1 miljon eurot, kasvõi nõiavitsaga pildamise eest

1 miljon eurot

Peatame aastaks MTÜ Eesti Skeptik 8000-eurose auhinna, et teha ruumi Belgia skeptikute 1 miljoni eurosele pakkumisele, mis laieneb kogu Euroopale. MTÜ Eesti Skeptik on volitatud läbi viima vastavaid eel-teste, mille auhinnaks on 500 eurot ja mis tagab pääsu lõpp-testile Belgias, mille auhind on siis 1 miljon eurot.

Palun tutvu alloleva teksti ning lepinguga, mõtle välja, kas ja kuidas su erivõimet saaks objektiivsel moel proovile panna ning just sinust võib saada miljoni euro haldaja.

SISYPHOSE AUHIND — 1 MILJON EUROT

Mis see on? Kuidas registreeruda?

Meie, Belgia ja Euroopa skeptikud, oleme valmis uurima igat tõsist väidet kummaliste või paranormaalsete fenomenide kohta, me oleme valmis tegema katseid koostöös inimestega, kes arvavad, et neil on sedalaadi võimeid. Inimesele, kes suudab korda saata tegusid, mis on paranormaalsed või meie teaduslike teadmiste kohaselt võimatud, makstakse Belgia SKEPP vzw (mtü) poolt 1 000 000 (üks miljon) eurot.

Me testime vaid neid väiteid, mis on meie tunnistajate juuresolekul objektiivselt mõõdetavad. Test peab olema kavandatud ja kokku lepitud selliselt, et tulemused oleksid selged, vaieldamatud ja mitte otsustatavad hääletamise teel või subjektiivse hinnangu tulemusel. Vajadusel võime anda nõu, kuidas oma väidet sõnastada.

Mõned väited siiski ei kuulu selle auhinna raamesse:

  • religioossed väited jumalate, deemonite, inglite olemasolu kohta;
  • plaanid Päikese, Kuu ja teiste taevakehade liikumist mõjutada;
  • ilma või kliima muutmine;
  • väited, mis võivad olla ohtlikud inimeste või loomade tervisele või heaolule, nt mürgitused, lämbumine, näljutamine, uputamine, valu tekitamine, keelatud uimastite kasutamine; teod, millega kaasneb surmavate relvade või aparaatide kasutamine;
  • väited, mis sisaldavad seaduste rikkumist;
  • mustkunstitrikid, mentalism, prestidigitism (sõrmeosavusel põhinevad tikid) jne;
  • püüded parandada inimeste haigusi või puudeid;
  • väited, mille tulemuste kontrollimine võtab rohkem aega kui üks päev.

Enne kui pääsed lõplikule miljoni euro testile, pead läbima eeltesti. Lõplik katse toimub Belgias, aga eeltestid toimuvad igas riigis korraldatuna kohaliku skeptikute organisatsiooni poolt. Palun vaata meie kodulehelt, millised organisatsioonid on kaasatud.

Kui soovid teada, kas su võime või väide kuulub testitavate hulka, saada kohalikule organisatsioonile e-kiri (skeptik[ät]skeptik.ee), kus kirjutad, mida suudad ja kuidas kavatsed seda esitleda. Me anname sulle teada, kas väide vastab tingimustele või teeme vajadusel ettepaneku, kuidas seda teisiti sõnastada. Võib juhtuda, et soovitame sul oma võimet kodus testida, enne kui avalikkuse ette tulla.

Kui su võime või väide on kohaselt vormistatud ja sa oled kindel, et soovid testitud saada, trüki välja, täida ja allkirjasta leping-taotlus (vt allpool) ning saada kaks (2) eksemplari postiga aadressile MTÜ Eesti Skeptik, Lagedi tee 17, 11415 Tallinn.
Su taotlus saab registreeritud ainult siis, kui oled maksnud 50 eurot MTÜ Eesti Skeptik pangakontole 333004870000.
See raha on mõeldud kaitseks naeruväärsete väidete ja naljategijate eest. See raha tagastatakse koos 500-eurose auhinnarahaga, kui taotleja läbib edukalt kohaliku eeltesti.

Pane tähele ja kontrolli üle, et taotluse-lepingu mõlemal eksemplaril oleks loetavalt kirjas su nimi ja kontaktandmed, võimaluse korral ka e-kirja aadress ning telefoni number. Ilma täidetud ja allkirjastatud taotluseta ning ilma 50-eurose ülekandeta ei ole taotlust esitatud ning ei alustata testi kavandamist.

Kui taotlus on kahes eksemplaris kohale jõudnud, alustatakse testi kavandamisega, täpsustakse detailid ning lepitakse kokku testi tingimused, millega mõlemad pooled nõustuvad, sh testi toimumise aeg ja koht ning objektiivsed kriteeriumid, mille alusel saab testi edukaks kuulutada. Kohalik eel-test kavandatakse sedasi, et tõenäosus seda edukalt läbida puhtalt juhuse või arvamise teel on umbes 1/1000, Belgias toimuval peatestil 1/1000000.

Kahepoolselt kokku lepitud eel-testi tingimused vormistatakse kirjalikult, mõlemad pooled allkirjastavad kaks eksemplari, seejärel võib eel-testi teostada. Kui eel-test osutub edukaks, siis maksab MTÜ Eesti Skeptik 500 eurot ja tagastab 50 eurot registreerimistasu.

Kui keegi sooritab edukalt 1 miljon eurose auhinnaga peatesti, siis kõik muud testid peatatakse ning kõigile teistele tagastatakse soovi korral nende 50 eurot registreerimistasu.

Palun loe vastav leping tähelepanelikult läbi, täida, trüki välja, allkirjasta ja saada kaks (2) eksemplari adressaadile:
MTÜ Eesti Skeptik
Lagedi tee 17
11415 Tallinn

TÄHTIS
Taotlejad peavad olema selgelt tuvastatavad reaalsed inimesed. Palun kirjuta oma täisnimi (eesnimi või eesnimed ja perekonnanimi), kontaktaadress, telefoninumber, e-kirja aadress ja muu teave, mille põhjal saame olla kindlad, et taotleja on reaalne isik, mitte aga anonüümne naljanina.

Mittetäielikke taotlusi ei arvestata.

Me palume väga, et te ei raiskaks oma ega meie aega sellele, et kirjutate pikki lugusid minevikus toimunud juhtumistest. Ainus, mis loeb, on kahepoolselt kokku lepitud tingimustega test ja mille tunnistajateks on testi tarbeks kokku tulnud eksperdid.

Palun ärge saatke teoreetilisi seletusi, miks ja mis asjaoludel mingi asi peaks toimima, meid huvitab ainult see, kas see toimib selle kokkulepitud testi käigus.

LEPING


(leping rtf vormingus, pdf vormingus)
Täida kaks (2) eksemplari, trüki välja, allkirjasta ja saada:
MTÜ Eesti Skeptik
Lagedi tee 17
11415 Tallinn

Tingimused kehtivad alates 1. oktoobrist 2012 kuni 30. septembrini 2013.

  1. SKEPP vzw maksab 1 000 000 (üks miljon) eurot isikule, kes sooritab edukalt testi. Isik võib makse saajaks märkida teise isiku või heategevusliku organisatsiooni, kas kogu või osalise summa ulatuses.
  2. Enne peatestile pääsemist peab kandidaat edukalt sooritama eel-testi. Edukalt sooritatud eel-testi järel makstakse kandidaadile ühe nädala jooksul 500 eurot ja ta saab minna Belgiasse peatesti sooritama. Eel-test viiakse läbi kandidaadi elukohajärgses riigis ja korraldatakse sealse skeptikute organisatsiooni poolt, mis on SKEPP poolt heaks kiidetud. Vastav nimestik on leida aadressil skepp.be (pdf).
  3. Kandidaat trükib siinse lepingu kahes eksemplaris, lisab oma isikuandmed ja saadab need kaks eksemplari aadressile Lagedi tee 17, 11415 Tallinn, MTÜ Eesti Skeptik.
    Koos allkirjastatud lepingutega saadab kandidaat avalduse, milles ta kirjeldab selgesõnaliselt, millist tänapäeva peavooluteaduse mõttes üleloomulikku või paranormaalset võimet ta testida soovib ja kuidas seda saaks testida ning milline tulemus oleks õnnestumine (nt „9 õiget 10-st“). Kohalik skeptikute organisatsioon saadab ühe lepingu Belgiasse SKEPP-le koos testitava võime inglisekeelse kirjeldusega.
  4. Kandidaat maksab MTÜ Eesti Skeptik kontole 50 eurot. Ilma selle ülekandeta arutelu testi tingimuste üle ei alustata. See summa tagastatakse koheselt, kui kandidaat on eel-testi edukalt läbinud.
  5. Kandidaat suhtleb eel-testi asjus selle riigi skeptikute organisatsiooniga, mille alaline elanik ta on. Belgia SKEPP vzw võib mõjuvatel põhjusel selle punkti osas erandeid lubada.
  6. Pakkumine kehtib kuni 30. septembrini 2013 ja katkeb koheselt, kui 1 miljon eurot on võidetud. Kandidaadil, kelle testimine seetõttu katkestatakse, ei ole õigust mingile kahjutasule.
  7. Mustkunstnikud ja illusionistid ei kvalifitseeru. Igasugune mustkunstnikele omase triki, aparatuuri või meetodi kasutmist käsitletakse kui pettust ja lepingu rikkumist ning test peatatakse koheselt.
  8. Enne testi, olgu 500 euro või 1 miljoni euro pakkumist, koostatakse testi protseduuri kohta detailne kirjalik protokoll, millega nõustumist kinnitavad mõlemad pooled oma allkirjaga. Igasugune kõrvalekalle protokollis kokkulepitust käsitletakse lepingu rikkumisena, kui seda kõrvalekallet pole poolte vahel kirjalikult kokku lepitud ja allkirjadega kinnitatud.
  9. Testi sooritamise ajal ei või juures olla muid inimesi kui skeptikute organisatsiooni poolt nimetatud eksperdid, kui protokollis pole teisiti ette nähtud.
  10. Testi sooritus salvestatakse videole. Kandidaat saab sellest omale koopia, kui ta seda soovib.
  11. Kandidaat, kes on lepingu allkirjastanud, nõustub selgesõnaliselt sellega, et SKEPP ja kohalik skeptikute organisatsioon võivad teha, valmistada ja koguda ning hiljem vabalt kasutada kõiki selle testi ettevalmistamise ja sooritamisega seotud pilte, video- ja helisalvestusi, kirjalikke materjale. Kui kandidaat soovib, siis eel-testi eelse enesetestimise materjalid jäävad anonüümseks.
  12. Kui kandidaat sooritab eel-testi edukalt, siis on ta automaatselt nõus peatestil osalemisega ning on sellele lubatud.
  13. Kui kandidaat sooritab edukalt peatesti, kutsutakse kahe tööpäeva jooksul kokku SKEPP juhatus. Juhatuse liikmed kontrollivad, kas kõik tingimused on täidetud, kui jah, siis edastab juhatuse esimees notarile kandidaadi poolt antud andmed, kuhu üks miljon eurot üle kanda.
  14. Kandidaat, kes on testil korra läbi kukkunud, saab uuesti proovida 12 kuu pärast. SKEPP võib uue taotluse tagasi lükata, kui on näha, et pole põhjust oodata paremat tulemust.
  15. Kandidaat, kelle testimine katkestati sohitegemise või muude lepingutingimuste rikkumise tõttu, võidakse ilma lisaselgitusteta järgmistest testidest kõrvale jätta.
  16. Kandidaat hoolitseb ise oma Belgiasse sõitmise, sealse majutuse ja muude kulude eest. Välja arvatud auhinnaraha väljamaksmine, tasub SKEPP vaid omapoolsete ekspertide ja tunnistajate kulude eest. Testimisel vajalike esemete, laboriruumide, tööriistade jms kulude katmine lepitakse kahepoolselt eraldi kokku.
  17. Kandidaat vabastab SKEPP-i, kohaliku skeptikute organisatsiooni, kõik eksperdid, uurijad, tunnistajad igasugusest vastutusest võimaliku füüsilise vigastuse, vaimse ja varalise kahju eest.
  18. Võimalike juriidiliste vaidluste puhuks sõlmitakse lõplik leping hollandi keeles, mis on siduv miljoni euro väljamaksimiseks ning aluseks kohtuvaidlusel Belgia kohtus.




Omakäeliselt kirjutatud: „Saan lepingu tingimustest aru ja nõustun nendega.“

________________________________________________________

________________________________________________________

Allkiri ____________________________________________________

Nimi _____________________________________________________

Aadress __________________________________________________

E-kirja aadress ____________________________________________

Telefoninumber ____________________________________________

Kirjuta kuni 1 lk seletus (pöördel või eraldi paberil), mis laadi võime sul on ja milline on su ettepanek, kuidas seda testida. Lisa juurde, kui palju aega, milliseid materjale, millist kohta sa vajad. Milliseks hindad oma täppimineku edukuse (nt „10-st 8 õiget“) või kirjelda, kuidas edukust hinnata.

175 Replies to “1 miljon eurot, kasvõi nõiavitsaga pildamise eest”

  1. Klõbistaja ütles:

    Esitasin konkreetse küsimuse, et mida neil fotodel siis (väidetavalt) näha on

    Paistab, et Dr. Kolts on juba mitu aastat tagasi ise sellele küsimusele Parawebis ka vastanud, selgus sõber Google abil, ehk “tõde tuleb otsida internetist” nagu praeguseks sealt bännitud dr Kolts ise on öelnud. P.S. No on alles suur hulk bännituid tollel lehel, tuleb mainida.
    Postitus: #349
    RE: Teledokk “Häädemeeste UFO”

    – Alien’i näo ja pühakujule sarnaneva objektiga foto osas on avaldatud kindlat arvamust, et see on võltsing! Kuigi on korduvalt kinnitatud, et see on originaal ja inimkäsi pole lisanud ühtegi digipunkti, ei usu seda ju keegi
    – kaks videot “punasest UFO”‘st, mis tõusid mobiilimastide suhtes ja äkki kadusid, loeti “hiina laternateks”
    – hommikul tehtud video tuledest, mis tekivad ja kaovad, loeti “paadikuuriks”
    – “sähvatus” pani üles osa minu poolt talle antud materjalist ja ajas nii mõnegi asja sassi. Palus juba vabandust ja talle on andeks antud.

    Olukord läheb segaseks ja “uskumatud” ei taha uskuda, et ka Eestis on võimalik salvestada erakordselt huvitav materjal – tõde tuleb otsida internetist!

  2. @Dr. Kolts:

    Samas midagi ikkagi juhtus ja peagi võib selgust saada tõsiasjas, et on alanud seni domineerinud maailmavaate lõpp!

    Kuidas palun? Seni domineerinud maailmavaade? Mis see küll olla võiks? Materialism??? Kuidas see kaduma hakkab? Asendub idealismiga? Te mõtlete erinevate vaimsete õpetuste pealetungi k.a õigeusk? Kui inimene ennast vihkab ja alaväärtuslikuna tunneb, las ta mässib siis enda valedevõrku. Me kõik oleme vabad oma teed valima. Kes valib õige tee, kes vale.

    Te süüdistate Klõbistajat: oleks kena ju saaksite üle Teie mõtteis domineerivast üleolevast kurjusest. Millisest kurjusest Te räägite? Pärispatt on väljamõeldis, seega peaks inimesed oma põhiolemuselt sündides head olema. Ainult vale kasvatusega saab selle headuse likvideerida. Teil on suur sarnasus “Suure guru” Veet Mano’ga, kes luulutab midagi inimestes olevast allasurutud vihast, mis tuleb patjadega pekstes välja saada … Nii Teie kui Mano eksite! Puudub nii selline kurjus ja ka olematu allasurutud viha.

  3. @O cookievaba Kameelion:

    Tere, mis siin ikka vastata – Te ju lausa keete vihast!

    Üks näide järgneb teisele – kõik, kes ei arva, et materiaalne olemine on olemise ainus vorm, tuleb epiteetidega, näidetega ja ENAMLASTE ÕIGUSEGA maha suruda/lolliks tunnistada/vaimuhaiglasse viia, jne. ja nende arvamus või sõnum otsekohe jalge alla tallata. Tüüpilised skeptikud, kes kordagi ei kahtle oma teadmistes ja “tões”.

    Seekord on aga nii, et peagi tuleb ka Teile arusaam, et maailm ei ole nii lihtne, nagu Teie surmkindlalt teate. Teadmine tuleb, kuid kas see kõigile teadvusse jõuab, on kaheldav – pole välistatud, et jääte oma tõe – “parajura” juurde.

    Tark inimene areneb ja kahtleb oma teadmistes ja tõdedes, rumal on oma veendumustes ja tõdedes vankumatult kindel skeptik.

    EDU!

    Dr. Kolts

  4. Tere Skeptikud,
    mõttetu on jätkata sõnademängu!

    Mina julgen väita, et näitan paramaailma avaldusi/esindajaid fotol Teile arusaadaval kujul.

    Kas Teie julgete minu väljakutse vastu võtta?

    Tervitades,
    Dr. Kolts

  5. @Dr. Kolts:
    “Tark inimene areneb ja kahtleb oma teadmistes ja tõdedes, rumal on oma veendumustes ja tõdedes vankumatult kindel skeptik.”

    Veidral kombel on mul neid kõhkluseid/kahtluseid küll ja küll olnud. Egas ma muidu vastavaid katseid teinud, püüdes seejuures igasugused eelarvamused summutada. Kas “paramaailmas” veendunud inimesed ka mõnikord skeptilisemalt mõtlevad?

    Sõna “parajura/parajurad” ei oma halvustavat tähendust (vähemalt minu arvates) – see on lihtsalt termin. Viisakas oleks kasutada nt sõna “paranähtused”? Aga ma ei saa seda kasutada, sest selliseid nähtuseid ju pole (minuteada)- objektiivset tõestust pole kunagi esitatud. Kõik on jäänud jutumulina tasemele.

    Ma ju väga tahaksin uskuda inglikesi, võlureid, paradiisi ja teisi selliseid vahvaid asju. Küll oleks tore, kui miski tõepoolest kinnitaks selliseid unistusi.

  6. @Dr. Kolts:

    Te ju lausa keete vihast!

    Ei vasta tõele. Seda tunnet kutsutakse tüdimuseks. Nii vanad kui uued religioonid sarnanevad tuhandepäise lohega, mis paiskavad maailma alusetuid valesid ja mille vastu võitlemine tundub mõttetuna, aga … Olen õnnelik, kui õnnestub elule tagasi võita kasvõi mõned endas kahtlejad.

    kõik, kes ei arva, et materiaalne olemine on olemise ainus vorm, tuleb epiteetidega, näidetega ja ENAMLASTE ÕIGUSEGA maha suruda/

    Inimene elab materiaalses maailmas, mis allub loodusseadustele ja kahjuks/õnneks on see meie jaoks ainus reaalsus. Mis on inimese elu eesmärk? Elades materialistlikus maailmas muutuda iga päevaga paremaks; samas mitte klammerduda materialismi külge. Kas pole nii?

    Keegi ei ole Teid maha surunud. Klõbistaja palus ainult Teie jutu tõendamist ja kuidas Te reageerisite?

    Teile ei ole esialgu mõtet anda täpsemat informatsiooni selle kohta, mis/kes on paranähtuste taga. Ükskõik, mida Teile ka näidata, jääte suure tõenäosusega oma väite juurde – “parajura”.

    Mis annab Teile aluse arvata, et Teil on õigus? Võibolla Te eksite?

    Seekord on aga nii, et peagi tuleb ka Teile arusaam, et maailm ei ole nii lihtne, nagu Teie surmkindlalt teate. Teadmine tuleb, kuid kas see kõigile teadvusse jõuab, on kaheldav – pole välistatud, et jääte oma tõe – “parajura” juurde.

    Aga maailm ongi lihtne, inimesed mõtlevad oma maailma ogaralt keeruliseks. Kui erinevad usud-usukesed ära kaoksid, siis muutuks maailm tõesti väga oluliselt. Tekiks harmooniline ühiskond, kus oleks auasjaks enese väärtustamine. Võibolla õpivad inimesed isegi ennast armastama.

    Tüüpilised skeptikud, kes kordagi ei kahtle oma teadmistes ja “tões”. … Tark inimene areneb ja kahtleb oma teadmistes ja tõdedes, rumal on oma veendumustes ja tõdedes vankumatult kindel skeptik.

    Kuidas on lood eetikaga? Usklik ei tohi vist teiste üle kohut mõista? Nii on Teie “pühas raamatus” vähemalt kirjas. Seal on veel kirjas, et tuleb hoiduda erinevate uute usukuulutajate elik vale-Messiate eest.

  7. Austatud Klõbistaja ja O cookievaba Kameelion,
    teie ülevoolav, bravuurne ja sisutu jutt muutub üha inetumaks.

    Mul on Teiega võimatu ja vastik mõttearendust jätkata.

    Dr. Kolts

  8. @Dr. Kolts:
    “Austatud Klõbistaja ja O cookievaba Kameelion,
    teie ülevoolav, bravuurne ja sisutu jutt muutub üha inetumaks.”

    Kui oponendi väited ei meeldi, siis võiks teatud viisakuse ja objektiivsuse ikkagi säilitada. Omaarust ma ei bravuuritsenud üldsegi. Enda seisukohtade esitamine on ju loomulik. Ja tuleb leppida teadmisega, et mitte kõik ei mõtle ühtemoodi.
    Üldiselt ma püüan teisi mitte solvata. Kui siin jäi vastupidine mulje, on mul sellest kahju.

  9. @Klõbistaja:

    Te tahtsite fotosid, ma ühe leidsin: Häädemeeste on juba 8. kuud ufode haardes? http://www.ohtuleht.ee/405741/.....de-haardes

    Tänavu aprillis nägi Kolts enda sõnul müstilist unenägu, kus tal olid jumalateenistuse ajal seljas preestri kuldsed riided ja Häädemeeste kiriku põranda poolt tõusis üles Jumalaema ikoon, kuid erinevalt tavalisest ikoonist polnud sel süles Jeesuslast.

    Filmi Häädemeeste UFO saab vaadata Youtube’s. See on 3 osalisena seal olemas. Seal on nii fotosid, kui ka otse kaldal filmitud materjali.

  10. @O cookievaba Kameelion:
    “Te tahtsite fotosid, ma ühe leidsin: Häädemeeste on juba 8. kuud ufode haardes?”

    Tänan! Kuid ma ei tahtnud fotosid – tahtsin teada, et mida need pildid fotograafi arvates kujutavad. Nüüd siis selgub, et väidetavalt olevat need tulnukate tähelaevad ja sekka veel midagi kristlusest.
    Midaiganes – Häädemeestel pole järgneva 4 aastaga siiski midagi põrutavat juhtunud. Selles valdkonnas pole ka mujal suurt midagi muutunud – ikka avaldatakse videosid ja fotosid…

    Minus pole tõrget maavälise elu võimaluse suhtes. Pigem oleks päris veider vastupidine oletus. Aga tulnukate siginsagin planeet Maa ümber tundub väga ebatõenäolisena.

  11. @Klõbistaja:

    tahtsin teada, et mida need pildid fotograafi arvates kujutavad. Nüüd siis selgub, et väidetavalt olevat need tulnukate tähelaevad ja sekka veel midagi kristlusest.

    Salvey poolt viidatud Parawebi loos RE: Teledokk “Häädemeeste UFO” – Tacian – 28-01-2011 00:29 http://www.para-web.org/showth.....038;page=6 postitused 142, 143, 144 räägivad norralanna Anitast ja avavad mingil määral tagamaid. Aga põhiline jutt on, et infot ei saa avaldada, inimkond polevat selleks valmis. Samuti pidavat neid tulesid nägema ainult “väljavalitud” mitte igasugused nagu meie siin. … Meil pole mõtet sinna isegi piiluma minna.

    Neid tulesid on teisigi. Parawebis viidati Norras olevatele. Hessdalen light From Wikipedia, the free encyclopedia Seal on ära toodud erinevad lingid. Ma ei viitsi seda endale selgeks teha, sest see ei ole minu teema.

    Mind häirib Anita. Temas on midagi üdini võltsi, aga ma ei saa nii vähese materjali põhjal öelda, mis täpselt. Üheks segavaks faktoriks on kindlasti kristlik taust, sest ennustused pärinevad indo-euroopa mütoloogiast.

  12. Ka paranähtustesse uskumine on sisuliselt religiooni üks liike. Teisest küjest on paranähtused sedalaadsed ilmingud, mis osaliselt võivad ju eksisteerida, kuid neile pole VEEL leitud teaduslikku põhjendust.
    Filmis “Häädemeeste UFO” võivad ju valgusefektid olla kuid sealt suvaliselt mingeid ingleid leida või otsida on vähemalt veider.
    Eriti tänapäeval.
    Loodan, et Ivo Kolts on oma interpreteeringut valgusilmingute suhtes viimasel ajal korrigeerinud.

  13. Tere austatud skeptikud ja Martin Vällik,
    oleme jõudnud olukorrani, kus minu kirjutatud kommentaare ei avaldata, et skeptikute dominantmõtted püsima jääks.

    Sellest võin ma järeldada, et tegemist on argpüksidest koosneva haleda kooslusega!

    Martin Vällik ei võtnud minu väljakutset, milles väitsin, et suudan tõestada originaalfotode põhjal paramaailma olemasolu, vastu! Seega sketikud on valelikud tegelased, kes kardavad oma näiliselt vankumatult püsiva materialistliku maailma kokkuvarisemist ja on andnud mulle, kui vastasele, loobumisvõidu.

    “Teadusemees” Martin Vällik on sellel “eksamil” skeptikute maailmavaate kaitsjana põrunud tudeng!

  14. @Dr. Kolts:

    oleme jõudnud olukorrani, kus minu kirjutatud kommentaare ei avaldata, et skeptikute dominantmõtted püsima jääks.

    Kurb, aga selles paadis istume me kõik! Kui postituses on 2 või rohkem linki, siis peab sellega moderaator nokitsema, et see üles saaks. Te võite Persona käest küsida, kui Te mind ja Klõbistajat mitteväärilisteks suhtluspartneriteks peate.

    Sellest võin ma järeldada, et tegemist on argpüksidest koosneva haleda kooslusega! … Seega sketikud on valelikud tegelased, kes kardavad oma näiliselt vankumatult püsiva materialistliku maailma kokkuvarisemist ja on andnud mulle, kui vastasele, loobumisvõidu.

    Argpüksid??? Valelikud??? Loobumisvõit??? Aga Pealtnägijas Te saite fotode kohta vastuse, miks need tõendiks ei kõlba. Arvutispetsialist Vootele Voit väitis, et peaaegu kõiki fotosid iseloomustab asjatundmatus: ülevalgustatus, pikk säriaeg ja liiga tundlik programm.

    Panen lingi Eesti atmosfäärinähtused lehele, kus on näha millise kvaliteediga peaksid fotod olema. https://www.facebook.com/pages/Eesti-atmosf%C3%A4%C3%A4rin%C3%A4htused/585070944903703

    Huvitav on järgmine jagamine (asub lehekülje allnurgas) – pseudovirmalised või libavirmalised: Eesti atmosfäärinähtused shared Jüri Voit’s photo. January 29

  15. Tere austatud O cookievaba Kameelion, kahjuks pean nentima, et olete rumal inimene, kuna teate vähe, aga kirjutate palju!

    Vootele Voit vabandas minu ees ja tunnistas, et teda kasutati Pealtnägija saate tegemisel kurjasti ära. Oleks tal võimaldatud avaldada oma arvamust peale kõigi Pealtnägija valduses olevate fotodega, oleks tema arvamus olnud risti vastupidine sellele, mille Pealtnägija vaatajatele esitles! Seega väikeste, joobnud inimeste mängud (Roald Johansson ja tema võttegrupp!) televaatjatega on õigustatud, sest reeglina puudub inimestel iseseisev mõtlemisvõime! Igor Volke on minu ees Pealnägijas juhtunu pärast samuti vabandanud.

    Kui Teie arvate, et öösel ja rasketes ilmastikuoludes tehtud fotod paranähtustest peavad olema sama kvaliteediga, mis on Teie poolt osutatud lingil, siis võib järeldada, et Te ise ei ole midagi öösel pildistanud, küll aga teate täpselt, millise kvaliteediga peab olema foto!

    Minul on lahend käes ja ma tean täpselt, kes/mis on Häädemeeste nähtuste taga. Teie aga ei taha teada ja ei saagi, sest Teie (skeptikute!) ajudel on puudulik programmiline varustus.

    Minu väljakutset Teie liider Martin Vällik vastu ei võtnud, millest ma järeldan, et tegemist on algselt planeeritud kelmusega ja kõik Teie väljakutse vastu võtnud isikud tunnistatakse meelevaldselt “katsed mittesooritanud petisteks” olenemata sellest, mis katsega/väitega tegemist on!

    Peagi saate siiski teada, et maailm ei ole ainult materiaalne. Seniks aga soovitan tõhusat enesetäiendust!

    Lugupidamisega,
    Dr. Kolts.

    P.S.
    Olen tänulik, et minu eelnev kommentaar siiski avaldati. Avaldamata jäeti aga vastus ANTSU-le, mille peagi taaspostitan.

  16. @Dr. Kolts:

    kahjuks pean nentima, et olete rumal inimene, kuna teate vähe, aga kirjutate palju!

    Ma võtan seda kui komplimenti! Vähemalt ei kuulu ma piibli “laial teel” kõndijate hulka.

    Igor Volke on minu ees Pealnägijas juhtunu pärast samuti vabandanud.

    09. detsember 2010 ilmus Delfi Publikus järgmine artikkel Igor Volke: Häädemeeste ufo katab söögilaua kõigile. Aga edasi on suur vaikus. Kas ekspeditsioon toimus, millised on avastused, kas midagi tõestati ära? Palun jagage siis selle ekspeditsiooni tulemusi.

    … Te ise ei ole midagi öösel pildistanud, küll aga teate täpselt, millise kvaliteediga peab olema foto!

    Vastab tõele. Ma ei olegi vastupidist väitnud. Aga ma usaldan asjades millest ma vähe tean autoriteete.

    Minul on lahend käes ja ma tean täpselt, kes/mis on Häädemeeste nähtuste taga. Teie aga ei taha teada ja ei saagi, sest Teie (skeptikute!) ajudel on puudulik programmiline varustus.

    Jagage siis oma teadmisi ka meiega? Miks väidate Te, et skeptikud ei taha erinevate nähtuste põhjuseid teada? Me tahame, aga need peavad olema reaalsed nähtused. Seda muidugi juhul, kui Te tahate mingi nähtuse olemasolu tõetada. Muide ma ei ole kunagi väitnud, et UFOsid ei ole olemas. Mütoloogia räägib nende olemasolust, kuid need peaksid olema materiaalsed, reaalsed lennuaparaadid, ka on kaljujoonistel kujutatud reaalseid skafandrites astronaute/kosmonaute. Seal ei ole juttu ähmastest energiakogumitest.

    Minu väljakutset Teie liider Martin Vällik vastu ei võtnud, millest ma järeldan, et tegemist on algselt planeeritud kelmusega

    Klõbistaja tõi eelpool välja artiklis olevad tingimused:

    Mõned väited siiski ei kuulu selle auhinna raamesse:
    religioossed väited jumalate, deemonite, inglite olemasolu kohta;
    väited, mille tulemuste kontrollimine võtab rohkem aega kui üks päev.”

    Seega milles Te Martin Vällikut süüdistate?

    Peagi saate siiski teada, et maailm ei ole ainult materiaalne. Seniks aga soovitan tõhusat enesetäiendust!

    Kui see saladus pole siis millal? Seda ei pidanud piibli järgi inglid teadma, millise nipiga Teie seda teate?

    Juhul kui Häädemeestes oleks tõesti tegu reaalsete UFOdega siis oleks seal koos kogu maailma teadlased seda müsteeriumi lahendamas. Aga … midagi sellist ju pole.

  17. Austatud O cookievaba Kameelion,
    tundub, et Te olete alles laps, sest Teie jutt ja väited on lapsikud!

    Oma pikas kommentaaris tegite palju sisulisi vigu, mis on alljärgnevad:
    1. Te jätsite kahe silma vahele fakti , et Vootele Voit vabandas, mistõttu Teie väide, et “usaldate fotode hindamise alal spetsialiste”, on “õigustühine”!
    2. Teie arutelu Igor Volke uurimisekspeditsiooni tulemustest on arusaamatu, sest see ei puuduta mind. Mina selle inimesega koos uurimusi ei korraldanud ja ei kavatsegi korraldada, mistõttu võimalike uurimistulemuste teadasaamiseks peate pöörduma asjaosalise enda, mitte minu poole.
    3. Konkurssi tingimusi kommenteerides, tegite jällegi eksliku viite asjaolule, et religioossed väited ei ole väljakuulutatud tingimuste põhjal aktsepteeritavad. Mina väitsin aga, et suudan tõestada, et paramaailm eksisteerib, näidates fotodel kes/mis on Häädemeeste “paranähtuste” taga skeptikutele arusaadaval kujul.
    Kas Teile jäi antud sõnastuses midagi arusaamatuks? Kas me nimetame paramaailma Jumalariigiks või millekski muuks, on inimliku terminoloogia ja tõlgenduse vormiline külg, mis ei oma antud juhul mingit tähtsust! Tähtis on vaid see, et paramaailm on olemas, me oleme võimelised seda digifotodel salvestama ja ta ilmutab ennast meile arusaadaval kujul!
    4. Ma ei süüdista Martin Vällik´ut milleski. Sain konkreetse väite esitamisega selgeks, et skeptikud ei julge/ei taha minu väljakutset vastu võtta. Sellest ma järeldan, et tegemist on ebausaldusväärsete inimestega!
    5. Loosung/üleskutse “Jagage siis oma teadmisi ka meiega?” on absurdne, sest püüdsin ju jagada, aga ei tahetud kõige kõrgemal tasemel!
    6. Küsimus “Kui see saladus pole siis millal?” on küll kohatu aga vastus lihtne – kasvõi otsekohe, kui Teie aju uue, enam kui lihtsalt materiaalse info vastuvõtuks valmis on!
    7. Väide “Seda ei pidanud piibli järgi inglid teadma, millise nipiga Teie seda teate?” on mõtlemise kvalitatiivne häire!
    8. Väide “Juhul kui Häädemeestes oleks tõesti tegu reaalsete UFOdega siis oleks seal koos kogu maailma teadlased seda müsteeriumi lahendamas. Aga … midagi sellist ju pole.” on tähelepanuväärne! Kas Teie tõesti arvate, et meist kõrgem intellekt tuleb avasüli vastu end ekspeditsiooniliikmetena Häädemeeste rannaniidule rivistunud teadlastele (skeptikutele)! Pigem hoitakse vaimselt piiratutest eemale ja uurimistulemuseks on ümmargune null, nagu seda mõningate teadaolevate ekspeditsioonidega juba juhtunud on.

    Kokkuvõtteks teen ma järelduse, et bakalaureuse ja magistri tasemel poolharitlased on ennast ülendanud kõiketeadjaiks geeniusteks, kes kahjuks esindavad enamuse vaimselt piiratud arvamust!

    Tänan Teid pikkade arutelude eest, kuid ma ei soovi neid enam jätkata mitte ühegi “skeptikuga”!

    Tervitades,
    Dr. Kolts

  18. @Dr. Kolts:
    “Kokkuvõtteks teen ma järelduse, et bakalaureuse ja magistri tasemel poolharitlased on ennast ülendanud kõiketeadjaiks geeniusteks, kes kahjuks esindavad enamuse vaimselt piiratud arvamust!”

    Geeniuseks pretendeerib siin vist üks arst hoopis – austusväärne amet, kuid füüsikas ikkagi ei pruugi bioloogiaalased teadmised eriti kompetentsed olla.
    Enamuse vaimselt piiratud arvamust esindavad kahjuks tõesti parajurad – kaine mõtlemisvõimega isikud kipuvad vähemusse jääma – õigemini võiks öelda, et see pole keskajaga võrreldes muutunud. Ikka kurjad skeptikud kritiseerivad üldise lollikarja illusioonidesse uskumist…
    Teemast veel:
    “Me testime vaid neid väiteid, mis on meie tunnistajate juuresolekul objektiivselt mõõdetavad. Test peab olema kavandatud ja kokku lepitud selliselt, et tulemused oleksid selged, vaieldamatud ja mitte otsustatavad hääletamise teel või subjektiivse hinnangu tulemusel.”

    Fotodel oleva hindamine on subjektiivne.

  19. @Klõbistaja:

    Tere Klõbistaja, tänan veenvate kirjutiste eest!

    Mul on Teie “tõdede” ja seisukohtade suhtes arvamus mitmel korral avaldatud, mistõttu näete ilmaasjata vaeva.

    Martin Vällik, see teie liider, “Teadusemees”, on ju tudeng, kes end kõiketeadjana esitleb! Paraku on üliõpilaste ilmselged mõtted elukogenud isikute silmis sageli naeruväärsed, mida minagi püüan teile tõestada.

    Kahjuks on aga nii, et üks loll jõuab rohkem küsida, kui sada tarka vastata, mistõttu jääge aga rahulikult oma materialistliku maailmavaate juurde.

    Õndsad on need, kes on vaimult vaesed!

    Edu!

    Dr. Kolts.

  20. @Ants:

    Tere Ants,
    Teie nagu paljud teisedki esitlete end vaguralt teadjana ja manitsete Dr. Ivo Kolts´i oma tõlgendusi Häädemeeste valgusnähtuste suhtes korrigeerima.

    Seda me veel vaatame, kes siin oma mõtteid, tõlgendusi ja väljaütlemisi korrigeerima peab! Mina tean kes/mis on Häädemeeste valgusnähtuste taga ja suudan seda ka tõestada! Kui keegi oma väljaütlemisi lähitulevikus korrigeerima peab, siis võimalik, et eelkõige Teie, Ants, teistest “arukatest” skeptikutest rääkimata!

    Eriti veider Ants, pole tänapäeval mitte see, et mina Jumalat, Ingleid, ja teisi pühadusi – KÕRGEMAT INTELLEKTI näen ja mulle näidatakse üha rohkem, vaid hoopiski see, et maailmas domineerib arvamus, et INIMENE ON UNIVERSUMI VALITSEJA ja Jumalat/Jumalusi, kui kõrgemat intellekti, pole olemas!

    Peagi näete originaalfotodel, kuivõrd piiratud on skeptikutest füüsikute materialistlik maailmavaade! Kõrgem intellekt näitab end fotodel isegi füüsikule arusaadaval kujul ja loodetavasti “kassipoegade” silmad avanevad!?

    “Küll on tore olla loll!”:, kirjutas kord irooniaga üks Antsu-suguste “teadjameeste” kommentaator!

    Tervitades,
    Dr. Ivo Kolts

  21. @Dr. Kolts:

    Te jätsite kahe silma vahele fakti , et Vootele Voit vabandas

    See on Teie väide mis on kontrollimatu.

    Teie arutelu Igor Volke uurimisekspeditsiooni tulemustest on arusaamatu, sest see ei puuduta mind.

    Kui mere ääres on üks kõrgem koht kus neid tulukesi näeb, siis oleksite Te hr. Volkega kokku puutunud. Seda ütleb loogika.

    Kas me nimetame paramaailma Jumalariigiks … Tähtis on vaid see, et paramaailm on olemas, me oleme võimelised seda digifotodel salvestama ja ta ilmutab ennast meile arusaadaval kujul!

    Te räägite endale vastu. Teie jaoks on tegu Jumalariigiga!

    #113 Dr. Kolts 17. märts 2013 kell 19:07
    Tere,
    kõikvõimsad skeptikud on millegipärast “hirmul”, et keegi tõestab ära Jumala olemasolu ja on seepärast religioossed teemad paranormaalsuse olemasolu konkurssilt välja jätnud.
    Muutke tingimusi ja saate info osalisteks, et meid ümbritseb nähtamatu maailm, mis meile antud info kohaselt on nn. Jumalariik. Tema olemasolu tõestus paneb paika kõik muud paranormaalsed nähtused, sest muudab paranähtused tavanähtusteks.

    Ma vaatasin nii Pealtnägijat kui filmi Häädemeeste tuled. Teie mõtlemisvõime on mürgitanud religioon. Mis on paramaailm? Miks digifotodel? Kas olete proovinud neid tulesid pildistada tavalise fotoaparaadiga? See oleks hea võrdlusmaterjal.

    Kas Teie tõesti arvate, et meist kõrgem intellekt tuleb avasüli vastu end ekspeditsiooniliikmetena Häädemeeste rannaniidule rivistunud teadlastele (skeptikutele)!

    Jah loomulikult! Häädemeestes ei ole tegemist kõrgema intellektiga. Neid tulukesi on näinud paljud inimesed. Igor Volke: Häädemeeste ufo katab söögilaua kõigile http://publik.delfi.ee/archive.....d=36239743

    • Liz
    09.12.2010 15:22
    ma näen oma mai tn rannas asuvast korrusmajast kõrgelt tervele lahele…ja seal sünnib nii mõndagi huvitavat k.a. vilkuvad tulukesed reas, tekkivad saared mis kaovad jne…ei oska seda küll kellegile pakkuma minna ;)

    • arhiivist…
    10.12.2010 07:04
    Sven, 07.05.2010 10:02
    Vaatasin saadet Pealtnägija 05.05.2010, kus keegi härra oli pidistanud ja ka filminud seletamatuid värvilisi tulukesi Häädemeeste kandis mere kohal. …
    … Viibin sageli Laiksaare vallas ühes kaunis vanas talus, … see võis olla aasta 2005 või 2006, kui talvel ühel hilisõhtul (jõulupühade ajal) keegi seltskonnast õues käies märkas Häädemeeste suunal kuni kümmet värvilist vilkuvat tulukest. … Need hõljusid samas kohas ühel kõrgusel, kuid muutsid kergelt oma asukohta horisontaali pidi vasakule-paremale. Vaatlesime seda tulevärki ca 30 minutit leidmata nähtule seletust. Meie talu kõrval Häädemeeste suunas on ca ühe ruutkilomeetri suurune põld, siis algab põlismets, mis ulatub kuni Häädemeesteni. … et need on ikka päris kaugel kusagil Häädemeeste või…

  22. @Dr. Kolts:

    Paraku on üliõpilaste ilmselged mõtted elukogenud isikute silmis sageli naeruväärsed, mida minagi püüan teile tõestada.

    Elukogenud??? Mis ajast usk inimese elukogenuks teeb? Pigem eemaldub usuhull oma mulli, millest siis välke ja sajatusi ateistide pihta pillub. See on see, millega Te siin tegelenud olete.

    Mõtted naeruväärsed???

    On tänuväärne, et keegi selles parajuradest pungil skisofreenilises maailmas üritab inimestele tuge pakkuda. Olen lähedalt usuhulludega kokku puutunud, seega tean nende mõttemaailma ja see on tõeliselt naeruväärne.
    ……………………………

    Eriti veider Ants, pole tänapäeval mitte see, et mina Jumalat, Ingleid, ja teisi pühadusi – KÕRGEMAT INTELLEKTI näen ja mulle näidatakse üha rohkem, vaid hoopiski see, et maailmas domineerib arvamus, et INIMENE ON UNIVERSUMI VALITSEJA ja Jumalat/Jumalusi, kui kõrgemat intellekti, pole olemas!

    Kas ei ole see mitte enda põhjendamatu esileupitamine? Tahate saada prohvetiks? Aga Teil puudub ju sõnum.

    Eesti skeptikud ei ole väitnud, et inimene on Universumi valitseja, seda pole teinud ka meie teadlased. Nad tunnistavad, et teadus on pidevas arengus ja eksimusi on esinenud ka teaduse ajaloos. Aga neile on omane uudishimu, võime kahelda teooriates ja tunnistada oma eksimusi.

    Antud juhul olete Teie see, kes propageerib oma fantaasiaid, kõiki nendesse mitteuskujaid sõimates ja mõnitades. Fraas filmist Häädemeeste tuled: Matsid jäävad matsideks, lollid jäävad lollideks ütleb palju Teie kui inimese ja kui uskliku kohta.

    Kes andis Teile õiguse kohut mõista? Jeesuse mäejutlus http://www.piibel.net/#q=Mt%207

    1 Ärge mõistke kohut, et teie üle ei mõistetaks kohut,
    2 sest mis kohtuga teie kohut mõistate, sellega mõistetakse kohut teiegi üle, ja mis mõõduga teie mõõdate, sellega mõõdetakse ka teile!

  23. Tere O cookievaba Kameelion,
    tänan pika ja sisutu jutluse eest.

    Klõbistaja vist avaldas arvamust, et tõestuseks paramaailma olemasolust kõlbavad ainult need katsed, mida saab mõõta?!

    Millise mõõtmisseadmega skeptikud paramaailma ilminguid mõõdavad ja millistes mõõtühikutes kajastatakse tulemus?

    Olge kindlad skeptikud, Teile mõõdetakse ikka täiega! Teie maailmavaade variseb peagi kokku!

    Samas kordan veelkord – peagi saate Te teada, kuidas asjad tegelikult on – teiesuguste vasikatega võidujooks ei ole produktiivne tegevus, mistõttu kapake aga edasi.

    Minu väljakutset Te vastu ei võtnud, seega väike hirm kaotuse ees on siiski olemas. Asi seegi!

    Tervitades,
    Dr. Kolts.

  24. @Dr. Kolts:

    Klõbistaja vist avaldas arvamust, et tõestuseks paramaailma olemasolust kõlbavad ainult need katsed, mida saab mõõta?!

    Jah vastab tõele. Mina väidan sedasama.

    Millise mõõtmisseadmega skeptikud paramaailma ilminguid mõõdavad ja millistes mõõtühikutes kajastatakse tulemus?

    Millega elektrit/energiat/laineid mõõdetakse? Ma ei tea mida sealt kohapealt leida võib. Ausalt öeldes mind ei huvita ka …

    Teie küll väidate, et kõrgeim intellekt suhtleb ainult Teiega, aga Norra Hessdaleni orus suhtleb sama intellekt teadlastega … Väidetavalt nähakse seal ka reaalseid UFOsid. UFO Portal over Hessdalen https://www.youtube.com/watch?v=p4Npp0G7yoE

    Olge kindlad skeptikud, Teile mõõdetakse ikka täiega! Teie maailmavaade variseb peagi kokku!

    Mis saab siis kui Teie maailmavaade kokku variseb?

    Samas kordan veelkord – peagi saate Te teada, kuidas asjad tegelikult on – teiesuguste vasikatega võidujooks ei ole produktiivne tegevus, mistõttu kapake aga edasi.

    Mis siis kui asjad on vastupidi? Ja mis on viga vasikatega võidujooksus? See on eluks ajaks meeldejääv …

  25. 90-ndatel oli Eestis mitmeid telesaateid UFO-dest. Küsiti siis ka mõnede selgeltnägijate käest, et millal maaväliseid olendeid massilisemalt näha võib. Üks kiilaspeaga mees vastas et “üsna varsti”. Tol ajal oli ka Meriväljal mingi salajane maaväline objekt kuskil eramaja all, millesarnaseid kogu maakeral ainult 6 tk vist kui mälu ei peata. Nii et oli eriline aeg ja midagi suurt pidi kohe juhtuma. Samas kosmilises mõttes “varsti” võib kesta niipalju inimpõlvi et jõua kokku arvutadagi…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga