Leiud novembri ajakirjandusest, mõni tagantjärgi ka

Ajakirjandusleidude rubriik on viimastel kuudel pea ainus, mille alt miskit tuleb. Mis teha, elu on hetkel selline, et tihedamat ja mitmekülgsemat panust ei saa lubada. Keda huvitab kiiremini muutuv keskkond ja dünaamilisem suhtlus, võib alati minna Facebooki, otsida üles skeptik.ee ja vajutada nuppu ‘meeldib’. Otselingi saan ju ka panna: skeptik.ee Facebookis. Hetkel on skeptik.ee-l umbes 1200+ laiki. Või siis saatke ise kaastöid – teemapuudust meil ju pole.

  • Kaal tuleb emotsioonidest
    PM Naine24

    Kaaluprobleemidega kimpus olevad või viimaseid aidata proovivad inimesed jooksevad aga tihtipeale oma püüdlustega ummikusse, sest kaalu mõjutajana on kohal ka vähemnähtav inimese vaimne (psühholoogiline) pool ning alateadvus, kirjutab ajakirjas Psühholoogia Sinule psühhoterapeut ja toitumisterapeut Sirli Kivisaar.

    Aga nagu ikka, leiame tõe hoopis kommentaaridest:

    füüsik 28.09.2011 12:48
    kaal (P) ei tule tegelikult ikka mitte emotsioonidest vaid raskusjõust (g)
    P=mg
    Kui g=0 (kosmoses), siis pole ka kaalu, nii lihtne see ongi, mingeid emotsioone pole valemisee vaja toppida.

  • Selle peale jääb vaid tõdeda nagu Sirje Potissepp: DELFI VIDEO: Toiduainetööstuse Liidu juht: E-ainetest räägivad tihti posijad ja diletandid

    Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tarbijad hetkel segaduses, sest toidu kohta liigub palju ja vastukäivat infot. „Posijad ja diletandid räägivad samuti tervislikust toitumisest,“ nendib Potisepp, täpsustades, et eriti palju müüte liigub ringi E-ainetest.

  • Avanes uus unikaalne enesearenguportaal Alkeemia.ee

    Enesearenguportaal Alkeemia.ee doseerib tasakaalustatud infot – uuematest teadusuudistest vaimsete vaadeteni.

    Ilusate sõnade taga on tegelikult täielik puderkapsaatika, kus võrdsena kõrvuti näidatakse homöopaatiat ja uusimaid avastusi meditsiiniteaduses, metameditsiini pretensioone olla teerajaja ning geneetika. Ja nii pea iga teemakäsitluse juures. Mõned lood on minu loal sinna hõivatud ka skeptik.ee-st ja olen end veidi sidunud lubadusega, et ma spetsiaalselt selle tarbeks kunagi ka kirjutan.

  • Prantslannad põgenesid wi-fi kiirte hirmus koopasse elama
    Näide selle kohta, kuidas desinformatsioon ja alusetu hirmutamine paneb inimesi ebaratsionaalseid otsuseid tegema ja käituma.
  • Eriliste võimetega laps õpetas emale endaleidmise teed
    Iseenesest südamlik ja inimlik lugu, kuidas võib umbluulaseks saada.
  • Pisike lisandus umbluupealinnast Pärnust:
    Füüsiline ülepinge ja immuunsüsteem
    Toomas Õunap, joogajuhendaja

    Selle punkti mõjutamine vähendab üldist väsimust, ülepingest tulenevat peavalu, silmade väsimust ja krampe, aitab pohmeluse, allergia ja artriidi korral. Samuti saab nii puhastada verd ja tasakaalustada vererõhku (nii kõrge kui madala vererõhu puhul).

  • Teine veel või pigem esimene selles sarjas:
    Silmade väsimine ja immuunsüsteem

    Idamaiste teadmiste alusel põhjustab liigne silmade pingutamine ummistusi peensoole ja südame energiakanalites. Neid on võimalik turgutada akupunkti avameelsusekeskuse ehk tan zhong’i mõjutamisel.

674 Replies to “Leiud novembri ajakirjandusest, mõni tagantjärgi ka”

  1. Õhtuleht promob meditsiinivandenõuteooriaid.

    John Virapen, “Surm – ravimi kõrvaltoime”, tõlkinud Matti Piirimaa, Sinisukk.

    Ravimitööstuses rüganud John Virapen räägib asjadest nii, nagu need on. Tähtis on kasum, ei miski muu. Ning selle nimel ostetakse ära arste, ametnikke ja riike.

    Lõpetuseks: kui te sööte stressiravimeid või annate neid oma lastele, siis ärge pärast imestage.

    Grammatikateadlikud skeptikud panevad muidugi tähele, et sihitisega ravimid ei sobi kokku verb sööte. Välispidiseid ravimeid määritakse peale, seespidiseid võetakse sisse ja supositoorseid pistetakse paika. Kui kõnealune raamat oleks ravim, käiks ta nähtavasti tollesse viimasesse lahtrisse.

  2. Novaator räägib, kuidas teadlased aitavad paremini õhku müüa.

    California tehnoloogiainstituudi, California ülikooli ja ettevõtte HRL Laboratories teadlaste koostöö tulemusel loodud maailma kergeim materjal on sada korda kergem kui termoisolatsioonis ja löögienergiat summutava pakkematerjalina kasutatav vahtpolüstüreen ehk stürovaht.

    Uue materjali erakordne kergus saavutati tänu ainulaadsele mikrovõrestiku molekulaarsele ülesehitusele. “Trikk seisneb inimese juuksekarvast 1000 korda õhemate seintega õõnsatest torudest moodustatud võrestikus,” rääkis ajakirjas Science ilmunud uuringu juhtiv autor Tobias Schaedler HRL-st.

    Uuest materjalist 99,99 protsenti moodustab õhk. Ülejäänud 0,01protsenti ehk tahke osa moodustavad kõigest 100 nanomeetrise seinapaksusega õõnsad torud. Materjali tihedus on 0,9 mg/cm3 – see on kergem ka laialdaselt kasutatavatest aerogeelidest (minimaalne tihedus 1,1 mg/cm3).

  3. Huvitav millal Eestis esimene kristlik patukott ringitõmbamise pärast trellide taha pannakse. Eeskuju on igatahes olemas. Irw, irw, irw ….

    Lõuna-Korea pastor pandi abielurikkumise eest vangi http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=62287514

    Lõuna-Koreas, kus abielurikkumine on karistatav, pandi 18 kuuks vangi kristlik preester, kellel oli salasuhe abielus naisega.
    Ka patustanud naine peab aasta vanglas veetma.
    Kiimas pastori süü selgus, kui petetud abielumees alustas lahutusprotsessi ning kaebas nii oma naise kui pastori kohtusse.

  4. Novaator vahendab, et globaalne soojenemine ei elimineeri lokaalseid külmi talvi.

    Vaatamata maakera järkjärgulisele soojenemisele ei jää külmad talved ja uued külmarekordid tulemata, neid esineb edaspidi lihtsalt praegusest harvemini, näitas värske uuring.

    Eelmise aasta detsember oli Lääne-Euroopas kõige külmem detsembrikuu enam kui saja aasta jooksul. Ka Eestis langesid eelmise aasta novembris mitmed ülivanad külmarekordid.

    Globaalse kliimasoojenemise valguses võivad sellised külmaperioodid tunduda kohatuna, kuid see ei ole tegelikult nii. Selle illustreerimiseks analüüsisid Helsingi ülikooli kliimateadlased Jouni Räisänen ja Jussi Ülhäisi, kuidas võivad erinevad kasvuhoonegaaside emissiooni stsenaariumid mõjutada Maa kliimat järgmise nelja aastakümne jooksul.

  5. Oakrock ütles:

    Huvitav millal Eestis esimene kristlik patukott ringitõmbamise pärast trellide taha pannakse.

    Lõuna-Koreas, kus abielurikkumine on karistatav …

    Vaata, Eestis ei ole.

  6. @dig:

    Vaata, Eestis ei ole.

    Vast oleks aeg seadusemuudatuseks: registreeritud kristlastel peaks selle järgi olema üleaisalöömine keelatud (kehtiks ainult kristlaste puhul!!!, teistele oleks lubatud). Tekiks kiimaste kiriklaste kasvatuslaager.

    Kristlased kisavad ju suure suuga, mis nende meelest patt on, seega tuleks neil endil elada vastavalt piibli õpetustele. Meilgi on siin kiriklikke skandaalikesi, kus vanad mehed krabavad noort liha, piinlik lausa.

    Piibel ütleb selliste kohta: Ilm 22:15 Väljaspool on koerad ja nõiad ja hoorajad ja mõrtsukad ja ebajumalateenijad ning kõik, kes valet armastavad ja teevad.

  7. Oakrock ütles:

    Vast oleks aeg seadusemuudatuseks: registreeritud kristlastel peaks selle järgi olema üleaisalöömine keelatud (kehtiks ainult kristlaste puhul!!!, teistele oleks lubatud).

    Miks kulutada riigi raha kristlaste registreerimise peale? Need, kellele meeldib kiimalaagris nunnadelt distsipliini ja kasvatust saada, võivad seda teenust ju alati omaenda raha eest osta.

    Kristlased kisavad ju suure suuga, mis nende meelest patt on, seega tuleks neil endil elada vastavalt piibli õpetustele.

    See võib nii küll olla, aga meie ühiskonnas on sellistel puhkudel peamiseks väliseks mõjutusvahendiks mitte riiklik sund vaid ühiskondlik tähelepanu ja silmakirjatsejate üle irvitamine.

  8. K_V ütles:

    dig ütles:

    Novaator räägib

    dig kui tuntud matemaatik võiks appi tulla kõigile õnnetutele humanitaaridele, kes ei suuda toodud numbritest kuidagi torukesi moodustava tahke aine omatihedust tuletada.

    Mitte, et dig iseäralikult tuntud matemaatik oleks, aga meil on kaks numbrit:
    * komposiitmaterjalist 99,99% moodustab õhk
    * komposiitmaterjali kogutihedus on 0,9 mg/cm3.
    Komposiidi mitteõhust osa evib ilmselgelt tihedust 0,9 mg/cm3 * 100% / (100% – 99,99%) ≈ 9 g/cm3. Ligikaudu selline on näiteks vase tihedus.

    Samas, nanotorude kontekstis on omatihedusest rääkimine kaunis kahtlane tegevus. Niipea, kui grafeen mängu peaks tulema, kerkib üles küsimus ühe aatomi paksuse kristalli paksusest meetrites — ja see ei ole hästidefineeritud suurus.

  9. @dig:

    Miks kulutada riigi raha kristlaste registreerimise peale?

    Nad on kirikutes koguduse liikmeteks juba registreeritud, seega raha raiskamist ette näha ei ole!

    aga meie ühiskonnas on sellistel puhkudel peamiseks väliseks mõjutusvahendiks mitte riiklik sund vaid ühiskondlik tähelepanu ja silmakirjatsejate üle irvitamine.

    See ei mõju, nad toimetavad vaikselt ikka edasi!

  10. dig ütles:

    kerkib üles küsimus ühe aatomi paksuse kristalli paksusest meetrites — ja see ei ole hästidefineeritud suurus.

    Postimehe kommentaarides said kõik miskipärast tulemuseks 90 g/cm3, kuigi peaks olema lihtne tehe.
    A kui teadlased tahke aine protsendi kindlaks tegid, mis selle kallal ikka nokkida.

  11. Oakrock ütles:

    Huvitav millal Eestis esimene kristlik patukott ringitõmbamise pärast trellide taha pannakse.

    Geikristlastel vist abielurikkumisest arusaamatusi ei teki?
    Või siiski?

  12. @K_V:

    Aga miks nad peavad üldse patusesse ja valetavasse kirikusse trügima? Uskugu kodus ja elagu humanismi põhimõtete järgi, siis pole mingit kirikut ju vaja.

    Geikristlastel vist abielurikkumisest arusaamatusi ei teki?
    Või siiski?

    Kui nad kiriku hingekirjas ei ole, siis ei teki, aga kui keegi kangesti ikka valeõpetust propageerivasse kirikusse ronib, see võiks teda ka üleaisalöömise puhul karistada (tegelikult selle eest, et ta kirikusse ronis!!!).

    Kuidas peaks inimestele seletama, et kirik on mittevajalik, et seal ei päästeta kedagi, et Jeesus ei ole kedagi lunastanud? Minu mõistus sai otsa ….piip, piip, piip …

  13. Common Dreams teatab, et Oregoni kuberner on osariigis surmanuhtluse ära külmutanud.

    SALEM, Ore. (AP) — Haunted by regret for allowing two men to be executed more than a decade ago, Oregon Gov. John Kitzhaber now says it’ll never happen again on his watch.

    Calling Oregon’s death penalty scheme “compromised and inequitable,” the Democratic governor said Tuesday he’ll issue a reprieve to a twice-convicted murderer who was scheduled to die by lethal injection in two weeks. He said he’d do the same for any other condemned inmates facing execution during his tenure in office.

    Skeptikutele pakub sündmus huvi sellepärast, et kuberneri andmeil on ta asja uurides avastanud, et Oregoni surmanuhtluse-süsteem usinasti iseendale valetab.

    “The reality is that, in Oregon, our death sentence is essentially an extremely expensive life prison term,” Kitzhaber said. “Far more expensive than the terms of others who are sentenced to life in prison without parole, rather than to death row.”

    Kitzhaber fought tears as he said he spoke to relatives of Haugen’s victims, saying they were difficult discussions and his “heart goes out to them.” He declined to discuss them further, calling them “private conversations.”

    Loomulikult on lähedal ka nördinud isendeid, kes vaatemängust ilma jääda ei taha ja sellepärast kuberneri testosteroonitaset üles ärgitada püüavad.

    “We’ve been dealing with this since 1981,” Ard Pratt, Archer’s first husband, told The Associated Press. “It was almost over. And then he changes it because he’s a coward and doesn’t want to do it.”

    Tähelepanu väärib ehk veel see, et vastavalt Ameerika poliitika sotsiopaatlikele meie-versus-nemad tavadele pidi kuberner, kes eraelus töötab arstina, rahvast veenma selles, et tema küll mõrvaritele kaasa ei tunne.

    Kitzhaber said he has no sympathy or compassion for murderers, but Oregon’s death penalty scheme is “an expensive and unworkable system that fails to meet basic standards of justice.”

    Sündmuse tõelisele ohvrile, mehele, kes oli juba oma eesseisva surmaga leppinud ning peab nüüd piinava südametunnistusega edasi elama, tunneb aga kaasa tema advokaat.

    One of Haugen’s lawyers, Steve Gorham, said Haugen was still committed to being executed on Tuesday morning. Gorham said he hadn’t spoken with the inmate since learning of the governor’s decision.

    “I’m sure he’s not very happy right now. He was committed to exercising what he thought were his rights,” Gorham said, noting that he was personally pleased with the governor’s decision and calling it “courageous.”

  14. Oakrock ütles:

    See ei mõju, nad toimetavad vaikselt ikka edasi!

    See võib tõesti niimoodi olla, aga meie ühiskonna alusprintsiipides on siis tegemist nende, nende abikaasade ja võimalike jumalate omavahelise asjaga, mitte ühiskondlikku sekkumist vääriva küsimusega. Aasia rahvastel on muidugi teistsugused ühiskonnad ja teistsugused alusprintsiibid.

  15. Vatikani peaspetsialist kurjade vaimude väljaajamise alal räägib Telegraph’ile kurjadest vaimudest.

    Father Gabriele Amorth, who for years was the Vatican’s chief exorcist and claims to have cleansed hundreds of people of evil spirits, said yoga is Satanic because it leads to a worship of Hinduism and “all eastern religions are based on a false belief in reincarnation”.

    Reading JK Rowling’s Harry Potter books is no less dangerous, said the 86-year-old priest, who is the honorary president for life of the International Association of Exorcists, which he founded in 1990, and whose favourite film is the 1973 horror classic, The Exorcist.

    The Harry Potter books, which have sold millions of copies worldwide, “seem innocuous” but in fact encourage children to believe in black magic and wizardry, Father Amorth said.

    “Practising yoga is Satanic, it leads to evil just like reading Harry Potter,” he told a film festival in Umbria this week, where he was invited to introduce The Rite, a film about exorcism starring Sir Anthony Hopkins as a Jesuit priest.

  16. @dig:

    meie ühiskonna alusprintsiipides on siis tegemist nende, nende abikaasade ja võimalike jumalate omavahelise asjaga, mitte ühiskondlikku sekkumist vääriva küsimusega.

    Kana ei ole lind, naine inime Christian Veske 25. november 2011 http://www.epl.ee/archive/article.php?id=62227972

    See Eesti vanasõna peegeldab hästi naiste positsiooni traditsioonilises Eesti ühiskonna hierarhias. Sarnase sõnumiga vanasõnu leidub Eesti folklooris hulgaliselt.
    ………….
    Eesti ühiskond on olnud ja on valdavalt meestekeskne. Sellel on olnud ja on aga tagajärjed nii meestele kui naistele: mehe väärtust on hinnatud peamiselt tema töö järgi ning naisi on väärtustatud vaid sedavõrd kui nad suudavad järglasi ilmale tuua ja oma meest teenida. Sõnastamata arusaama kohaselt on naine olnud mehe omand. Samas seisavad sageli olukorra muutuse vastu ka naised ise – siit ka kiisukese kultus.

    Meeste vägivalda naiste vastu on isegi teatud määral peetud sotsiaalselt aktsepteeritavaks, peab ju mees näitama kelle jalas püksid on. Kuna nähtus on olnud sotsiaalselt aktsepteeritav, siis on seda peetud ka perekonna siseasjaks, millesse ei sobi sekkuda.
    ***********

    Jah, meie ühiskond on natuke väärastunud, ning me maksame lõivu 60-tel alanud seksuaalrevolutsiooni altarile, mis keeras peapeale USA ja Euroopa väärtushinnangud (tõsi kristlikud, kus naine oli mehe omand). NL inimestel oli sellevõrra kergem, kuna seksuaalsed vabadused ei rikkunud nende maailmapilti (neil puudusid isegi erialased raamatud!), ja võrdõiguslikkus oli vähemalt seadusandlikult tagatud; seksuaalelu ei labastatud nii palju kui vabas läänes (70-te porno oli ikka väga räige!). Drastiliselt muutus olukord EV, kui 90-te alguses teismelised tüdrukud prostituutideks hakkasid, nende maailmapilt rikuti (vanades lehtedes on näha, kuidas prostitutsiooni ümber loodi romantiline aupaiste). Siis ei olnud küll kiriku häält kuulda, mis oleks vähemalt vanemaid manitsenud oma lapsi õigel teel hoidma! Osa sellest põlvkonnast kalestus, kui nad aru said, kuidas neid on ära kasutatud.

    Meie ajal ei räägi peaaegu mitte keegi aust, väärikusest ja kui nendest mõistetest juttu on, siis seoses kohtuasjadega, kus aule ja väärikusele on hinnasilt külge riputatud!

    Aasia rahvastel on muidugi teistsugused ühiskonnad ja teistsugused alusprintsiibid.

    Mitte ainult Aasia, teistmoodi näevad abielu- ja seksuaalsuhteid ka islamiusulised (naine omab kodus võimu, ta on seal austatud). Eestis on naine mehele rohkem peksukoti eest, selleteemalisi artikleid ilmub pidevalt.

  17. @Oakrock:

    Aga kas valgenahalised kristlased kogu oma ajaloo jooksul midagi sellist on üleüldse teinud, mille üle uhkust tunda? No et oleks mingi alus aust ja väärikusest rääkida.

    Ma lihtsalt huvi pärast küsin.

  18. @Konspiraator:

    Aga kas valgenahalised kristlased kogu oma ajaloo jooksul midagi sellist on üleüldse teinud, mille üle uhkust tunda?

    Mida nad siis teinud on: teiste religioonide tagakiusamine, templite hävitamine, kujude kummardamine – piiblis keelatud!, satanismi väljamõtlemine, inkvisitsioon, teisitimõtlejate füüsiline hävitamine, maade vallutamised hulga ohvritega, teaduse arengu pidurdamine, kaasajal sõja õhutamine (nt. koraani põletamine Floridas), eduteoloogia õpetuse väljatöötamine ja levitamine, ebamoraalne käitumine (elagu kõigepealt oma seaduste järgi, enne kui nad neid kõigile teistele peale suruma hakkavad!).

    Uups! Tegelikult tegutses selline omamoodi kooslus nagu: Hernhuutlus ehk vennastekoguduste liikumine ehk vennastekogudusliikumine http://et.wikipedia.org/wiki/Hernhuutlus on 18. sajandist Kesk-Euroopast pärinev protestantlik äratusliikumine.
    Nende motoks oli: In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus caritas (‘paratamatutes (põhilistes) asjades ühtsus, kaheldavates (kõrvalistes) asjades vabadus, kõigis asjades armastus’).
    Õpetus oli neil loomulikult valedel põhinev: Aastal 1775 kogunenud Barby sinod sõnastas vennastekiriku usutunnistuse aluspõhimõtted, milleks on inimese patusus, lunastus Jeesuse ohvri ja temasse uskumise läbi, õpetus Püha Vaimu armust ja usu viljadest.
    *****************
    Väärtuslikku eestlaste jaoks tegid nad küll, nimelt neile võlgneme me lugemis- ja kirjutamisoskuse:
    Zinzendorfi abiga avaldati 1739 eestikeelne piiblitõlge. Eestlastest kirjamehed tõlkisid ja kirjutasid hernhuutlikke tekste. Vennastekogudustes pandi üldse suurt rõhku lugemis- ja kirjutamisoskuse levitamisele, tõlgiti usule äratavat kirjandust, kirjutati ise. Asutati ja peeti ülal talurahvakoole.

    Aga samas hävitasid nad meie rahvapärimust, uskumusi, tavasid, mis ime läbi olid selle ajani säilinud!

    Samas võideldi rahvapärimuse, vanade uskumuste ja tavadega. Hernhuutlased tõid kirikusse koorilaulu, samas sai see saatuslikuks Eesti vanemale rahvalaulule, mis hakkas elavast traditsioonist kaduma. Hävitati arvukalt maarahva omausuga seotud ohvrikohti, samuti ehteid, muusikariistu ja luksusasju.

    Õhutasid teised ka mitteadekvaatset käitumist:

    Kõlblustaotlustes läksid hernhuutlased kohati äärmustesse, nende usulises praktikas esines ekstaatilist käitumist, mitmes paigas hakati esitama sotsiaalseid nõudmisi, toimus rahvarahutusi.

  19. @dig:

    Satan is always hidden and what he most wants is for us not to believe in his existence. He studies every one of us and our tendencies towards good and evil, and then he offers temptations.” Science was incapable of explaining evil, said Father Amorth, who has written two books on his experiences as an exorcist.
    ……………………..
    He has also claimed that the sex abuse scandals which have engulfed the Catholic Church in the US, Ireland, Germany and other countries was proof that the Anti-Christ is waging a war against the Holy See.
    …………………….
    Sellise jutu peale saavad sõnad otsa. Me elame 21 sajandil ja ajalehes ilmuvad sellised shokeerivad artiklid. Antikristusest hakkab lausa kahju … Irw, irw, irw.

    Hea kommentaar,mis avab kristluse sisu: hcdevine Today 01:18 PM
    Satan dominates the Vatican in every respect. The Church needs to divide into two parts: the foul self-serving Mafiosi of the Vatican and then a Church centered in France for those who believe in the works of the Lord, kindness, understanding, anti-materialism and what Jesus taught.
    ……………………
    Kristlus oli ja on inimvaenulik religioon, mille eest tuleks kõva häälega karjudes inimesi hoiatada! VT järgne Saatan oli punktuaalne käsutäitja, kes täitis jumala käsku täpselt ja vastuvaidlemata! Satanismi mõtlesid välja keskajal katoliiklased, seega usuvennad valetavad! Ei ole mingeid kurjuse jõude.
    ……………………
    In 1999, six years before he succeeded John Paul II as Pope, he issued a document which warned Roman Catholics of the dangers of yoga, Zen, transcendental meditation and other ‘eastern’ practises.
    They could “degenerate into a cult of the body” that debases Christian prayer, the document said.

    Jooga on kasulik võimlemine, mis küll eriti alati pingeseisundis olevatele lääne inimestele ei sobi (vajalik õppida eelnevalt end lõdvestama), transtsendentaalne meditatsioon tekitas 90-tel kursustel osalejatel vaimseid probleeme (võimalik, et see vajab eelnevat enese ettevalmistamist, ei tea!), seega kahtlane. Muud ida praktikad? On täpselt samad nii judaismis (kabbalah), kui teadaolevates müsteeriumiusundites kasutatutega. Nimetused on lihtsalt erinevad.

  20. Oakrock ütles:

    Aga samas hävitasid nad meie rahvapärimust, uskumusi, tavasid,

    Kes need “meie” on ? Ma väga vabandan, et ma Sinu eraelu kohta huvi tunnen aga millisest rassist ja rahvusest Sa oled ? Muidu räägime üksteisest mööda.

  21. @Konspiraator:

    Kes need “meie” on ?

    Eestlased.

    millisest rassist ja rahvusest Sa oled ?

    Eestlane loomulikult, valge nahavärviga, naine, hallide silmadega. Kas see on piisav Teie uudishimu rahuldamiseks???? Kas Teie ei olegi siis eestlane?

    Muidu räägime üksteisest mööda.

    Kuidas saab mööda rääkida? Te olete omale loonud vale vaenlase kuju – islam on paha! Aga Lääne Euroopa islamiusuliste usk on moonutatud, see ei ole puhas islam. Ka on enamikul juhtudest naised vägistamistes süüdi, nad provotseerivad oma käitumise ja riietusega mehi.

    90-tel nägid Eesti ülimoodsad naised välja nagu prostituudid, seega oli läänest tulnute suhtumine ka vastav. Mehena ei saa Te teada, kui vastik on tänaval liikudes kuulda mingi idioodi vilistamist, kes tähelepanu tahab endale tõmmata. Ma olen mõnda isegi sõimanud!

  22. Pärismaailmas on inflatsioon majandusnähtus, millel on mõõdetav suurus ja mõõdetavad omadused. Meelis Atonen aga tutvustab Postimehes maailma, kus inflatsioon on Kuradi isiklik väljamõeldis ning KOHE ja TAKSOGA eksortsismi nõudev sõnulseletamatu kurjus:

    Poliitikutele on edasilükkamine olnud mugavam, nagu on valusa kulude kärpimise asemel tunduvalt lihtsam lasta see töö ära teha inflatsioonil. Praegu ilmselt kärpimislahendust ei eksisteerigi – nii sügavale võlgade hädaorgu on Euroopa viimase paari aasta tegevusetuse ja valede otsustega langenud. Siit ka meeleheitlikud õhkamised Hiina, Venemaa ja kes teab veel kelle võimaliku abi järele.
    Alguses hakatakse rääkima kontrollitud inflatsioonist.

    Ühel hetkel, kui kriis ikka lahendust ei leia, kuid olukord eskaleeruma hakkab, otsustatakse eurosid lihtsalt juurde trükkida. Mis see euroala riikide senine üle jõu elamine muud on olnud kui olematu raha kasutamine. Rahatrükk on selle poliitika loogiline jätk. Paraku on inflatsioonil jube komme kontrolli alt väljudes põhjustada kannatusi väga paljudele.

  23. Tallinna Postimees edastab kuuseuudiseid:

    Täna, esimesel advendil süütasid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.

    Mida niisugune jumalavallatus endaga kaasa tõi, sellest kostab Tallinna Postimees:

    Raekoja platsi kuusk lendas taas uppi

    Häirekeskus sai teate sellest, et kuusk on ümber kukkunud kell 21.14. Sündmuskohale saadeti kesklinna komando päästjad.

    Ilmselgelt on ühe ja teise vahel kausaalne seos — ilma eest vastutavale jumalale ei meeldi kuuse külge küünalde panemine.

  24. Uus umbluuajakiri on sündimas:

    Ajakirja “Toitumisteraapia” esimene number ilmub detsembris 2011.

    Autorid: Annely Soots, Riina Raudsik, Tiiu Vihalemm, Ülle Hõbemägi, Egle Koppel, Kristiina Singer, Ille Ojamaa, Stella Jakobson…

    kokkuvõte

    Autism ja toitumisteraapia
    Annely Soots

    Toitumisteraapiat ja biomeditsiinilist ravi on väga edukalt kasutatud autismi puhul. Autism on häire, mida defineeritakse siiamaani vaid sümptomaatika järgi ning millel pole avastatud üldtunnustatud kindlat tekkepõhjust. Seega ei ole olemas ka spetsiifilisi autismi ravimeid. Jätkuvalt otsitakse alternatiivseid meditsiinilisi või biomeditsiinilisi lahendusi. Artiklis tutvustatakse prof. Boyd Haley (USA) ja prof. Karl Reichelti (Norra) seisukohti autismi põhjuste ja ravi osas. Prof. Haley on näidanud autismi seost raskemetallimürgitusega ning et neil juhtudel saab seda ravida kelatsiooniga. Prof. Karl Reichelt ja tema meeskond olid esimesed, kes võtsid kuulda autistlike laste vanemate tähelepanekuid, et nende lapse käitumine muutub märgatavalt sõltuvalt sellest, mida laps sööb. Reichelt ja tema kollegid on avaldanud hulgaliselt uurimusi, mis on kinnitanud, et teraviljavalgu gluteeni (sisaldub eeskätt nisus) ja piimavalgu kaseiini ainevahetuse laguproduktid (opioidsed peptiidid) võivad olla autismi sümptomaatika tekkepõhjuseks ning et lähtudes sellest on võimalik autism toitumisteraapia meetoditega kontrolli alla saada.

    Tutvustatakse ka USA Autismiuuringute Instituudi teadlaste liikumise DAN! (Defeat Autism Now! – Alistagem Autism Praegu!) protokollis kajastatud seisukohti ja juhiseid toimetulekuks autismiga. Artiklis toodud viited ingliskeelsetele algallikatele võimaldavad huvilistel teemasse põhjalikumalt süüvida.

    Tollest Boyd Haleyst kui vaktsiinivastasest ja toidulisandiärikast prääkstohtrist on Orac palju kirjutanud. Olgu üks ilmekas lugu eraldi välja toodud.

  25. Martin Vällik ütles:

    “Toitumisteraapia”

    Olen kindel, et palju tuleb ka juttu E-ainetest, kuna see ka üks teema, millest keegi üsnagi puudulike maailmavaatega inimene täpselt aru ei saa, sest ei mõisteta, et tähistatakse lihtsalt ka tavalisi looduses leiduvaid aineid E-ga.

    Nägin ükspäev televisioonis reklaami, et pakutakse E-aine vaba jogurtit (oli vist jogurt?). Ainuke mõte oli, et millal tuleb reklaam, et Mendelejevi tabeli elementidest vaba toiduaine?
    No andke andeks minu rumalust, kuid kas on olemas E-aine (E100 – E1520) vabu toiduaineid?
    Või olen ikkagi ise sellel alal rumal ja pean seda ajakirja lugema hakkama?

  26. Urmas Espenberg: uue matriarhaadi ähvardavad visooonid

    Esiteks ei saa naine ja mees kunagi täiesti võrdseks juba bioloogiliselt ja just see seabki asjale olulised, võimalik et isegi ületamatud piirid.

    Mees on mees ja naine naine ning sinna pole midagi parata. Sood küll muutuvad ja kohanevad teineteisega aina enam, ent see on pigem sotsiaalne kui bioloogiline protsess

    Sellega saab vaid nõustuda, IMHO

    Mida rohkem naisi poliitikasse tuleb seda väiksemaks muutub meeste reaalne võim ühiskonnas. Kas see on hea või halb on iseküsimus, aga fakt. Tõsi ta ju on, et naised toovad poliitikasse teatud positiivseid omadusi ja “pehmeid” väärtusi nagu alalhoidlikkuse, empaatia, sallivuse, hoolivuse, jne., kuid poliitikas on alati tarvis teatud hulka mehelikku tarkust, teotahet ja otsustavust. Meeste tõrjumine võimu juurest muudab riigi ja selle seadused pehmeks ning moraali feministlikuks. Kvootide süsteem on feministide peamine relv naiste võimu suurendamiseks ühiskonnas.

    Kvoodid ei paista tõesti hea mõte olema, vbl on parem ikka need kohad nö ausas võitluses kätte saada :)

    Isegi naistele meeldivad nüüd naised ja see kõik on ilmselge uue matriarhaadi tunnusmärk. Soorollide ühtlustumist ja positiivses mõttes lõimumist ei toimu – naised on selged võitjad ja mehed kaotajad.

    Ei tea, naised vististi(mina vähemalt) ei näe elu päris niimoodi: võit versus kaotus – rohkem nagu ülesande lahendamist; õppimist ja protsessi, kasvu vaimus… või miskit sinnapoole

    Nii mõnigi tark mees üritab iga hinna eest “naiste sõber” olla ja selline selgrootus kahandab meheliku ideoloogia mõju veelgi. Kõik naiselik ruulib ja müüb! Kogu äri ja turundus jooksevad samuti selle rütmis.

    Protesteeriksin siin kohal tagasihoidlikult, sõber olla, olgu mehe või naisega, on siiski enam, kui pelgalt seksobjektiks olemine, mis on alandav.
    Mis reklaamindusse puutub, siis suudavad ju mehed suurepäraselt üksteisele õlut maha müüa ja lõhnavett ka.

    Nüüd hakkavad partnereid valima eelkõige naised, mõelgu mehed seejuures mida tahes.

    Kas ei vali looduses siiski alati naispool partnerit.
    ( tuli ka pähe, et emasloomi ei pea ometi keegi rumalamaks või vähem vapraks – poegade kaitsel – kui isaseid)

    Üks radikaalne lahendus mis pidurdaks matriarhaadi võidukäiku oleks see, kui lapsed igal juhul seadusega isadele kuuluks.

    Misasja? mismoodi kuuluks, laps pole asi ega ori, et kellelegi kuuluda saaks.

  27. Eero Paloheimo: meie planeet vajab inimeste vastast ravi Postimees

    Keskkonna päästmiseks tõi Paloheimo välja kolm strateegiat. Tema esimeseks ettepanekuks oli ühendada erinevate riikide sõjaväed ja kuulutada välja uus sõda, kuid mitte üks armee teise vastu, vaid kõik armeed keskkonnaohtude vastu.

    «Meil on nii palju sõjavägesid, kelle eesmärk on hävitada ja tappa. Palju väiksema hulga raha eest saaks panna mitu armeed Sahara kõrbe metsa kasvatama,» mõtiskles Paloheimo.

    Ta leidis, et teiseks tuleks korraldada tööstusrevolutsioon. Paloheimo nägemuses vajavad kõik erinevad osad tootmisest muutust – energiatootmise ainukeseks viisiks peab saama taastuvate energiaallikate kasutamine, kogu tootmissüsteem peab põhinema taaskasutusel ja liiklusviisid nõuavad täielikkut ümberkorraldust, autod peavad muutuma iganenud nähtuseks.

    Kõige olulisem on Paloheimo väitel uuendada noorema põlvkonna väärtusi. «Praegused väärtused on liiga materialistlikud, tuleb hinnata teistsuguseid asju,» rääkis ta.

  28. salvey ütles:

    Keskkonna päästmiseks tõi Paloheimo välja kolm strateegiat.

    Tahan nüüd ja kohe tegelane ning teab, mis kõigile hea on.
    Selliseid mõtisklejaid on kahjuks ka võimu juurde sattunud ja midagi head ei ole sellisest kommunismist saanud.

  29. @salvey:
    selline jutt mehelt tundub veidi nagu hirmusegune hala oma põliste jõupositsioonilt kehtestatud privileegide kadumise pärast. Hirm (teadvustamata) privileegide kadumise pärast on varemgi muidu mõistlikke inimesi lollusi rääkima pannud.

  30. Martin Vällik ütles:

    Hirm (teadvustamata) privileegide kadumise pärast on varemgi muidu mõistlikke inimesi lollusi rääkima pannud.

    Märkasin, et sama jauru ajas literaadihärra juba novembri keskel, kui kirjutas Delfis pikalt-laialt homoseksuaalsuse põhjustest ja järelmitest:

    Kas lääne feminiseerunud poliitmõtlemine, liigne liberalism ja eurotolerantsus ei kaeva endale siin ise hauda, nagu ta teeb seda näiteks sookvootide kehtestamisega, islami liigse poputamisega oma kodupinnal või Venemaale poliitilise pugemise püüdega, küsivad palju. Äkki on see koht, kus peaks midagi teisiti tegema? Paljud arvavad, et homoabielud panevad ohtu normaalse abielu, alandavad seda ja asetavad niigi ebapopulaarse perekonnamudeli nigelasse seisu, rääkimata sellest, et võtavad abielult tema püha tähenduse.

    Partnerlussuhte seadustamist paistab ta siiski pigem pooldavat.

  31. dig ütles:

    Ilmselgelt on ühe ja teise vahel kausaalne seos — ilma eest vastutavale jumalale ei meeldi kuuse külge küünalde panemine.

    Edda Paukson muretseb: Tallinna jõulukuuse kukkumine teeb ärevaks

    “Ma ei kõnele astroloogina, vaid inimesena. Kui minul kukuks kuusk ümber, siis ma oleksin ettevaatlik. Näiteks minu vanaemal, kes oli väga terve inimene, kukkus kuusk ümber ja see jäi talle viimaseks aastaks,” meenutab Paukson.

    Astroloog lisab: “Tore, kui kuuse kukkumine oleks juhuslik.”

    Kehva paigalduse kohta võib vist öelda, kes teeb sel juhtub, kuigi parem oleks, kui ei juhtuks. Aga see, et vahetevahel tormituul puhub (selle tormi nimi on Berit, lugesin kusagilt) läheb rohkem justkui paratamatuse kui juhuse kaela.

  32. Saadaval on ka temaatiline piibliluuletus. Riim on küll kahjuks hooletu tõlkimise tagajärjel kaotsi läinud, aga Jeremia 10:2–4 ütleb:

    2. Nõnda ütleb Issand:
    Ärge õppige paganate teid
    ja ärge kartke taeva märke,
    sest paganad kardavad neid.

    3. Kuid rahvaste kombed on tühisus:
    sest puu on raiutud metsast,
    see on puusepa kätetöö, kirvega tehtud;

    4. seda ehitakse hõbeda ja kullaga,
    kinnitatakse naelte ja haamritega,
    et see ei kõiguks.

    Selleks, et kõrge kuusepuu tormi käes ilma juurteta püsti seisaks, teadsid juba vanad viikingipaganad abivahendit — mast tuleb vantidega kinnitada.

  33. @salvey:

    Kas Teile kui naisele ei tundu, et antud juhul teeb häält kõige tavalisem meesšovinist. Alltoodu on heaks näiteks:

    Kui naised, kellel on meeste üle domineerimiseks oma kindlad traditsioonilised hoovad (ilu ja kosmeetika, sarm, seksuaalsus, hoolivus, koduhoid ja lapsed), saavad enda kätte kogu võimu kõiges muus, tekib ilmselt selline olukord, kus mingist soolisest võrdsusest enam rääkida ei saa?
    ……………………
    Tõsi ta ju on, et naised toovad poliitikasse teatud positiivseid omadusi ja “pehmeid” väärtusi nagu alalhoidlikkuse, empaatia, sallivuse, hoolivuse, jne., kuid poliitikas on alati tarvis teatud hulka mehelikku tarkust, teotahet ja otsustavust. Meeste tõrjumine võimu juurest muudab riigi ja selle seadused pehmeks ning moraali feministlikuks.

    Mehelikud ja naiselikud väärtused peaksid olema jäetud eelmisse sajandisse, kui kristlikust religioonist pärit igand. Tähtis on mõtlemisvõime, mis on meestel ja naistel ühesugune. Normaalses mehes peab leiduma „pehmeid väärtusi“ ja naine peaks omama „tarkust, teotahet ja otsustavust“, mis väidetavalt ainult meestele omased on!?!

    Mida õitsvam on naissoo edasine võidukäik, seda suurem on tegelikult meessoo jätkuv mandumine.

    Mehed manduvad vabatahtlikult, kaanides liitrite kaupa erinevaid alkohoolseid jooke, kasutades narkootikume, ja seda hoolimata naiste ebainimlikest pingutustest neid õigel rajal hoida. Meest, kes tõstab käe kas naise või lapse vastu, ei saa üldse meheks pidada, selline on püksikandja!

    Arusaam, et sooline võrdsus igal juhul üksnes rikastab ühiskonda on vaieldav. Kindlasti rikastab, ent ka nikastab Elus ei saa olla nii, et kõik on korraga võitjad

    Loomulikult on mehele parem, kui tasuta inimpoksikott kodus ootamas on. Armuke vaevalt enda vastu kätt lubab tõsta, nii jäävad ju pinged maandamata.

    Kui üks sugu on tõusuteel ja võidab, on teine paratamatult langustrendis ja kaotab. Isegi kui meessugu on oma sajanditepikkuse domineerimise eest tõepoolest revanži ära teeninud on tegemist ikkagi Phyrrose võiduga. … feministid, … ei saa enam aru, et võit on käes ja verivaenalne (mees) ammu pikali ja poolsurnud. Maaslamajat tümitatakse, aga aina edasi. Äkki aitaks juba? Mis kasu on õitsvast naissoost, kui tema kõrval pole enam endist väärikat ja tugevat meessugu?.

    Kas härra mõtleb seda õlleuimas diivanielukat, kes isegi WC-sse sõidaks autoga, et mitte oma jalgu kulutada. Sellise metsa marjule või seeni korjama viimine eeldaks mõne aja pärast kraanat, arvestades meeste aina suurenevat kehakaalu. Väärikas ja tugev meessugu kadus vist juba nõukogude ajal????
    ***********************
    Seekord on Martin Vällikul õigus, kui ta väidab, et selline jutt mehelt tundub veidi nagu hirmusegune hala oma põliste jõupositsioonilt kehtestatud privileegide kadumise…

  34. Oakrock ütles:

    Seekord on Martin Vällikul õigus, kui ta väidab, et selline jutt mehelt tundub veidi nagu hirmusegune hala oma põliste jõupositsioonilt kehtestatud privileegide kadumise…

    Jah, ma arvan ka, et MV-l on õigus.

    Väärikas ja tugev meessugu kadus vist juba nõukogude ajal????

    Ei usu seda mandumise juttu päris, eks mehi ole alati nii- ja teistsuguseid olnud. Ja suurem riskikäitumine on neile ka alati omane olnud.
    Üldse on selline vastandamine nõme, naistel on pojad(minul näiteks on; no mu mehel on ka muidugi :) meestel tütred, mismoodi saaks siis kaks sugupoolt omavahel nii vaenujalal olla.

  35. @salvey:

    Ei usu seda mandumise juttu päris, eks mehi ole alati nii- ja teistsuguseid olnud.

    Padujoomine on küll sellest ajast pärit!

    Loomulikult on üksikud!!! normaalsed mehed ka, kuid enamus on lootusetud ludrid, kes saavad tööjuures ülemuse käest peapesu, siis tulevad oma alaväärsuskomplekse pere peal välja elama.

    Ja suurem riskikäitumine on neile ka alati omane olnud.

    Mõttetutest surmadest ma parem ei räägi …

    Üldse on selline vastandamine nõme, … mismoodi saaks siis kaks sugupoolt omavahel nii vaenujalal olla.

    See suhtumine pärineb Anatoly M. Zimichev’i demagoogia õpikust Psühholoogia. Poliitika. Võitlus. See võitluse teooria mõjutab vist suurt hulka Eesti poliitikuid, ärimehi ja ajakirjanikke. Sealt on pärit need naeruväärsed „meie“ ja „mitte-meie! Saladusekatte all võib öelda, et see psühholoogilise mõjutamise teooria ei töötanud president Clintoni seksiskandaali kinnimätsimise puhul.

    Autorilt tsitaat ka (kommentaarid on liigsed): Poliitikule on tema tõusuks kõige tähtsam inimestega suhtlemise vilumus. See on olulisem kui mõistus, otsustavus ja teadmised.

  36. Kohus mõistis asenduskodu pidanud abielupaari süüdi laste piinamises

    Uurimisel ilmnes, et Margot Konks lõi lapsi korduvalt vitsaga, tutistas neid juustest ja lõi ühte kannatanut dušisegistiga pähe. Samuti käskis ta kahel lapsel panna sõrmed kapi ukse vahele, misjärel lõi ta kapi ukse kinni nii, et lapse sõrmed jäid kapi ja ukse vahele. Lisaks käskis ta lastel panna kõrvenõgeseid vastu keha, pigistada neid peopessa ja ühte kannatanut sundis ta nõgeseid ka sööma. Samuti sundis ta ühte last istuma sipelgapessa ilma pesupüksteta. Margot Konks viis lapsi ka korduvalt külma duši alla, käskis neil talvel riieteta õues terrassil seista ja ühel lapsel kolm tundi lumehanges pikali olla. Maido Konks lõi lapsi vitsaga, tutistas neid, käskis neil kõrvenõgeseid vastu keha panna, viis neid külma duši alla ning käsiks neil talvel riieteta õues terrassil seista.

    Süüdistatavad tunnistasid ennast osaliselt süüdi.

    Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Margit Pärn sõnas, et kohtueelse menetluse käigus on süüdistatavad tunnistanud, et nad ei saanud kaheksa lapse kasvatamisega hakkama. Sellest tulenevalt kulmineerus lastekodu laste aitamise idee vägivallaga. Pärast kriminaalmenetluse alustamist viidi lapsed lastekodusse tagasi.

  37. Ivo Känd: Mehena sündinud

    Tõeline mees on nagu Jumal, kelle olemasolu paljud usuvad, aga näinud pole teda keegi, eks? See Jumal saab ennast armastada, kui teistel on põhjust teda armastada. Tingimatut armastust siin ilmas kuigi palju ei esine.

    Kas vibraator kuulab teid ära, kallistab ja armastab? Kas vibraator tunneb naise hinge kõige peenemaid vibratsioone — on see mehhanism teie südamesõber ja hinge teekaaslane?

    Joonistatud mees (Painted man)
    youtube

  38. Postimees: Vaktsiinidel võib olla ka positiivseid kõrvaltoimeid

    Tavapärased, näiteks leetritevastased kaitsesüstid tugevdavad laste loomulikku kaitsevõimet ka teiste tõsiste nakkuste vastu, arvavad Taani teadlased.

    Taanis muu hulgas nakkushaiguste ennetustööga tegeleva asutuse Statens Serum Institut (SSI) teadlased uurisid leetrite vaktsiini pikaajalisi mõjusid Aafrikas Guinea-Bissaus. Tulemused osutavad sellele, et leetritevastasel kaitsesüstimisel on positiivseid kõrvaltoimeid. Vaktsineerimine vähendab arengumaades laste suremust kuni 30 protsendi võrra ning vaid väike osa sellest mõjust tuleneb vaktsiini otsesest efektist ehk siis leetrite ennetamisest, vahendas Science Nordic.

  39. Eurohäving – päästku end, kes suudab? Martin Helme prognoosib ja annab ka nõu, Õhtuleht

    Mõistlik inimene vahetab osa oma rahast ehk muudesse valuutadesse. Lõppude lõpuks, kui hädaennustajad eksivad, võib ju aasta pärast raha panka tagasi viia. Suuremate summade omanikud teevad targasti, kui panevad oma raha millegi kindla alla, olgu selleks kinnisvara või väärismetall – peaasi, et seda vara on võimalik reaalselt oma käes hoida, virtuaalselt omatavad asjad on väärtusetud. Raha ise on lähiajal kõige riskantsem vara. Ja mõistlik inimene ostab endale koju paari nädala kuivaine varu. Kui maailmamajandust tabab eurogedoon, siis on mitmeks nädalaks halvatud kogu majanduse toimimine, mitte ainult raha, vaid ka kaupade liikumine.

  40. salvey ütles:

    Aga see, et vahetevahel tormituul puhub (selle tormi nimi on Berit, lugesin kusagilt) läheb rohkem justkui paratamatuse kui juhuse kaela.

    Loomulikult ei saa välistada ka alternatiivset selgitust — diskordiaanlik kuusepuu väljendas korduva rituaalse pikaliheitmisega isiklikku usku. Kuna muu-usklikel linnaisadel polnud võimalust kuusel pead maha võtta nimetatud organi puudumise tõttu, võtsid nad vaesekesel maha jala, aga see-eest korduvalt.

    Teisest küljest on imekspandav, et muu-usklikud ei ole üles seadnud kulla ja karraga kaunistatud vissi-muud. Ehk järgmisel aastal, kui maailm enne ära ei lõpe.


    (Pildil kujutatud vissi on kange tuule käes pikali heitnud.)

  41. ERR vahendab täiesti mittesensatsioonilist teadusuudist.

    Kõrge kolesteroolitase organismis on tõsiseks probleemiks inimestele üle maailma, kuna see suurendab märgatavalt infarkti ja insuldi riski. Nii mõnelgi puhul ei aita aga kolesteroolitaset alandada ka range dieet ja siis tulevad appi ravimid rühmast, mida kutsutakse statiinideks. Õnneks on teadlastel nüüd õnnestunud ümber lükata senine teadmine, et statiinide kasutamine suurendab märgatavalt käärsoolevähi tekkeriski.

    Artikkel kirjeldab lühidalt tehtud uurimust ja asjaolusid, mis lubasid nimetatud järelduse teha. ERR’i allikaks olid paljad teadlased.

  42. dig ütles:

    Loomulikult ei saa välistada ka alternatiivset selgitust — diskordiaanlik kuusepuu

    Võibolla on kuusepuu korduv mahaheitmine hoopiski märk peagi Eestis maad võtvast ja valitsema hakkavast islamist. Ei tea, kas ta kukkus ladvaga Meka poole.

  43. salvey ütles:

    peagi Eestis maad võtvast ja valitsema hakkavast islamist.

    Kui sa nalja ei tee, siis:
    Siin on see usuteema pigem nagu moevärk – korra käiakse ruuduline sall kaelas ja siis tüütab ära (läheb moest). Eestlane ei võta võõrast lihtsalt (kiirelt=peagi) omaks, mis muudaks elukorralduse tunduvalt keerulisemaks. Olgu see islam nii heatahtlik, kui tahes.
    Kui palju tuttavaid sinul on, kes regulaarselt kirikus käivad?
    Minul tutvusringkonnas (no ütleme, et ca 700 inimest) on ristituid ja leeris käinud inimesed olemas. Kuid ainukesed, kes regulaarselt kirikus käivad on üks kaplan ja teine on õigeusu kiriku preester. Isegi vanemad inimesed (pensionärid) saavad pigem omavahel lihtsalt kokku, kui et kirikusse minna.
    Siinjuhul ei arvesta ma sellega, et jõulude, matuste, pulmade, ekskursioonide või kontsertide ajal käiakse ikka kirikutes.
    Ja mis põhjusel nüüd islam nüüd teistmoodi on?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga