Hoiatus algajale lapsevanemale: homöopaat varitseb sind

lahjendatud lahjendusPostimees edastab nupsu.ee teadet, et Tallinnas avas uksed eraämmaemanduse keskus, kus lapseootel ja väikeste lastega pered loengutel ja nõustamistel saavad käia.

Normaalne rasedus teadupärast ravi ei vaja,

selgitas keskuse üks loojatest, ämmaemand Elina Piirimäe keskuse vajalikkust.

Ta lisas, et lapseootel peredel on õigus saada igakülgset informatsiooni raseduse, sünnituse ja sünnitusjärgse aja kohta.

Loengutel räägitakse raseduse lõpust ja sünnituse algusest, sünnituse plaanist, tugiisiku rollist sünnitusel, vette sünnitusest ja sünnitusjärgsest olukorrast.

Perekooli loengud on väga populaarsed,

märkis ämmaemand Ingrid Kaoküla.

Lisaks loengutele saavad lapseootel naised küsida konsultatsioone tervise, toitumise rasedusaegsete vaevuste teemadel. Ämmaemandad annavad imetamisnõu ja käivad ka sünnitusjärgsetel koduvisiitidel.

Huvipakkuv on sünnitanud naistele sünnituskogemuse analüüs, kus räägime naisega läbi tema sünnituskogemuse ja kohad, mis on kriipima jäänud,

ütles Piirimäe ja täpsustas, et osal naistest on vaja üle saada negatiivsest sünnituskogemusest või süütundest, et ta ei langetanud enda ja lapse jaoks parimaid valikuid.

Allikas: nupsu.ee, lugeda saab ka Postimehest.

Lugu oleks peaaegu kena keik, aga valvsaks teeb selle ettevõtmise puhul see, et osad asja vedajad on vajalikuks pidanud end homöopaatide ja refleksoloogidena üles tähendada. Ammutuntud fakt on see, et ruumist, kuhu siseneb homöopaatia, väljub teaduspõhisus.

Homöopaatiaga käib pahatihti kaasas vaktsineerimise vastu ässitamine, vandenõuparanoiade õhutamine, arstide pidamine kurjadeks ravimifirmade käsilasteks ja muu selline. Objektiivselt võttes ei jäägi homöopaatidel muud üle, kuna teadus on nende tegevuse alused korduvalt kummutanud ja näidanud, et pole ilma peal tuvastatud mitte ühtki haigusnähtu, mille puhul homöopaatia aitaks paremini kui platseebo. Ehk homöopaatia on teatud rituaale järgiv platseebo. Ehk usutoiming, mille preester on homöopaat.

Vähemalt maksavad selle eest inimesed ise ja maksumaksja raha selle peale ei kulutata. Küll on aga potentsiaalsel kliendil õigus teada, millega tal tegemist tuleb, sest teaduspõhist ja ausat juttu nad homöopaatia kohta ilmselt ei räägi.

Keskusel kavas lausa eriloengute sari homöopaatiast:

Homöopaatiliste ravimite kasutamine sünnitusel

Homöopaatia tutvustus. Kuidas ja millal seda kasutada? Ohutu kasutamise juhendid. Alustame esmaste sünnitusainete tutvustamisega. (kuini 20 ainet) Räägime täpsemalt kuidas üks või teine homöopaatiline aine erinevates situatsioonides abiks võib olla.

Loenguid peab refleksoloog-homöopaat Elery Tammemägi

Elery on hinnatud homöopaat-refleksoloog oma klientide seas. Kolme lapse ema, alternatiivraviga tegelenud 6 aastat , olles õppinud seda Ülle Liivamägi koolkonnas. Lisaks terapeuditeadmistele omab ta ka head sünnitoetajaks olemise kogemust, olles toetanud lapseootel peresid sünnitusel nii haiglas kui ka kodus.

Mainin siinkohal taaskord ära, et homöopaatia varitseb ohvreid ka riigi rahastatud Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis:

Liikumine ja rüht
40 tundi

Eesmärk: anda teadmisi ergonoomikast tervishoius
Sihtgrupp: õed, ämmaemandad

Kursuse juhtivõppejõud: Ülle Liivamägi

Põhiteemad:
Ergonoomika alused
Lõõgastav massaaž
Stressivaba võimlemine
Refleksoloogia
Täiendmeditsiin (homöopaatia)
Aroomiteraapia
Suhtlemispsühholoogia

Toimumise aeg: 01.12-05.12.2008
Toimumise koht: Kännu 67 Tallinn

Kursuse hind: 3500.-

459 Replies to “Hoiatus algajale lapsevanemale: homöopaat varitseb sind”

  1. H ja O on ju sidemetes. Ei lagune vedelas olekus laiali.
    Homöopaatia kohaselt peaksid vaatama joonist 2.5 sest seal on juttu soolast on olemas ka homöopaatiline sool. Sealt on ka näha kuides teine aine liitub H ja O-ga

  2. to hjarg : Muideks selle pimesoole kohta veel.
    Sa enda meelest julged oma arvamust välja öelda.
    Kas Sul tõesti seisab passis nimena HJARG??? as sind teataksegi reaalses elus sellise nimega?

  3. Minu meelest pandi seal selgelt kahtlusalla teie faktide päritolu ja allikate erapooletus.
    Nii, et kas ma usaldan teie kahtlaste allikate tadmisi või siis inimesi, kes on samuti aastaid homöopaatia suhtes uskumatud olnud, kuid 7-8 aasta järel asja siiski uskuma hakanud?
    Ma jõudsin sirvida ka neid teraapiaid, mida kirjeldati ja, siis ma sain aru, et teie eesmärk onlihtsalt plõksida, et te ei tea seostest ja elus truktuuridest mitte just väga palju.

  4. Täpsustades, hašš kaks ja ooo üks võtavad soolakristalli ja lagundavad selle, nii et soolamolekulid muutuvad ioonideks? Ja vee molekulid moodustavad tekkinud ioonide ümber klastreid? Mis ei ole siiski tõestus vee kristallilisest ülesehitusest, tead.

    Lisaks, nagu Tarvo siin juba eelpool mainis, siis olgu see sool homöopaatiline või mitte, see ei muuda midagi. Kuid kordamine on tarkuse ema, eks:
    30C tähendab, et 30 korda järjest on võetud 1 tilk “mõjuainet”, antud juhul siis mesilasemürki ja 99 tilka vett, omavahel ära segatud ja raputatud. Kuna tegemist on geomeetrilise progressiooniga on juba 15 korra järel lahjendus nii suur kui 1 tilk Atlandi ookeanis. 30 korra puhul aga kui 1 tilk kogu universumi mateerias!

    “as sind teataksegi reaalses elus sellise nimega?” Kusjuures, teatakse ka. Üllatavalt palju isegi :) Kuigi passis mul tõesti see nimi ei ole. Aga kui sind minu reaalne identiteet nii väga huvitab, siis paljun, googelda mind. Esimeselt lehelt leiad ka minu pärisnime.

    Või kui ei viitsi, siis olgu peale. Margus Laul, 30 aastat vana, tartlane, skeptik. Harjunud iidamast aadamast end netis hjargina identifitseerima. Ja sellest rääkides: on Bettani su pärisnimi? Või on sul ka pimesool välja lõigatud? :P

  5. Kas sa, Bettani, paned ühesõnaga vaidluse alla selle homöopaatia aluse:
    “Teine oluline Hahnemanni seadus on ravimi võimendamine – alkeemiline lahjendamise ja loksutamise protsess, mille käigus 1 osa toimeainet lahjendatakse näiteks 99 osas vees või alkoholis, sellest omakorda võetakse 1 osa ja lahjendatakse 99 osas vees või alkoholis ja nii kuni mitusada korda. Mida enam on seda protseduuri korratud, seda võimsam selle ravimi toime on.”??????
    No sel juhul võiksid siiski vist mõnd muud teemat kommenteerida…

  6. Mis on nagu huvitav, et te ei vaevugi mõtlema tõelistele ohtudele, mis valitsevad noori vanemaid ravimite maailmas või kas siis sellelegi, et kuidas toimib imiku peal teie meelest platseebo.
    Te ei vaevugi analüüsima asju, mida te ei saa käega katsuda ja ei suuda seletada.
    Võimalik, et te ei oska ka seoseid luua ühiskonna protsesside ja loomariigi vahel, et probleemid, mis on tekinud tervise ja paljunemisega on seotud tehnika ja toidutehnoloogia arenguga, aga et inimese keha ei tule sellele järgi, sest me oleme arenenud ju välja loomariigist. Meie suurim erinevus on aju areng teiste loomade ees, aga me ei suuda kohaneda enda tehtud muudatustega.
    Võimalik, et paar sajandit vana homöopaatia ongi midagi sellist mida me vajaksime, sest siis polnud tehnoloogia nii kõrgelt arenenud ja see sobis kehale. Isegi kui teadlased ei suuda seda seletada. Muideks homöpaatiline teraapia kestab ligi 10 korda ja muutused võivad tekkida alles 7-8 korra pealt.
    Kui ravimitel on järelmõju, miks siis homöopaatilistel ravimitel neid olla ei võiks?
    Kui te ei usu homöopaatiasse, siis kuidas näiteks happevihmad suudavad hävitada alla sadades kasvava taimestiku?

  7. Ooot, et kui ma hakkan homöopaatiasse uskuma, siis happevihmad kaovad?
    Olgu, siis ma olen nõus maailma üldise olukorra parandamiseks homöopaatia oma südamesse võtma. Palun lõpeta nüüd happevihmad ära. Või kui seda ei suuda, siis vähemalt sellised väited.

  8. Ma võin ausalt öelda, et ma ei tea kas kangemad potentsid on rohkem lahjendatud või mitte. Ma tean, et suurem number preparaadi taga tähendab kangemat ja mõjub ka kangemalt.
    Isiklik praktiline kogemus.
    Jah, mul on ka kogemusi, kus mõni aine ei toimi.
    Muideks ma mõtlesin selle katse üle. Kuidas teil alkoholiga suhe on? Palju te kannate.
    Aga kui te olete nii soetsid äkki seletate siis mulle lahti mida tähenda B potentsi taga?

  9. “Isegi kui teadlased ei suuda seda seletada.”
    Veel kord, Bettani, küsimus pole selles, et teadlased ei oska seletada, küsimus on selles, et MIKS on relevantne alles siis, kui on vastatud küsimusele KAS! Ja sellele küsimusele on ammu vastatud. On tehtud palju topeltpimedaid (loodan, et sa ikka tead, mida see tähendab?) uuringuid ja homöopaatiliste preparaatide mõju ei ole mitte millegagi eristunud platseebost. Meditsiinilistes uuringutes ei uurita mitte kunagi mingite ravimite mõju “mind-aitas”-juttude abil! Kas sa kujutad ette, et nt. analgiini või penitsilliini puhul oleks uuringud sarnased – kedagi olla aidanud?! Kui sul on nohu ja sa võtad homöopaatilise pilli ja nohu läheb ära või kui imikul on gaasivalud ja pilli järel lähevad ära, siis sina muidugi teed SINU jaoks ainuomase ja tüüpilise järelduse – pärast seda, seega seetõttu! Minul on ka alati nohu ära läinud, minu lapsed pn kõik gaasivaludes nutmise järele jätnud, minu naine sai ka lahti rinnapõletikust (olemata naine ega arst, olen sel rinnapõletikuteemal, muide, elu sunnil suhteliselt “teadlaseks” saanud. Esimene kord ja asjast midagi teadmata ehmatas meid ikka soolasambaks!) jne. jne. jne.

  10. Te ei julge olla skeptilised massitarbe kaupade vastu, sest te ei oska pakkuda välja sobivat alternatiivi, ega võtta vastutust sellise info levitamise eest. Sellepärast te tümitate alternatiiv valdkondi, sest massitarbe vahendid jäävad siis pühaks ja puutumatuks.
    Sõltumata sellest, et näiteks jaapani teadlased on tõestanud, et naatriumfloriid tekitab vähirakke, meie igapäevane hambapasta. Miks te selliseid teemasid ei käsitle?

  11. To Taivo. Ok Homöopaatia on teie jaoks platseebo, aga miks siis hoiatada noori vanemaid selle eest? Kas platseebo pole mitte parem kui keemial põhinev ravim? KAs inimkond poleks mitte tervem, kui platseebo aitaks? Ja usu mind homöopaat soovitab akadeemilist meditsiini kui olukord sedanõuab. Tean isegi sünnitajaid, kelle homöopaadid on saatnud haiglasse, sest sünnitus pole kulgenud plaanipäraselt.

  12. Tead, mina ei vaevu isegi seda happevihmade näidet lahti kirjutama. Küll keegi ikka viitsib :) Bettani, kullake. Mine kooli. Tõesti. Või võta vähemalt kätte mõned reaalteaduste kooliõpikud ja loe vahelduse mõttes need läbi. Sest selle jutu peale olen ma nagu draamateatri embleem- üks pool nägu naerab, teine nutab.

    Ja järeldus: ilma pimesooleta olen mina ikkagi julgem kui sina.

    Muideks, selle naatriumfloriidi kohta- link or it didn’t happen.

  13. Muideks katse saaks teha homöopaatilise ainega nii teha, et te korraldate mingi joomingu, mina tulen annan teile enne seda terad ja hommikul on siis näha kuidas on. Halvimal juhul on kole pohmakas.
    Halb on ka see, et ma ei tea kuidas te tavaliselt alkoholi kannate.

  14. “Homöopaatia on teie jaoks platseebo, aga miks siis hoiatada noori vanemaid selle eest?”
    Hoiatamegi vaid selle eest, et see pole see, mida temast väidetakse, pole ravi, vaid platseebo. See on kõik!
    “Kas platseebo pole mitte parem kui keemial põhinev ravim?”
    Ei, kui ta ei ravi. Nohu puhul on OK, kuna see on niikuinii mööduv nähtus. Vähja või diabeedi puhul aga… :(
    Muide, 70% isegi haigustest, millega inimesed arsti poole pöörduvad on nö. iseravuvad!
    “Tean isegi sünnitajaid, kelle homöopaadid on saatnud haiglasse, sest sünnitus pole kulgenud plaanipäraselt”
    No see on küll kõva sõna! Uskumatu samariitlus!

  15. “Halvimal juhul on kole pohmakas.”
    Tead, Bettani, mina olen juba nii vana inime, et mul on igal juhul sellise asja peale kole pohmakas, pillid või mitte pillid, mistõttu proovin sel teemal tagasihoidlikum olla…
    Sinu alkoholinäited viitavad aga sellele, et sul vist sel teemal tagsihoidlikkust pole?

  16. Vabandust, minu viga, ma parandan end.
    Link vastavale teaduslikule artiklile, mitte arvatavasti muu seas “looduslikku” hambapastat müüvale leheküljele or it didn’t happen.

  17. D-vitamiini toimeaine – ergokaltsiferool
    “Üldnimetus kaltsiferoolid ehk vitamiin D hõlmab antirahhiitilisi rasvlahustuvaid ja väga lähedase ehitusega ühendeid, mis inimorganismis toimivad hormoonidena.”

    MIks soovitavad perearstid anda lastele hormooni eelainet?

    Hoiatage selle eest lapsevanemaid.

  18. Kui sa oled skeptik, siis sa uurid ja surfad ise edasi. On palju rootsikeelseid viiteid. Ma võin jääda erinevaid allikaid otsima, kuid see pole hetkel minu uurimistöö.

  19. Üritad nüüd keeltega kohta kätte näidata? Juhtub-juhtub, svenssoneid ma tõesti ei räägi, nii et koht kätte näidatud.

    AGA- tegid selle uuringu Jaapani teadlased. Mis rootsikeelsed lingid siia puutuvad. Jaapanikeelne artikkul? Tõenäoliselt on see avaldatud ka mõnes peer-review ajakirjas. Ehk siis, paluks teadlaste nimed ja artikkuli pealkiri.

    “Mongoolia teadlased on tõestanud, et homöopaatiliste ravimite tarvitamisega kahaneb aju mõtlemisvõime ja lisaks on tegemist äärmiselt kantserogeensete ainetega.” Tõesta, et ma eksin. Nii sinu loogika toimib ju? Ja mina ei ütle, millesed Mongoolia teadlased ja millal nad seda tegid, aga kui sa homöopaatiasse usud, siis uurid ja surfad ise edasi. Võin mõned hiinakeelsed viited ka anda, kui soovid.

  20. Laut Dr. John. Leeds (Weltautorität bzügl. dieser Thematik)…
    a) ma ei ole teaduses veel kohanud nimetust “selle teema maailmaautoriteet”!!!
    b) selle “autoriteedi” kohta ei anna googeldamine mitte mingisuguseid tulemusi…?

  21. Miks peaks mõni teadlane avaldama uuringu, et naatriumfloriid on ohtlik, kui enamus hambapastasid sisaldab seda. Mõelge, mis see tootjatele tähendaks. See on monopol. Saksamaal toodetakse hambapastat aminofloriidiga. Aga floriid ise on mürgine aine.
    Vaja on leida alternatiiv, enne kui külvata paanikat. Kui sama tootja on leidnud alternatiivi, siis tulevad ka sellised uurimused.
    Muideks kas valgendavate hambapastade müüjad reklaamivad, et hambaid valgendavad kõvad kraanulid, mis kraabivad ja kahjustavad hambavaapa

  22. Oot oot, Bettani, kas sa mitte ei väitnud, et D-vitamiin kondid nõrgaks teeb ja seetõttu luumurde aina enam on? Sinu viites on jutt nagu vastupidine, nad kasutavad D-vitamiini justnimelt osteoporoosi RAVIKS:
    “Wir geben dann Monofluorphosphat mit 15 bis 30 mg Fluoridionen pro Tag und stimulieren damit den Aufbau der Knochenmatrix, die wir dann wiederum mit Kalzium und Vitamin D mineralisieren.” jne.
    Kas sa saksa keelt ikka oskad?
    .
    Teine viide on aga pärit firma kodulehelt, kelle tegevusalaks on ettevõtete juhtimise optimeerimine?!
    http://www.maro-office.de/company.html

  23. Aga miks sa üldse mingitele x-teemadele läksid, kui kõik asjassepuutuvad küsimused on vastamata? Nagu nt. homöopaatia põhialused või selle platseebost mitteerinemise tõestusele viinud uuringud?
    PS. Kui ma nüüd ennast nonde graanulite tootjaks fantaseerin, siis mina, muide, müüks küll vaid suhkrutükke ja jätaks kogu selle toimeainete ja raputamiste tantsu ära, kuna need tootjad ise teavad piisavalt hästi, et a) tegu on platseeboga ja b) mitte ühegi analüüsiga nende toimeainesisaldust by definition mõõta ei saa. Nii et täiesti eksisteeriva tõenäosusega teevad ka nemad petuäri… ;)

  24. Ei, ma ei väitnud, et D- vitamiin luud nõrgaks teeb. Pigem seda, et väikelastel on luud liiga kõvad ja tugevad, sest 2-4 aastased kukuvad üsna tihti ja seetõttu peaksid olema nende luud pigem paindlikud ja pehmemad.
    Luumurdude arv ongi kasvanud sellepärast, et luud on liiga tugevad, pinges ja kergemini murduvad.

  25. Sõltumata sellest, et näiteks jaapani teadlased on tõestanud, et naatriumfloriid tekitab vähirakke, meie igapäevane hambapasta. Miks te selliseid teemasid ei käsitle?.

    Ma ei tea? Räägid äkki sellest meile? Sinu väitel nad seda ju tegid? Või ei teinud siiski? VÕi on väga anonüümseks jääda soovivad teadlased, ni et sa ei suuda tema/nede nimesid öelda?

    Või äkki, niiii uskumatu kui see ka on, teadlased =! hambapastatootjad. Ma usun, et enamikku keemikuid (need ju peaksid hambapastad uurima, eks?) jätavad hambapastjafirmad täiesti külmaks.

  26. Luud murduvad, kuna on liiga tugevad??!! Peaks olema nailonist?
    Ja juba varemgi viidatud statistikale ja müütidele – kas neil ikka murduvad rohkem kui varem?
    Aga tegelikult võiks järgida minu soovitust ja tagasi naasta teema juurde. Mina ise pean aga ikkagi nüüd taas ka tööga tegelema, nii et bis bald!

  27. Mõelge nüüd ise ui te nii tihti peaksite kukkuma, kui teeb seda käimist õppiv ja ronimist õppiv laps. Te elaksite reanimatsioonis, kipsis.
    See, et lapse luud on pehmed on looduse poolt nii määratud, et laps oma arengus ei vigastaks ennast.
    LAstele ei peaks andma lisa D-vitamiini või kui siis looduslikku nt. kalamaksaõli

  28. sa oled vist nii noor inime, et ei tea, miks omal ajal kalamaksaõli andmine lõpetati. Vihje – merede saastatus, edasi võid ise mõelda ja uurida. Mina olin, muide lasteaias ainuke, kellele see laste hulgas õudusttekitav asi maitses ja tormasin siis salaja juba lusikatäie saanuna järjekorra lõppu, et veel saada! ;)

  29. Kusjuures, see blogiformaat ei ole sobiv. Bettani lendleb ühelt teemalt teisele nii kiiresti, et sa ei jõua kõigi peale isegi muiata ka mitte.

    Siin oleks vaja skeptikute foorumit ja iga Bettani väite kohta omaette teemat. Siis on asja kohta vähemalt mingi ülevaade, mitte pole kõik segamini ;)

  30. Pole abiks. Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis on Bettanil arvestatavaid probleeme elementaarsete mõistete omavaheliste seoste hoomamisega. Ühest küljest on see muidugi homöopaatia olemus — kui teadlane kannab kitlit ja hambapastat reklaamiv näitleja kannab kitlit, siis on teadlane sama, mis hambapastat reklaamiv näitleja, sest sarnane tähendab sarnast –, aga teisest küljest toob see kaasa selle, et Bettaniga on võimatu ratsionaalselt diskuteerida, misiganes abivahendeid selleks ei kasutataks. Samamoodi on sülti võimatu lakke naelutada, ükskõik, kui vägevat haamrit pruukida.

    Kui Bettanit on võimalik ümber veenda, tuleb selleks kasutada noid võtteid, millega homöopaatia talle maha müüdi. Sellega on muidugi kaks probleemi: ühest küljest ei kipu skeptikud maagilise mõtlemise alal alal eriti osavad olema ja teisest küljest kipuvad nad maagilise mõtlemise juurutamist ebaeetiliseks pidama. (Celtic torkab muidugi siia vahele, et viinamarjad on hapud.)

    Ja sellepärast on, nagu ülal juba inimesed maininud on, pigem kasulik eesmärgiks seada hoolitsemist, et teised inimesed samasse lõksu ei kukuks.

  31. Aga siin on asjad veel hullemini segamini kui minu töölaual :D

    Palju ilusam oleks, kui oleksid eraldi teemad a la “Happevihmad? Kas vesi kannab infot edasi” ja “Jaapani teadlased tõestasid, et hambapasta tekitab vähki” ja “Alternatiivmeditsiin on parem kui tavameditsiin” ja “Homöopaatia töötab ja päike tõuseb solgiämbrist”, “Vesi on kristall” jne jne. Endal ka lihtsam.

  32. Ühesõnaga ma saan aru, et teie jaoks on loogiline, et merevesi on soolane ja pärast selle kuivamist jääb nahale soolane maitse. See, et peale soola ka muud ained samal põhimõttel võivad veega ühineda pole teie jaoks enam loogiline.

    Seega ongi homöopaatia teile hoomamatu.

    Muideks ma ei ole homöopaatia usku.

    Ma ei ole väitnud, et aternatiiv meditsiin on parem kui akadeemiline meditsiin.
    Mõlemal on koht maailmas ja mõlemad on aktsepteeritavad teatud valdkonnas.

    Mis mulle siit meelde jäi oli see, et inimestele meeldib väänata sõnu, panna oma arusaamu teiste inimeste suhu. Rebida kontekstist välja laused, et jääks eksitav mulje. Või muuta sootuks lause ja mõtte tähendust.

    Katsuge jõuda sinna, et te suudate inimese endaga kaasamõtlema saada.

    Et siis kas skeptik sildistab, käänab ja väänab, kas see ongi ratsionaalne arutelu teie meelest.

    Näiteid teistest teemadest on katse teile palju te teate, mis teid ümbritseb. Tundub, et ei tea.

    Mul on kahju, et käepärast pole seda raamatut.
    http://apollo.ee/product.php/0578360
    Kahju ka sellest, et kristall ja kristalliline ehitus on teie jaoks sünonüümid. Ja, et te ei saa aru erinevusest.
    Kristalliline struktuur, ei tähenda kõvadust, see tähendab, et kaks ainet on omavahel seoses ja on võimelised sinna ka teisi aineid siduma. Vesi on aine, mis tahab ühineda teiste ainetega.

    Kui te ei tea vee struktuurist ja vee olemusest midagi ongi teil väga raske hoomata homöopaatia olemust.

  33. Jahh, see on loogiline, et merevesi on soolane ja peale vee kuivamist jääb nahale soolane maitse. Täiesti loomulik ja looduslik protsess, mida iga inimene võib ise järgi proovida. Samamoodi, kui keevale veele lisada teelehti ja suhkrut, toimuvad keemilised protsessid, mille tulemusel vesi… no ütleme kõige lihtsamalt, muutub teeks. Samuti reageerivad veega paljud teised ained.

    Selle uskumisega meil probleeme ei ole. Siin on probleem hoopis sinu arusaamisega homöopaatiast või et selle põhiprintsiip on hoopis sinu jaoks hoomamatu.

    Teeme veel kord puust ja punaseks.
    Võetakse 1 osa näiteks soola ja 99 osa vett. Segatakse segi. Segus on 1% soola.
    Võetakse 1 osa seda 1% soolasegu ja lisatakse sinna 99 osa vett. Tulemus on 0,01% soolasegu.
    Võetakse 1 osa seda 0,01% soolasegu ja lisatakse sinna 99 osa vett. Tulemuseks on 0,0001% soolasegu.
    Korratakse sama tegevust 30 korda. Tulemuseks on vesi, kus on… no arvuta ise, ma tõesti ei oska nii suuri numbreid siia kirjutada… % soola. Arvuti ütleb 1,e-60% soolasisaldus.

    Nüüd, viga on selles, et tõenäosus, et sinu poolt tarvitatavas ravumis on kasvõi üks soolamolekul, on täpselt sama suur kui see eelpool toodud arv. Suure lahjendamise ja segamise käigus on keegi need soolamolekulid ka välja seganud.
    Homöopaadid nüüd väidavad, et vesi mäletab neid molekule ja need ammu väidetavad soolamolekulid mõjuvad mingit moodi sinu kehale. Nii et palun vabandust, kui me kogu seda asja soolapuhumiseks peame.

    Ja sina ei saa aru, et me erinevustest aru saame. Veel kord soovitus: väike keemia- ja füüsikaõpikute lugemine ei tee paha.

  34. http://www.homoopaatia.ee/?id=1074

    X – tähendab kümnendik lahjendust (1 tilk ematinktuuri ja 9 tilka alkoholi/vesilahust)
    C – tähendab sajandik lahjendust (1 tilk ematinktuuri ja 99 tilka alkoholi/vesilahust)
    M – tähendab tuhandik lahjendust (1 tilk ematinktuuri ja 999 tilka alkoholi/vesilahust)

    Ägedaid haigusi ravitakse madalamas lahjendusastmes preparaatidega ja graanuleid võetakse sagedamini, näit. 3 korda päevas. Kui on tegemist krooniliste haigustega siis kasutatakse kõrgemas lahjendusastmes preparaate näit. Phos. 200C, mis tähendab fosfori homöopaatilist preparaati lahjendusastmes 10-400 ja vastavalt klassikalise homöopaatia õpetusele võetakse 2 tera/graanulit, mõnikord korratakse preparaati. Toimeperiood on erinevate ravimite puhul erinev. Näit fosfori preparaadil on see 50-60 päeva. Paradoks on selles, et mida kõrgem on lahjendusaste st mida vähem on toimeainet (ja kõrgmate lahjendusastmete puhul – üle 10-24 toimaine molekuli lahuses enam ei ole, on ainult energeetiline jälg), seda tugevama ja pikaajalisema toimega on preparaat. Apteegist (kahjuks Eestis suleti homöopaatiliste preparaatide apteek paar aastat tagasi. Teistes riikides on võimalik homöopaatilisi preparaate osta pea igast apteegist) saab ilma retseptita osta kuni 10-60 lahjendusega preparaate. Kõrgema lahjendusastmega preparaatide ostmiseks on vaja retsepti. Kõige laialdasemalt kasutatud lahjendusaste on 30C st. 10-60.

  35. No nii, Bettani, nüüd siis lõpuks ometi, paistab, oled endale homöopaatiliste preparaatide prepareerimise selgeks teinud. :) Nüüd palun keri need 148 kommentaari ülespoole, otsi üles oma kommentaarid, eriti vee ja soola jne. kohta ja alusta uuesti…

  36. No sellest me räägimegi, et mingi müstiline energiajälg jääb alles, “toimeainet” pole üldse. Ütle nüüd ausalt, sinule see asi endale tsipa kahtlane ei tundu?

    Ja mismoodi sa ikkagi seod selle nahale jääva soolaga?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga