba see, et elad, on rõõm), mis, nagu ikka, läks tagapool huvitavamaks. Mitte just suhtumise „praam – valgus, sild – pimedus, tunnel – kottpimedus” pärast, mis on ju täiesti ootuspärane, aga järgmise konkreetse ennustuse pärast:

    Nii ka sillaga. Tehnika areng on nii kiire, et 10-20 aasta pärast on kindlasti juba uued tehnoloogilised lahendused, mis võimaldavad ühendust pidada absoluutselt teistel alustel. Kasvõi seesama jutt, mis ma ikka olen rääkinud, et lähed ühest pistikust sisse, teisest välja. Ma usun päris kindlalt sellesse.

    Ajakirja Aviation Week & Space Technology 24./31. oktoobri kaksiknumbris oli eriteemaks innovatsioon ja 16 ajakirjaga seotud valdkonna tippteadlast kirjutasid, mis hakkab nendes juhtuma lähema 20–30 a jooksul. Inimeste elektroonilisest teisaldamisest mõnevõrra lihtsama meetodi, tehisliku mittekineetilise gravitatsiooni kasutamist transpordis mainitakse neis ühe korra (After rockets? A breakthrough in propulsion physics would speed us to the stars, but can it be predicted?, Marc G. Millis, lk 76–77) ja ka see paigutub alles käesoleva sajandi keskele.

    Ja neile, kellele meeldivad huvitavad kokkusattumused, Leedo intervjuust eelmistele kohe järgnenud laused:

    Ja ega sild ei garanteeri ka igapäevast liiklust. Laev garanteerib suurema liikluse.

    Mis on siis eesmärk? Kas sild, kus teatud tuultega, teatud ilmaga, teatud jääga pole ilmselt 10-20 päeva aastas liiklust. Praegused laevad garanteerivad 365 päeva aastas liikluse.
    Kui tuul lükkab isegi väinatammilt autod maha, mis on ju juhtunud suurte tuultega, siis 30 meetriga sekundis üleval sillal on veel hullem ju. Me teame ju, et Taani väinades on sillad tihtipeale kinni.

    Lugu ilmus 8. skp. Järgmine päev, 9. skp oligi 30 m/s tuul ja needsamad „praegused laevad” seisid.

  31. Catholic League väljendab muret, et ateistid ei pruugi teada nende lähedal elavate kristlaste olemasolust. Lahenduseks on, et eriti agressiivsed kristlased valivad mõne konkreetse ateisti välja ja tuletavad oma olemasolu tollele igal võimalusel meelde.

    Approximately 80 percent of Americans are Christian, and 96 percent celebrate Christmas.

    Today we are launching our “Adopt An Atheist” campaign, the predicate of which is, “We want atheists to realize that there may be Christians in their community, even if those Christians don’t even know they are Christian.”
    Here’s what our campaign entails. We are asking everyone to contact the American Atheist affiliate in his area [click here], letting them know of your interest in “adopting” one of them. All it takes is an e-mail. Let them know of your sincere interest in working with them to uncover their inner self. They may be resistant at first, but eventually they may come to understand that they were Christian all along.

  32. @salvey:
    oakrock/konspiraatoriga suurt muud polegi kui igal võimalusel pessimistlikute või vastikute stseenide loomide igal võimalikul teemal milles nad saavad aga selliseid postitusi ei aeta siin tarandikku. Ja kui vähegi võimalik siis süüdistavad nad siin kedagi mingites absurdsetes seisukohtades. Juba 2010. suvel ütlesin vähemalt oakrockile et ta teeb selliseid asju ja siiani käib see visa teistele idiootsuste külge mõtlemine. Nad ei viitsi detaile ka selgitada vaid viskavad hunniku teksti ette mis teemasse ei puutu.

  33. @dig:

    Esiteks ei ole kuigi usutav, et Eesti riigiraamatupidamise väline auditeerimine mingisuguseid tõsiseid puudusi leiaks. Teiseks, kui leiabki, so what? Vead parandatakse ära ja riik läheb edasi.

    Kas suhkrutrahv on meelest läinud? Eesti paberimajandus ei ole sugugi nii korras – alles lükati edasi mingi põllumajanduse toetuse väljamaksmine EL poolt, kuna meie paberimajandus oli kehval tasemel !!! Uue korra järgi, mis lubaks automaatselt karistada, ei jõuaks me erinevaid trahve ära makstagi.

    Kreekat kiusab turupaanika, sest turule on viimaste aastakümnetega siginenud Väga Suured Jõud,

    Nendele Väga Suurtele Jõududele võiks nimeks anda mammonakultus – ratsa rikkaks nii, et laibameri järel!!! Irw, irw, irw.

    aga Kreeka on Pisike Riigike ja Kreeka suur võlakoorem teeb ta turujõudude suhtes vastuvõtlikuks.

    Unustage Kreeka, see pole juba mõningat aega tähtis olnud!

    Eesti majandus- ja rahanduspoliitika on sedasorti riskidega taasiseseisvumisest peale arvestanud üsna mitmel põhjusel

    Jah, Eesti saatuseks oli saada odavaks allhanke maaks: see sai ka teoks, aga siis ilmus areenile suur, punane Hiina, kes tööd ära napsas (seal oli orjatöö loomulik). Praegu tahaksid eestlased töö eest vääriliselt tasutud saada (unistada ju võib …. Hi, hi, hi)

    Selle tulemusena on Eestil palju aastaid olnud stabiilne raha ning väike välisvõlg. Sedalaadi turupaanika, mis Kreeka kallal käib, ei saa Eestile üksinda suurt paha teha.

    Iirimaal oli kah riigivõlg väike, see-eest oli erasektor end lõhki laenanud. Iirimaa riigivõlad tekkisid tänu pankade päästmisele. Meie erasektor on ka aastateks võlgadega pankade külge haagitud, oleme lahkelt igasuguseid garantiisid andnud, mille rahas väljakäimiseks peame me laenu võtma … Ah, ma ei viitsi … Hi, hi, hi.

    Ta peaks terve Eurotsooni korraga ette võtma. Selleks on tarvis Väga Suurt Panikööri ja isegi tolle võimaliku edu kontekstis on ebameeldivad tagajärjed Eestile piiratud.

    Reitinguagantuurid näitavad ju Euroopale hambaid, kas sellest ei piisa!

  34. @Märt:

    No, noh, ikka vingumas! Muide eile oli kohaliku Padaoru lumekatastroofi 1 aastapäev! Piltidega ja puha … Irw, irw, irw.

    GALERII: aasta tagasi möllas meil Monika! 9. detsember 2011, 16:24 http://www.ohtuleht.ee/455515

    padaorukas, 18:14, 9. detsember 2011
    Põhjus oli ju Poola rekkajuhtide osakamatuses sõita lume ja libedaga. Need ju risti keerasid, ei siia, ei sinna. On olnud hullemaidki talvesid meie kandis vene ajal- keegi ei jäänud tuisku. Nüüd aga on need poola rekkad järjest kraavis, ,kui aga veidi talvisemaks läheb.

  35. @Märt:

    Nad ei viitsi detaile ka selgitada vaid viskavad hunniku teksti ette mis teemasse ei puutu.

    Kas Te mõtlete seda paavsti väljaöeldud lauset, et Jeesuse müüt on neid hästi teeninud? Oi aga see on väga kooskõlas piiblis tooduga ja puutub teemasse kohe väga-väga oluliselt: 2 erinevat: Jeesuse elulugu, evangeeliumi, vaimu!

  36. @Jasper:

    Seda saab tõestada kaudselt; Paulus oli juutide poolt vihatud apostlite teod 21: 28-32; teda taheti tappa 23:12-15; Paulus oli sünnipärane Rooma kodanik: Apostlite teod 22:25-28

    Alustuseks Pauluse suhtumine: 2 erinevat õpetust ja 2 erinevat Jeesuse elulugu, 2 erinevat vaimu!!!:
    2 korintlastele 11:2-5 http://www.piibel.net/?rmt=2Kr&ptk=11
    4Sest kui keegi tuleb ja kuulutab mingit teist Jeesust, keda meie ei ole kuulutanud, või kui te saate teise vaimu, keda te ei ole saanud, või teise evangeeliumi, mida te ei ole vastu võtnud, siis te sallite seda küll.
    5Ma arvan ometi, et mina ei ole milleski kehvem neist “ülivõrratuist apostleist”.
    ………………………
    Teine evangeelium ja Jumala ingli needmine http://www.piibel.net/?rmt=Gl&ptk=1
    Kiri galaatlastele 1:6-9
    7Mingit teist evangeeliumi ei ole, on vaid mõningaid, kes teid segadusse ajavad ja tahavad Kristuse evangeeliumi pahupidi pöörata.
    8Aga kui ka meie ise või ingel taevast kuulutaks mingit evangeeliumi selle asemel, mida meie oleme teile kuulutanud – see olgu neetud!
    9Nagu me oleme teile juba ütelnud ja praegu ma ütlen jälle: Kui keegi kuulutab teile mingit evangeeliumi selle asemel, mis te olete vastu võtnud – see olgu neetud!

    Pauluse kohtumisest teiste apostlitega (siin on näha Pauluse üleolev suhtumine Jeruusalemma kirikusse!)
    http://www.piibel.net/?rmt=Gl&ptk=2

    Kiri Roomlastele 3:7 http://www.piibel.net/?rmt=Rm&ptk=3
    7Kui aga Jumala tõde minu valetamise tõttu saab üha rohkem temale kirkuseks, miks siis minu üle veel kohut mõistetakse, nagu oleksin ma patune?
    ****************
    Täiesti teist maailmavaadet esindavad nii Jaakobuse (inglise keeles James) kui Peetruse kirjad – nõuavad käsuõpetuse täitmist ja headust kõigi vastu.

    2 Peetruse 2 Hoiatus eksiõpetajate eest http://www.piibel.net/?rmt=2Pt&ptk=2
    1Aga rahva seas oli ka valeprohveteid, nõnda nagu teiegi sekka tuleb valeõpetajaid, kes vargsi toovad sisse hukutavaid eksiõpetusi ja salgavad ära Issanda, kes on nad vabaks ostnud. Nad tõmbavad iseeneste peale äkilise hukatuse.
    2Ja paljud järgivad neid nende kõlvatuses ning nende tõttu teotatakse tõe teed.

  37. Märt ütles:

    @salvey:
    oakrock/konspiraatoriga suurt muud polegi kui igal võimalusel pessimistlikute või vastikute stseenide loomide igal võimalikul teemal milles nad saavad aga selliseid postitusi ei aeta siin tarandikku.

    Jah, ma ka juba mõnda aega vaatan, et Oakrock on jälle hoogu läinud ja kuulutab uudiste veerus, et noorus ja maailm on hukas. Kus küll on moderaatori silmad?

  38. @dig:

    Nii-nii, ja missugused raamatupidamise-hädad siis suhkrutrahvi kaasa tõid?

    Need olid EL totakad reeglid, mida Eestil õnnestus rikkuda, elik meie juhid ei pidanud vajalikuks avalikkust nendest reeglitest teavitada. El-ga liitumisele eelneval ajal oli eestlastel suhkruostupaanika (osad vist ostsid 10 aasta suhkrutagavara kokku! Irw, irw. Ei saanud sellest siis aru, ei taha praegu teada).

    Äripäev: Eesti suhkrutrahv jääb jõusse 12.10.2006 http://www.maksumaksjad.ee/mod.....toryid=328

    Eestile määratud suhkrutrahvi summa on lõplik ja edasikauplemisele ei kuulu, kuid üht positiivset uudist on lähiajal siiski oodata, ütles eile Eestit külastanud ELi põllumajandusvolinik Mariann Fischer-Boel.
    “Neile, kes loodavad suhkrutrahvi vähenemist, pole mul midagi uut öelda,” ütles volinik. 715 miljonit krooni on lõplik summa ja see tuleb nelja aasta jooksul ära maksta – nii palju sai Euroopa Komisjon järeleandmisi teha.
    ……………………………..
    Juba liitumislepingus ELiga oli paigas, et suhkru varujate vahel vahet ei tehta – kodumajapidamiste tarbimist pole võimalik maha arvata. Liialduste vältimine ja ettevõtete hoiatamine võimalike trahvide eest oli riigi ülesanne.
    “Seda me rõhutame praegu tuleval aastal ELi liikmeks saavatele Rumeeniale ja Bulgaariale,” ütles volinik. Eesti erikohtlemine looks siin ohtliku pretsedendi. “Ja mida me ütleksime eelmises laienemisringis liitunud riikidele, kes on liigsete varude kuhjamise eest juba karistuse kandnud,” tõrjus volinik. Seda enam, et Eesti suhkruvaru oli pretsedenditu – 48 protsenti kõigi 2004. aastal liitunud riikide liigsest varust.
    Küll aga võib Eesti jaoks väheneda muude toiduainete laovarude trahv, kus aluseks võetav statistika lubab vangerdamisruumi. Läinud kuul teatas komisjon, et pärast tehnilisi konsultatsioone statistikaametiga vähenes algne trahvisumma 70 protsenti, 374 miljonilt kroonilt 105 miljonile kroonile. See võib veelgi väheneda, ütles Fischer-Boel.
    Loe täpsemalt (kvaliteet on kohutav!): http://www.aripaev.ee/3371/uud_uudidx_337102.html

  39. salvey ütles:

    Ehk lubaksid mul siiski oma fantaasiate sisu (nagu ka väärtuste olemasolu, maailmavaate jms) üle ise otsustada

    Palun väga. Mina pole kunagi öelnud, et ” Ära ole enam marksist”

    Ma tean väga hästi, et tõsiusklikku ümber ei veena ja sügav vihkamine kõige normaalse vastu on tänapäeval ravimatu.

    Mu oma suguvõsas tuttav, kes kaotas Siberis kõik oma lähedased ja siiamaani vahutab, et sm. Stalin oli parim inimene kes kunagi on elanud. Eneseviha on minu jaoks üks kõige huvitavamaid fenomene. Meil pole asi väga hull, aga mujal maailmas on tore vaadata kuis pederastid koos šariaati nõudvate moslemitega koos töötavad või siis kuis vägistamisohvrid vahutavad, kui väga nad natse vihkavad ning immigrante armastavad.

  40. Konspiraator ütles:

    Mu oma suguvõsas tuttav, kes kaotas Siberis kõik oma lähedased ja siiamaani vahutab, et sm. Stalin oli parim inimene kes kunagi on elanud. Eneseviha on minu jaoks üks kõige huvitavamaid fenomene.

    Kas see on eneseviha? Teda ennast ju stalinistid ei hävitanud.
    Stockholmi sündroomi seosed enesevihaga?

  41. Konspiraator ütles:

    Ma tean väga hästi, et tõsiusklikku ümber ei veena ja sügav vihkamine kõige normaalse vastu on tänapäeval ravimatu.

    See oled Sina, kes siin vihkamist harrastab. Ma ei vihka ei ennast ega oma rassi (nagu ka mitte teisi rasse) üleüldse olen leebe loomuga. Ma ei tea, misasja sa sonid.

  42. Seapõrn ennustas tänavuseks sooja talve
    Postimees

    Siiamaani on kõik vanarahva ennustused talve tuleku kohta läinud aia taha. Kas talv meile jõuluks ikka saabub, on praegu väga raske ennustada. See võib olla nii ja naa.

    Selle nädala lõpus ega järgmisel nädalal ei näita ilm talve tulekut. Valitsema jääb madalrõhkkond tormituulte ja sademetega. Võib sadada vihma, lörtsi ja kohati isegi lund. Teed võivad jätkuvalt olla libedad. Öised temperatuurid on põhiliselt miinuskraadides.

    Kuu esimesel veerandil oli Lõpel sademeid tulnud juba pool detsembri normist. Mulle toodud koduseapõrn näitas, et talv tuleb soojapoolne kuni märtsi lõpuni. Põrn ei näita talve algust.

    Arvatakse, et soojale suvele järgneb keskmiselt soe talv. See väide ühtib põrna järgi ennustusega.

    Vanarahvas arvas, et kui detsember on vihmane ja tuuline, ei saa õiget talve.

  43. Jaanus Piirsalu blogis käis korra läbi lugu kuidas venemaal palgatakse jauravaid parmusid soovimatute parteide toetust teesklema. Oakrock/konspiraator kipuvad seda korduvalt meelde tuletama. Oakrock oleks nagu mingi ateistide maine määrija kes kiidab NSVL’i ja ajab inimeste halbasid iseloomujooni kristluse süüks. Konspiraator on nagu kapitalistide/poliitiliste parempoolsete paroodia kes ajab ühiskonna hädad marksismi ja immigrantide kaela ning kiidab natse.
    Kumbki ei kavatsegi kellegagi siin hästi läbi saada. Alati on kellelgi midagi viga (liiga kristlik või marksistlik). Nagu norimistujus parmud. Kui üritada kumbagi lepitada siis oakrock nimetab kristlaseks ja konspiraator marksistiks. Lisaks hunnikuga süüdistusi külge mõeldud seisukohtades. Oakrock näitas ajas korduvalt et nõuan et naised oleks paljasjalgsed ja rasedad. Konspiraator hakkab kriitika korral ajama, et tema kritiseerija kaitseb vägistajatest immigrante vms.

  44. Väga hea lugu on möödunud laupäevases Õhtulehes.

    10. 12.11. ilmunud Õhtulehe 10. ja 11.leheküljel oleva loo pealkiri on “Surm on kõigest illuioon. Nii väidab kvantfüüsika.”
    Juttu on paljudest huvitavatest nähtustest. Soovitan lugeda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga